Webhallen stänger fem butiker – på en månad

Permalänk
Medlem

Tyvärr slutade jag handla från Webhallen helt efter att dom införde max gräns för produkter.. vilket fiasko. Kunde inte längre köpa större mängder för att bygga åt mina klienter... Har varit trogen kund i över 15 år samt black medlemskap!

Visa signatur

i9-10900ks 5.2 Ghz @ 1.4Vcore, Nvidia RTX 3090, 32GB DDR4 4100Mhz CL15

Permalänk
Medlem
Skrivet av napahlm:

Jag har i många år drömt (alltså bokstavligen drömt om nätterna) att vi haft en Webhallenbutik i källaren på vår, i övrigt ganska tomma, galleria inne i Kristianstad.
Är det kanske dags för en sanndröm nu?

Edit. Det finns förresten inte en källare i gallerian. Kanske det som i mina drömmar gjort mig så förvånad?

Det finns väl en del tomma lokaler i ÖststatsBunkern så behövs nog inget i källaren.
Nu är det länge sedan jag var där men låg inte clas ohlson en våning ner vilket borde räknas som källare.

Permalänk
Skrivet av MarkSix:

Var inne på butiken i Bredden (Infracity) nyligen. Tidigare brukade vara fullt med kunder i butiken med flera säljare.
Nu var det 2 kunder + jag i butiken och en ensam säljare. Hyllorna gapade tomma och det såg ut som det var en förberedelse på nedläggning.

Har alltid handlat där pga det var deras huvudlager förut inte längre dock. Har köpt en del tv apparater som man kunde hämta smidigt och snabbt .

Men nu gillar jag Inet betydligt mera. Detta pga deras kunniga personal, utbud samt fri frakt och betydligt bättre saker.

Många ggr som webhallens personal inte har en susning vad dom säljer. Det gör mig ointresserad

Visa signatur

The Breath of True

Permalänk
Medlem
Skrivet av Baxtex:

Inet räknas inte då?

Butiken i City kostar säkert svin mycket i hyra.

Själv handlar jag på webbhallen när de är billigast på prisjakt. Så det är oerhört sällan..

Som sagt, om jag inte glömt något Skyller på att det varit en intensiv dag. Hoppas Inet får hänga kvar där ett tag till, Webhallen har ju uttalat sig tidigare förra året om att det går sådär med handeln vilket jag inte tror att Inet gjort så jag håller tummarna.

Webhallen är inte min favoritbutik men tyvärr blir det ju att man handlar på närmsta stället om man behöver något omedelbart. Och fyndhörnan kan vara löjligt bra ibland, men kostar det över ~1500 spänn blir det dock inte något köp hos dem oavsett.

Visa signatur

11600K@5.1 GHz + 32GB Corsair Vengeance RGB PRO 3200@3400 MHz + MSI RTX 2080 Super Gaming X Trio +
WDC Blue SN550 1TB + Black OEM SN730 500GB + Kingston A1000 480GB + A2000 500GB + NV2 1TB + 2TB R10 + RGB most of THE THINGS! + Corsair 4000D Airflow + 2*ZyXEL NSA326 2*3TB @ R1 + Netgear RN2100 4*3TB @ R10 + RN204 4*4TB @ R5 + Synology DS216j 2*4TB @ SHR R1 + DS418 4*8TB @ SHR R6
| tmp: R5 3600@4.2 GHz + 32GB 2666@3066MHz + 1060 6GB@2100/4500MHz + 1 TB NV2 & 512GB SN730

Permalänk
Medlem

Trist men inte speciellt förvånad. Tycker att Webhallen brukar vara dyrare överlag.
Dock så har dom haft rätt okej pris på bland annat Lego ibland.

