Sammanfattning och avslutning

Undersökningen har gett oss ett par tydliga besked och avslutningsvis tänkte vi berätta hur vi kommer att agera på resultatet.

På frågan om hur ni helst vill uppleva SweClockers tolkar vi det som om ni primärt vill ta till er vårt material i text- och videoform. Streaming och framförallt podcast kom långt efter men tycker ni fortfarande att de är intressanta komplement vill vi gärna ha feedback på det. Vi tar också gärna in feedback på hur vi ska vidareutveckla galleriet för att göra det mer intressant igen.

Angående kvalitet och kvantitet ser vi utrymme för att hitta vägar till att producera fler artiklar, guider och tester. Att hitta rätt arbetsformer för det kommer att ta ett litet tag. Ambitionen är att ni kan börja se ett ökat tempo mot slutet av året.

En metod för att öka antalet tester är att göra fler "minitester" på exempelvis moderkort och grafikkort, där vi har en basartikel som går genom arkitekturens prestanda i samma matiga format som nu. I de mindre artiklarna följer vi upp med jämförelser av olika modeller från korttillverkarna genom att jämföra deras specifikationer, prisnivåer, kylaranordningar och så vidare. Är detta något som skulle vara intressant i jämförelse med att vi bara gör något enstaka mer djuplodande tester av enskilda modeller?

Frågorna kring ämnesområden gav absolut tydligast indikationer. Att vi ska göra fler branschreportage och skriva mindre om konsolspel är uppenbart. Det är en relativt enkel förändring att genomföra och något vi börjar med idag. Observera att "skriva mindre om" inte innebär "helt undvika". Andra omtyckta ämnen som grafikkort, lagring, skärmar, nätverk och kylning lyfts på agendan nu. Att täcka dem mer i nyheterna kommer att gå snabbt men att öka antalet tester och guider kommer först att synas under slutet av året.

Angående grafikkort som fick väldigt högt resultat, undrar vi om det handlar om att ni vill se mer täckning specifikt av tredjepartskorten eller om ni menar grafikkort och grafikkortsteknik i största allmänhet?

Vad gäller sponsrat innehåll ska vi se till att bli tydligare i vår uppmärkning av artiklar, och detta bör bli klart tidig höst. Att få upp den upplevda kvaliteten är också något vi ämnar att jobba på. Här vill vi gärna ha in er feedback på vad det är som gör att ni betygsatte sponsrade artiklars kvalitet lägre än de redaktionella. Är de generellt sämre eller handlar det mer om missnöjesröster från de som ogillar sponsrat innehåll överlag?

Vilka som svarade i enkäten och hur aktiviteten ser ut på forumet kommer vi som tidigare nämnt väga mot annan data vi har från exempelvis vår webbanalys. Med tre ben att stå på i form av webbanalys, läsarundersökningen och feedback i forumet känner vi att vi nästan har allt vi behöver. Två saker saknas fortfarande enligt undertecknads mening: fler respondenter som representerar "den tysta massan" av besökare/läsare som inte är nämnvärt aktiva i forumet samt fler djupdyk i specifika frågor och ämnen.

Avslutningsvis vill jag rikta ett stort tack till alla som deltog!

Vi vill jättegärna ha mer feedback på läsarundersökningen och hur vi tolkar resultaten. Det vi tar upp här är alltså det redaktionella innehållet. Tekniska lösningar, nya funktioner, forumets moderering, hemsidans design och så vidare är förstås också jätteviktigt, men vi skulle verkligen uppskatta om vi kan ta en sak i sänder här.

Vi kommer att återkomma angående de andra aspekterna; de är inte bortglömda på något sätt. Däremot är det inte frågor som just redaktionen jobbar med, och det blir fel tillfälle att ta upp dessa saker då de tar fokus från det vi faktiskt eftersöker återkoppling på just nu.

Har ni feedback som inte passar in i tråden är ni förstås varmt välkomna att skapa en ny tråd i "Feedback till SweClockers"-forumdelen!