Guide: Få ut mer av nätverket med Netgear Orbi

På marknaden för mesh-nätverk är Netgear Orbi en av de mest populära lösningarna. SweClockers går igenom hur Orbi installeras och tipsar om hur du får ut det mesta av systemet.

4. Installation

Netgear Orbi installeras med Orbi-appen (finns till Android och iPhone) eller med ett webbgränssnitt. Denna guide utgår från det sistnämnda, eftersom webbgränssnittet har fler inställningar längre fram. Installationen med appen går till på liknande sätt.

1_welcome.png
app_overview_.png

1. Koppla in systemet

Systemet levereras med satelliterna synkade till routern och förkonfigurerat med lösenord och användarnamn. Koppla in enheten märkt "Router" vid inkommande internetanslutning. Satelliterna behöver bara anslutas till eluttaget.

2. Anslut till routern

Anslut till systemet med det förkonfigurerade lösenordet (finns på routern) eller med en nätverkskabel. Efter anslutning öppnas automatiskt ett webbläsarfönster för installation (om det inte automatiskt öppnas, gå till http://orbilogin.com). Orbi kontrollerar först anslutningen till internet och synkar sedan satelliterna till routern.

2_connection_to_internet.png
3_find_satelites.png
4_configuring_satellites.png

3. Ange användaruppgifter

Ange ett lösenord för att komma åt administratörssystemet samt ett namn (SSID) och lösenord till det trådlösa nätverket.

5_admin_password.png
6_wifi_password.png

Alla noder i systemet är försedda med en QR-kod undertill. Den som behåller de fabriksinställda användaruppgifterna kan använda den för att ansluta med en mobil till det trådlösa nätverket genom att scanna QR-koden. Om lösenordet är ändrat går det också att använda en telefon med Orbi-appen för att visa generera en ny QR-kod som kan användas istället.

scan_under_node_.png
scan_under_node_2.png
scan_under_node_3.png

4. Slutför

När installationen är klar visas en sammanfattning av inloggningsuppgifterna. Där finns också alternativ för att skriva ut eller spara uppgifterna. Installationen avslutas med att Orbi-systemet letar efter tillgängliga uppdateringar. Om det finns en ny uppdatering tillgänglig laddas den ned och installeras automatiskt.

7_summary_login.png
8_software_updates.png