Visa signatur

ROG Strix Z790-E/Intel i7 13700K/Noctua NH-D15 Black/MSI RTX 4080 Suprim X/32GB Corsair vengeance 6200mhz/Lian Li O11 Air Mini/Seasonic Vertex 850/Kringutrustning: Keychron Q2
Alienware AW3423DWF/Klipsch R-41PM/G-Pro X Superlight/Fidelio X2HR

Permalänk
Medlem

Märkte detta när jag faktiskt skulle in på Malmö gågatan för att titta lite och spendera tid. Tråkigt att dom stänger alla butiker. Även om de flesta mer varit utlämnings ställen.

Visa signatur

AMD Ryzen 5800X3D | EKWB 360 Elite | Asus RTX 3080 TUF OC | Asus ROG Strix x470-F | 32GB 3600mhz | 500GB EVO 970 M.2 | 1TB 860 QVO | HX1000v2 | Asus ROG PG279Q | Keychron Q1 moddat | Xtrfy m42 wireless | Logitech G PRO X Wireless |

Permalänk
Medlem
Skrivet av person:

Webhallen har varit skräp sedan de blev uppköpta.

Bara massa skit från deltaco/svive. Innan så hade de en massa annat roligt som samlarsaker mm

Permalänk
Medlem
Skrivet av Cheewie:

Oj det var inte igår! Skribo Font, världens konstigaste namn med en get som logotyp väl?

Ja precis. De expanderade friskt med fler butiker och imploderade sedan när efterfrågan sjönk.

Permalänk
Medlem
Skrivet av thesutex:

gammal trogen webhallen kund, handlat til void level, men sista åren (efter komplett) känns det som dom tappar det lite mot oss geeks och blev ja.. julkalendern var ju full av Andersson crap från NoN.

butikerna dok har jag alltid betraktat som et utlämningställe som er bra när man vil ha nått just NU, alt vil boka någon produkt mens man bestämmer sig.

Exakt! Ligger på lvl21 void och har valt Webbis före andra i nästan alla fall då det är skönt att ha "allt samlat". Priserna har nästan alltid varit lite högre än konkurrenterna men fördelen har varit att jag kunnat plocka upp alla grejer jag vill ha från ett och samma ställe, men det har gått utför rejält de senaste åren.

Känns som att Webbis har fastnat i nån sorts identitetskris. Det var ju vi nördar som byggde upp stället genom köp av datorkomponenter och spel (nu förenklar jag lite, men ni fattar nog vad jag menar). Tyvärr känns det numera som att de hellre säljer plattänger, AirPods och usb-kablar för 600 spänn till ovetande "vanliga" konsumenter och glömmer bort oss nördar - och då glömmer vi nördar bort Webhallen.

Visa signatur

STRIX B550-E | 5600X | ASUS 3080 TUF
Define S | Noctua NH-D15 | SeaSonic Focus+ 750W | LG 32GP850
X2HR | ATH-50X | WH1000XM3 | iFi Zen DAC 2.0

Permalänk
Medlem

Känns ju lite tråkigt fast jag inte handlat mycket av dom, konkurrens är bra.

Hoppas fler kan ta till sig av vad som verkar vara Inets framgångsrika koncept med suverän service.

Permalänk
Medlem
Skrivet av medbor:

Alltid när jag handlar på webbis är det för att kunna hämta direkt i butiken, de är sälla billigast men smidigt att kunna få saker samma dag

sagt det flera gånger i andra trådar tror jag, men samma. dom tappade mig som kund när dom tog bort butiken i min stad. blev netonnet istället som dessutom ofta är en hundralapp billigare.

Visa signatur

Xeon E5450@3.2ghz
9800GTX+

Permalänk
Medlem
Skrivet av Baxtex:

Varför ska du handla på Biltema & Jula om du inte äger egen bostad och därmed stor sannolikt en egen bil?

Jag har både egen bil och egen bostad (i Lappland), men inte i innerstan i Stockholm.

Sen var frågan ang. billiga datortillbehör (som konkurrent till Webhallen), där jag tyckte att Biltema & Jula inte är riktigt värda en åktur på 1-2 mil från stadskärnan.

Brukar däremot handla fiske- och friluftsprylar på butikerna ovan, när jag är bilburen.

