Forumaktivitet

Sista frågan handlade om hur ofta ni skriver något i forumet. Trots att 94 procent av respondenterna är medlemmar är det alltså cirka 70 procent av de svarande som skriver mer sällan än en gång i månaden eller till och med aldrig skriver i forumet.

Det här är en viktig sak som vi jobbar med på daglig basis. I vilken mån ska vi låta starka röster i forumet styra oss, och i vilken mån ska vi ta in feedback på andra sätt eller titta på statistik i läsarantal?

Givetvis är kärnan av de mest aktiva forumiterna enormt viktiga, men eftersom de utgör en del av besökarna/läsarna här på SweClockers kan det inte vara de enda rösterna vi lyssnar på. Till och med i de fall där det till synes finns konsensus i forumet kan vi ändå sitta på annan information i form av feedback som skickas till oss via kontaktforumlär, statistik på läsarantal eller andra faktorer som går stick i stäv med detta.

Numera tittar vi på många andra faktorer för att guida oss i vårt arbete, bland annat undersökningen vi pratar om i denna artikel. Självklart är forumet fortfarande på många sätt SweClockers hjärta och med det här menar vi på intet sätt att vi ska sluta lyssna på det. Vi vill däremot bjuda in fler till talarstolen så att alla våra besökare kan få komma till tals, oavsett hur aktiva de är dagligen.

Förhoppningsvis kan vi upprätthålla en bra balans där vi lyssnar på alla som tar del av vårt material och är en del av gemenskapen på forumet. Att ha en återkommande undersökning likt denna kommer också att kunna ge oss ett kvitto på om vi är på rätt väg eller ej. Därför är det extremt viktigt för oss att ni deltar.