Sammanfattning

Som de föregående tio sidorna illustrerar är skärmar ett komplicerat ämne – och då har jag ändå bara skrapat på ytan.

Det finns som sagt ingen skärm som är bäst på allt, och det är meningslöst att fråga efter "tips på en bra skärm". Alla frågor och påståenden om vad som är "bra" är meningslösa utan kontext: Vad använder du datorn till? Vilka spel spelar du? Skapar du grafiskt innehåll? Vad har du för dator?

Ovanstående är en inneboende egenskap hos skärmar som produktkategori, och kommer så vara till den dag det är tekniskt och ekonomiskt möjligt att bygga en "perfekt" skärm. Det är ingens fel att det är så; det är tvärtom positivt att det finns olika skärmar för olika användningsområden.

Den andra stora svårigheten med skärmar – tillverkarnas tendens att bygga skärmar som gör fel och att skriva felaktiga eller godtyckliga specifikationer – är däremot egentligen inte nödvändig. Det lär ändå fortsätta så länge priser ska pressas, produkter säljas och kompromisser slätas över. Det enda du som konsument kan göra åt saken är att läsa recensioner eller prova själv.

Med det sagt hoppas jag att du som läser detta kanske blivit sugen på att förhöja din upplevelse framför datorn med en roligare skärm. Om du vill ha hjälp att välja är forumet att rekommendera. Utgå gärna från SweClockers lathund, så att du ställer rätt frågor och kan få rätt hjälp.