Permalänk

Hur tråkigt som helst. Brukade springa förbi och hämta upp grejer på Triangeln på väg hem från jobb.

Hade varit mer än nöjd om utlämningsstället på Djäknegatan legat kvar.

Permalänk
Medlem

Butiker på Emporia och centrala Malmö har fördelen av att vara nära till köpstarka danskar men inte ens det räcker. Märkligt att lägga ner den på gågatan så snabbt, den var ny och såg dessutom ut mer som en affär än en upphämtningsplats. Samtidigt förvånar inte det här mig: lokalhyrorna har stigit rejält (cirka 20% på två år, även om Webhallen säkert får rabatter så är det riktigt dyrt ändå) och minskad efterfrågan. Att då hålla öppet butiker som är mer som upphämtningsplatser i ett fåtal städer i Sverige, där man behöver dyra lokalhyror, rätt dyr personal och frakta grejer dit, är alldeles för kostsamt när de istället kan satsa på gratis hemleverans, billig och snabb frakt o.s.v. till alla i Sverige och reor då och då istället.

Jag var på gågatan i söndags och det finns alldeles för många tomma lokaler, vilket i sig är ett stort problem då kunder drar kunder. Flera restauranger och caféer med noll kunder (det finns till och med en där som - efter ha försökt sälja stället - ger dig ett färdigt café gratis, bara du är dum nog att ta över ett dyrt lokalkontrakt på typ 40-45 tusen i månaden för en liten lokal), dyra ("exklusiva") inredningsbutiker med noll kunder (fattar inte hur de kan gå runt eller vara kvar, Webhallen är i alla fall snabba på att stänga ner butiker men tror de förhandlar till sig korta bindningstider och uppsägningstider) men flera anställda o.s.v. Det går mer och mer mot att vi har två eller tre populära matställen kvar, kombinerat med någon billigare present-/designbutik, och fyllt med stora draglok som Normal-kedjan. Allt annat är för dyrt och går att få på nätet billigare istället. Jag tror butiker måste erbjuda mer av en upplevelse och inte vara renodlade försäljningsställen för att dra kunder. Varför inte fler teknikevents, tävlingar och andra events på en datorbutik? Det skapar merförsäljning och spontantförsäljning. Många vill ha unika (och gratis) upplevelser, inte bara massa (dyra) konsumtionsvaror.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Kaninjägarn:

Inet har ju legat på ringön senaste 20 åren

Förmodligen väldigt billig lokal, för platsen är ju en katastrof. På en industrigata som bitvis är väldigt hårt trafikerad. Ok, Hjalmar Brantingsplatsen och Frihamnen är inte toklångt bort, men ändå en bra bit att gå om man har lite större prylar och åker kollektivt. Pytteliten parkering, som delas med grannbutiker. Ganska knepig gata att ta sig in på, om man kommer från vissa håll. Nä, om butiken fortfarande finns kvar om 5-6 år, får man hoppas att de kan flytta in nånstans på nya Backaplan.

Visa signatur

Moderkort: Gigabyte X570 Aorus Master | CPU: AMD Ryzen R9 5900X | CPU-kylare: Noctua NH-D15 chromax.black | RAM: Corsair Vengeance LPX 64 GB (4x16) DDR4-3600 CL18 | GPU: Gigabyte RTX 4080 Eagle OC | SSD: 2 x Samsung 970 EVO Plus 1 TB NVMe + Kingston A400 480 GB + Samsung QVO860 1 TB | PSU: EVGA SuperNOVA G2 1000 W Gold | Chassi: Lian Li O11 Dynamic XL | Skärm: BenQ PD3200U @ 3840x2160 + ASUS ROG Strix XG32VQ @ 2560x1440 | Tangentbord: Corsair K68 RGB Cherry MX Red | Mus: Logitech MX Master 2S

Permalänk
Medlem
Skrivet av Snubb1:

Det finns väl en del tomma lokaler i ÖststatsBunkern så behövs nog inget i källaren.
Nu är det länge sedan jag var där men låg inte clas ohlson en våning ner vilket borde räknas som källare.

