Varför visas olika storlekar på samma filer

Permalänk

Varför visas olika storlekar på samma filer

Min C hårddisk börjar bli full , när jag väljer egenskaper på användare så får jag 42,9 Gb , lägger jag muspekaren på mappen så står det 1,05 gb , går jag in i användarmappen och markerar alla och tar egenskaper så blir det 1,05 gb
Varför är det så . Hårddisken verkar överfull pga de 42,9 gb

Permalänk
Medlem

Det kan vara så att systemmapparna för din användare ej räknas in i ena fallet. Exempelvis "Application data" (osäker om det finsn en svensk översättning). Där kan det mycket möjligt finnas en hel del temporära filer som eventuellt inte är ngot att ha.

Det du kan testa är att visa dola filer och mappar, inklusive operativsystemsmapper och filer. Under application data (en nivå ovanför genvägen %appdata% som skrivs i sökvägen i explorer).
DU kan äve ntesta att köra en disk cleanup och se om det hjälper.

Visa signatur

Efter att ni har läst det här har ni insett att det inte gav något.

Permalänk
Medlem

Tanka ner http://www.uderzo.it/main_products/space_sniffer/ så kan du få en grafisk översikt om vad som tar upp utrymme.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

Dator: MSI Z77A-G45, i7 3770k, Crosair 24GB, MSI 970 4G, Samsung 840 250GB, Crucial MX500 1TB, WD Green 2TB, Phanteks Evolv ATX, Be-Quiet P7 550W skärm: Asus PB238Q, Acer p193w kringutrustning: Corsair k70 RGB, Logitech 603, SMSL SA 300 + Magic S-4 EX

Permalänk
Inaktiv

Som sagt dolda filer, det finns en drös med program som är bra att leta upp vad som tar plats. Jag själv kör med windirstat, det finns säkert bättre program för den som letar.

Skrivet av pjuppi:

Tanka ner http://www.uderzo.it/main_products/space_sniffer/ så kan du få en grafisk översikt om vad som tar upp utrymme.

Skickades från m.sweclockers.com

Ja den ser bättre ut än mitt förslag, jag vet många som har använt den.

*edit*
En snabb sökning kring download länken för space_sniffer:
https://www.pcworld.com/article/3104180/software/pc-nuking-ma...

Nu var det kanske temporärt och det nu är säkert. Nå kolla noggrant upp innan man laddar hem filer och testa dem emot de där web antivirusprogrammen. Vad som är en säker källa idag är en bra fråga, inte ens sourforge är längre pålitlig.

Permalänk

Tack för alla svar . Har rensat en hel del , bara i temp mappen i windows fanns hur mycket youtube videos och filmer inspelade när man spelar som sparats där. säkert 30 gb

En fråga till , om man kör Disc Cleanup i systemfiler så kan man köra Windows update rensning som är på 7,72 gb , är det något man kan göra eller bör man undvika , den finns ju ändå med i disc cleanup programmet