Guide: Få ut mer av nätverket med Netgear Orbi

På marknaden för mesh-nätverk är Netgear Orbi en av de mest populära lösningarna. SweClockers går igenom hur Orbi installeras och tipsar om hur du får ut det mesta av systemet.

6. Inställningar

De avancerade funktionerna nås via webbgränssnittet medan appen kan ses som ett komplement för daglig användning. I appen går det att övervaka trafik både hemifrån och utanför nätverket, testa uppkopplingshastighet och visa en QR-kod för anslutning av nya mobila klienter.

app_first_page.png
app_network_map.png
app_qr_code.png
app_speed_test.png
app_traffic_overview.png

Det finns även några funktioner som är avstängda i standardkonfigurationen som är värda att titta närmare på:

  • Snabb roaming: Används för att snabbare byta anslutning från en satellit till en annan.

  • Implicit Beamforming: Ökar räckvidden genom att ”koncentrera” signalen mot klienten som ansluter.

  • MU-MIMO: Höjer prestandan vid användning av flera enheter samtidigt. Kräver stöd i klienterna för att fungera.

Funktionerna hittas under Avancerad, Avancerad installation och Trådlösa inställningar. Mu-mimo bör aktiveras eftersom det kan göra stor skillnad vid användning av flera enheter samtidigt.

advanced_settings.png

När det kommer till de andra funktionerna kan det skilja från fall till fall vad som fungerar bäst. Snabb roaming är Netgears funktion för att snabbare byta från en satellit till en annan.

Implicit Beamforming koncentrerar signalen mot anslutna klienter. Med funktionen aktiverad är det möjligt att få bättre signalstyrka på längre avstånd, men det kan också få effekten att prestanda minskar för klienter som befinner sig närmare Orbi-noderna.