Du har rätt! Clas Ohlson ligger ju där. Och sen finns det källare under Stadium också.
Så ofta är jag där.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Lasse62:

Sisjön är ju lite tråkigt, där fanns det alltid parkering till skillnad mot i Nordstan som är mycket pyssligare att besöka billedes

Nordstan är nästan omöjlig att köra till nu när centrum knappt har några bilvägar kvar. Nästan krav på att åka kollektivt till Nordstan.

Skrivet av BergEr:

Bor i Göteborg och skulle aldrig åka till Sisjön för att handla. Flesta jag känner här nere skulle hellre aldrig åka dit.

Webbhallen där hade faktiskt inne produkter jag ville köpa, men inte värt besväret att åka dit.
Beställde istället. Tar fyra dagar extra men slipper lägga några timmar på en bussresa.

Butiken i Nordstan hade jag åkt till direkt om den hade produkterna.

Om de öppnar en ny butik får man hoppas den blir på Hisingen. Alla techbolag är där men inga butiker alls.

Göteborg är stort så det beror väl helt och hållet på var du bor? Kan tänka mig att de flesta Mölndalsbor åker till just Sisjön för att handla, vissa kanske åker till Västra Frölunda (där det förövrigt också fanns en butik ett tag).

Skrivet av edson:

Skapas det cheevos om man handlar i de butikerna som stänger?

Ja, men för Gbg butiken är det försent då den redan stängt. Cheevon för Sisjön var att handla minst tre gånger innan den stängde.

Skrivet av Kaninjägarn:

Inet har ju legat på ringön senaste 20 åren

Det om något är ett konstigt läge Ligger otroligt off i ett sletet industriområdet. Har svårt att förstå hur den butiken går runt men de kanske överlever på företagsköp? Har själv varit där några gånger men bil är nästan ett krav. Åkte kollektivt en gång och det var inte kul att gå hela vägen till/från spårvagnshållplatsen.

Skrivet av BrutalSwede:

Tråkigt då Sisjö-butiken brukar vara min goto för upphämtning

Samma här, har varit där många gånger de senaste 7-8 åren. Tyvärr blev det allt mer sällan efter att Komplett köpte upp webbis och håller med många om att det blev dyrare och sämre lagersaldon.

Visa signatur

Stationär: AMD Ryzen 7 7800X3D | ASUS ROG Strix B650E-F Gaming WIFI | G.Skill 32GB DDR5 6000MHz CL30 Trident Z5 Neo RGB | Gigabyte 4090 Gaming OC | BeQuiet! Dark Rock 4 Pro | Samsung 980 Pro 1TB M.2 & Intel 660P 1TB M.2 | Corsair RM850x v2 White Series | Phanteks P500A D-RGB | Acer X34GS | Corsair Strafe RGB MX Silent | Razer Deathadder v.2 | Logitech PRO X 7.1
Laptop: AMD Ryzen 7 6800HS | 16GB 4800MHz DDR5 | RTX 3060 140W | 15,6" 144Hz FHD IPS 16:9

Permalänk
Medlem

fd storkund men tappade suget när jag insåg att det kostade 259 kr att returnera något. (företagspaket)

Visa signatur

Tro på mig

Permalänk
Medlem

Köper mestadels från webhallen då det är smidigt med fysisk butik nära, men kan kategorisera dessa köp som antingen

1. Enbart online - väldigt sällan då, när man inte har bråttom.

2. Köp i deras butik vid huvudlager/infracity- detta blir de flesta köp. Det är ju där saker tenderar att finnas i lager och är ca halvtimme bort för mig så är fine. Även när jag bodde precis vid annan butik vart ca hälften av köpen att jag körde dit ändå då det var där det fanns saker i lager.

Överlag känns det rimligt att ha några butiker där det är som tätast befolkat och sedan ett eller ett par rejäla lager, men att ha flertalet i Stockholm till exempel kanske inte är helt rimligt..

