#throwback-thursday

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

73

Throwback Thursday – tio år sedan Microsofts Windows 7 lanserades

Det vankas digital tårta när Microsofts seglivade operativsystem Windows 7 fyller tio år. Vad minns du av Windows 7, kanske använder du fortfarande operativsystemet dagligen?

21

Throwback Thursday – Sonys ikoniska Walkman fyller 40 år

Hela 40 år har hunnit passera sedan Sony gjorde musiklyssnandet bärbart med Walkman, som en gång var lika synonymt med bärbart musiklyssnande som Ipod skulle bli årtionden senare.

24

Throwback Thursday – AMD Athlon med arkitekturen K7 fyller 20 år

Samma år som SweClockers grundades lanserade AMD arkitekturen K7 och processorerna Athlon, som gjorde att AMD på allvar kunde kriga med Intel om prestandatronen.

47

Throwback Thursday – sju år sedan Linus Torvalds bad Nvidia att dra åt helvete

Hårdvara från Nvidia och operativsystem baserade på Linux har inte alltid lekt snällt tillsammans, vilket var något som fick Linus Torvalds att gå i taket under en frågestund för sju år sedan.

35

Throwback Thursday – SweClockers sågar nätaggregat från Ace of Sweden

För nio år sedan recenserade SweClockers fyra nätaggregat signerade Ace of Sweden. Efter en visit i testlabbet visade sig endast en modell mäkta med det specificerade effektuttaget.

13

Throwback Thursday – populära Mini ITX-chassit Bitfenix Prodigy fyller sju år

För sju år sedan lanserades det populära Mini ITX-chassit Bitfenix Prodigy – en modell som bjöd på imponerande expansionmöjligheter för storleken och satte standarden för sin tid.

52

Throwback Thursday – en tillbakablick på DVI-portens 20-åriga historia

DVI fyller 20 år och denna trotjänare bland bildskärmskontakter förtjänar både en hyllning och en rejäl varning. Vi blickar tillbaka på teknik som dömdes ut och ändå levde vidare.

25

Throwback Thursday – Nvidias forna värstingkort Geforce GTX 690 fyller sju år

För sju år sedan lanserade Nvidia sitt flaggskepp Geforce GTX 690 med dubbla "Kepler"-kretsar under skalet. Redaktionen blickar tillbaka och rundar av med några snabba prestandatester.

49

Throwback Thursday – AMD Phenom II X4 955 Black Edition fyller 10 år

För tio år sedan lanserade AMD processorn Phenom II 955 Black Edition, ett välkommet tillskott som erbjöd en upplåst modell på företagets senaste plattform med DDR3-minne.

16

Throwback Thursday – AMD Radeon HD 7990 med dubbla "Tahiti" fyller sex år

Följ med på en resa tillbaka till våren år 2013, då AMD efter mycket om och men lanserade sitt flaggskepp Radeon HD 7990 med dubbla Tahiti XT-kretsar under huven.

40

Throwback Thursday – AMD Opteron och arkitekturen "Sledgehammer" fyller 16 år

För 16 år sedan tog AMD upp kampen på allvar med ärkerivalen Intel om servermarknaden, då företaget sjösatte första generationens Opteron-processorer och arkitekturen "Sledgehammer".

23

Throwback Thursday – AMD Radeon R9 295X2 med dubbla "Hawaii" fyller fem år

År 2014 släppte AMD lös ett riktigt monster på grafikkortsmarknaden i form av Radeon R9 295X2. Vi minns tillbaka och bjuder på några snabba prestandatester från det forna flaggskeppet.

47

Tio år sedan Nvidia gensköt Radeon HD 4890 med framhastade Geforce GTX 275

Med en optimerad grafikkrets hoppades AMD fylla ett tomrum, men Nvidia reagerade blixtsnabbt. Vi blickar tillbaka på lanseringen av Radeon HD 4890 och Geforce GTX 275.

28

Throwback Thursday – Geforce GTX 480 med stekheta "Fermi" fyller år

Den 27 mars 2010 lanserade Nvidia arkitekturen Fermi, som blev ökänd för dess värmeutveckling. Trots att Geforce GTX 480 återtog prestandatronen fick arkitekturen öknamnet "Thermi".

53

Throwback Thursday – Geforce GTX 680 med arkitekturen Kepler fyller sju år

Nvidias första konsumentkort med arkitekturen Kepler fyller sju år. SweClockers laddar upp testriggen med Geforce GTX 680 för ett prestandatest i några av dagens speltitlar.