#throwback-thursday

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

29

Throwback Thursday – Intel Core i7 980X "Gulftown" lever upp till Extreme Edition

Med sex kärnor och tolv trådar på en 32-nanometersteknik var Intel Core i7 980X ett aldrig tidigare skådat monster, som trots prislappen 10 000 kronor gick hem i stugorna.

31

Throwback Thursday – AMD Radeon HD 6990 fyller åtta år

En av de sista dubbelmackorna som hade relevans på grafikkortsmarknaden var Radeon HD 6990, som med dubbla Cayman-kretsar var sista generationen med arkitekturen Terascale.

72

Throwback Thursday – Intel Pentium III fyller 20 år

För 20 år sedan lanserade Intel sin processor Pentium III, som blev en populär modell och släpptes i en rad olika varianter genom åren.

38

Throwback Thursday – Geforce GTX Titan fyller sex år

För ett halvt dussin år sedan sjösatte Nvidia den gigantiska grafikkretsen GK110 ihop med första generationens Geforce GTX Titan – komplett med skyhög prestanda och saftig prislapp.

51

Throwback Thursday – AMD lanserar Athlon XP 3000+ med kärnan "Barton"

För 16 år sedan släppte AMD processorn Athlon XP 3000+ med den omtalade kärnan "Barton". På menyn stod en enstaka kärna med en klockfrekvens på 2,167 GHz samt 512 KB cacheminne.

41

Throwback Thursday – Intel återkallar samtliga moderkort för Sandy Bridge

Kort efter lanseringen av Sandy Bridge drabbades Intel av ett bakslag. Företaget tvingades återkalla samtliga moderkort för processorfamiljen då styrkretsarna var defekta.

60

Throwback Thursday – Microsoft lanserar Windows Vista

I januari 2007 blev Windows Vista efter ett antal förseningar tillgängligt för konsumenter. Bland nyheterna fanns ett nytt användargränssnitt samt ökad säkerhet genom User Account Control.

16

Throwback Thursday – Lucid Hydra och löftena om flergrafiksstöd mellan tillverkarna

För nio år sedan lanserade Lucidlogix en krets som skulle skapa en ohelig allians mellan grafikkortjättarna och möjliggöra stöd för både Geforce- och Radeon-kort i kombination.

17

Jonas firar 10 år på CES – vi snackar teknikminnen och tveksamma hotell

Det senaste decenniet har Jonas inlett året genom att packa väskan och resa till Las Vegas. Under årets CES passar vi på att prata om vad som förändrats – och vad som är sig likt.

28

Throwback Thursday – Nvidias dubbelmacka Geforce GTX 295 fyller tio år

Förr handlade slaget om prestandatronen ofta om grafikkort med dubbla kretsar. För tio år sedan lanserade Nvidia "dubbelmackan" Geforce GTX 295, som besegrade ATI Radeon HD 4870 X2.

13

Throwback Thursday – SweClockers besöker CES för första gången

Årets upplaga av CES blir den tionde som SweClockers närvarar på, och vi passar därför på att titta tillbaka på första besöket år 2010.

29

Test: Celeron 400 @ 600 MHz

Det är dags för riktigt retromys på SweClockers! Vad sägs om när Edin testade att överklocka en Celeron 400 MHz till mäktiga 600 MHz?