Visa signatur

Gamingrigg: MEG x570 ACE, 5950X, Ripjaws V 32GB 4000MT/S CL16, 6800XT Red Devil LE, HX1200i.
Laptop: XPS 9570 x GTX 1050 x 8300h + 16GB Vengeance 2666Mhz + Intel AX200
Valheim server: i7-8559 + Iris Plus 655 + 32GB + 256GB
Printers? Yes. Ender 5, Creality LD-002R, Velleman VM8600, Velleman K8200

Permalänk
Medlem
Skrivet av FreakyLeo:

Jäkligt synd, Emporiabutiken förstår jag, men Malmö City svider. Jag handlar nästan alltid där, brukar beställa på nätet pga COOP-poängen och hämta ut i butiken. Enligt personalen är det lite just därför de stänger ner, tydligen en väldigt stor andel som gör precis som jag hos Malmö City-butiken och då räknas inte försäljningen på butiken utan som nätförsäljning. Hoppas att de kommer tillbaka snart, Djäknegatan som de låg på innan lär ju vara ganska mycket billigare i drift än på förstadsgatan.

Om de tror att de ska kunna få samma försäljning utan att ha den fysiska butiken att gå till så misstar de sig grovt. Men å andra sidan är det Komplett som äger dom, så de kanske inte riktigt förstår fysisk butik.

Det blir dock sällan att man köper på webhallen nu för tiden, nästan bara brädspel som jag köper där. Inet har konkurrerat ut dom både med kunnig personal och behagliga garantiärenden.

Permalänk
Medlem
Skrivet av medbor:

Alltid när jag handlar på webbis är det för att kunna hämta direkt i butiken, de är sälla billigast men smidigt att kunna få saker samma dag

Precis så. Skulle behövas lokalt placerade extremt kompakta helautomatiserade lagerplatser nära storstäderna. I princip en lucka där paketet kommer ut. Och så en stor "butiks"-skylt förstås.

Permalänk

Glat att höra. Minskad konsumtion är bra. Idag finns det oändligt med musik, film och tvspel. Till det så finns sjukt bra datorer, mobiltelefoner, hörlurar/högtalare och TVn till relativt bra pris. Köp ett gäng och lev med det i 5-15 år innan du köper mer. Stäng ner dessa butiker och köpcentra. Fokusera på fysisk och psykisk välmående, sociala interaktioner och utveckla demokrati och energiteknik i världen.

Permalänk
Medlem
Skrivet av BergEr:

Bor i Göteborg och skulle aldrig åka till Sisjön för att handla. Flesta jag känner här nere skulle hellre aldrig åka dit.

Webbhallen där hade faktiskt inne produkter jag ville köpa, men inte värt besväret att åka dit.
Beställde istället. Tar fyra dagar extra men slipper lägga några timmar på en bussresa.

Butiken i Nordstan hade jag åkt till direkt om den hade produkterna.

Om de öppnar en ny butik får man hoppas den blir på Hisingen. Alla techbolag är där men inga butiker alls.

Fast Sisjöns industriområde har ju aldrig varit för de utan bil. Man får ju ta bilen mellan de olika affärerna där.

Permalänk
Medlem

Vill väldigt gärna handla från Webhallen, men man är ju konsekvent dyrare än andra butiker, och det kanske var motiverat för 10 år sedan när man hade en bättre service, snabbare leverans, bättre kundservice, bättre hemsida, men man är inte ledande med någon marginal på någon av dessa punkter längre tyvärr. Har därför svårt att motivera att betala mer när det inte är bättre. Därför blir det att nästan alla mina inköp numera går till andra butiker istället, vilket jag tycker är synd. Skulle gärna styra tillbaka till Webhallen om man började matcha priserna hos konkurrenterna.

Permalänk
Medlem
Skrivet av FreakyLeo:

Jäkligt synd, Emporiabutiken förstår jag, men Malmö City svider. Jag handlar nästan alltid där, brukar beställa på nätet pga COOP-poängen och hämta ut i butiken.

Det var ju lite grejen med Malmö butiken, jag brukade tänka lite transport-logistik när jag ville ha en ny pryl. Ofta är jag ganska spontan, och då är det irriterande att gå och vänta på om man nu "får" prylen via posten, eller om det är fejk lagerstatus (som det ofta är hos många webb-ställen).

I mitt tillfälle så bor jag kring 2 timmar (1.15 timme med öresundståg) från Malmö, och då brukar jag tänka, hm. Webhallen ligger i Triangeln som har tågstation närmast direkt till butiken, jag kan hoppa på tåget och köpa den där, eftersom dom har prylen på lager i Malmö butiken... reserverar och hämtar direkt, har gjord det för mitt Htc vive, 1080ti kort, 34" Asus skärm och många flera prylar, det har varit en praktisk butik.

Synd att den möjlighet nu är borta, jag gillar iNet, men det är SÅ lång väg till tåget och bära tunga saker...nej då får det bli frakt (tur som är så brukar iNet vara ärliga kring lagerstatus, så det brukar inte vara nåt problem).

Men synd att Webhallen nu försvinner från Triangeln, det var ett resmål jag ofta har med varje gång jag åker till Malmö, blir lite mindre åkande nu

Permalänk
Musikälskare

Så länge Inet finns kvar i Malmö bara

Visa signatur

❀ Monitor: ASUS Swift 27" @ 1440p/165Hz ❀ CPU: Ryzen 7700X ❀ Cooling: Corsair H170i ELITE 420mm ❀ GPU: MSI 3080 Ti SUPRIM X ❀ Memory: Corsair 32GB DDR5 Vengeance ❀ Motherboard: ASUS Crosshair X670E Hero ❀ M.2: Samsung 980 Pro ❀ PSU: Corsair HX1200 ❀ Chassi: Corsair 7000X ❀ Time Spy: 19 340

📷 Mina fotografier
🎧 Vad lyssnar du på just nu?

Permalänk
Redaktion
Redaktör

Trist! Den i Liljeholmen ligger väldigt bra till på väg hem från jobbet. Nu finns förvisso Fruängen kvar vilket är nära också.

Tråkigt som sagt och jag hoppas medarbetarna blir väl omhändertagna. Mitt första jobb med konsumenthårdvara var hos Webhallen och under de lite drygt 4 åren jag var där öppnade vi 10 nya butiker.

Permalänk
Geeks Gaming

Sedan dom la ner Djäknegatan i Malmö har webhallen blivit tråkigt.

Visa signatur

|Fractal Design Arc Svart|Fractal Design Tesla R2 650W 80+ Gold|MSI X470 GAMING PLUS|AMD Ryzen 5 5600X|Corsair Vengeance LPX DDR4 3200MHz 16GB|RTX 2070 Super|

Permalänk
Medlem

Jag handlar i 2 butiker... Linköping och Sisjön... I guess I won't any more 😢

Linköping där jag bor nära, och Sisjön när man åker hem till päronen..

Ytterst tråkiga nyheter.

Visa signatur

CPU: i7-7700K 4,0ghz GPU: Asus strix 1080 gaming 8gb
Mobo: Asus Z270H socket1151
RAM: 16GB Corsair Vengeance LPX 3200mhz HDD: st2 1TB 7200 rpm,
SSD: 1st 525GB Crucial mx300, 1 st 240GB Corsair Force LE PSU: EVGA supernova G2 850w
Skärm: Asus Swift ROG och AOC 32"

Permalänk
Medlem

Håller med om vad andra har skrivit gällande Webhallen. Känns som att hela butiken har stagnerat och det känns inte längre som att man månar om sina kunder eller ens har bra konkurrerande priser. Sedan har de också tappat sin identitet. Tidigare var det ju den stora butiken för min del där man alltid köpte sina spel och sina filmer. Nu har det mer börjat handlas från Spel och Sånt då jag hellre vill sponsra regelrätta spelbutiker än en tråkig Elgiganten-wannabe.

Visa signatur

På Internet sedan 1997.