#stadia

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

53

Utvecklare uttrycker oro över Google Stadia

Oroade utvecklare menar att lågt spelarantal och brist på tilltro till Googles satsning gör stora satsningar på tjänsten tveksamma.

15

Google Stadia-kod skvallrar om gratistjänst och strömning till Youtube

Strömning, nya alternativ för medlemskap och att dela spel inom familjen är några av de saker som skymtas i koden för Google Stadia.

10

Google Stadia får stöd för fler telefoner

Från att ha varit begränsad till Googles Pixel-telefoner breddas speltjänsten Stadia till att stöda totalt 20 Android-telefoner.

22

Stadia får nya premiärspel – Baldur's Gate III bekräftas för lansering 2020

De kommande tillskotten som gör premiär först på Stadia inkluderar nyversionen av Panzer Dragoon och Serious Sam Collection.

70

Utvecklare: "Molnet viktigare än ny hårdvara"

Enligt utvecklarna bakom spelet Journey to the Savage Planet är molnberäkningar betydligt viktigare än hårdvaran spelen körs på.

30

Googles gratisabonnemang Stadia Base släpps "inom några månader"

Den som vill testa Googles strömmande speltjänst Stadia utan månadskostnad får möjligheten under de kommande månaderna.

10

Google Stadia Pro bjuder på Metro Exodus

Den som ögnar köp av skräckmysteriet GYLT eller det postapokalyptiska Metro Exodus på Google Stadia bör invänta februari månad.

42

Google Stadia får 120 nya spel under 2020

Efter en något skakig lansering planerar Google att sjösätta en mängd nya titlar under 2020, med tio tidsexklusiva spel

15

Google öppnar Stadia för alla Chromecast Ultra 

Google uppdaterar nu alla Chromecast Ultra-enheter med stöd för företagets strömmande speltjänst Stadia.

14

Google lär sig kommunicera med Stadia

Lanseringen av Stadia har kantats av kritik om otydlig kommunikation. Nu meddelar Google att det ska bli ändring på det.

32

Google Stadia får vännerinbjudan och nya gratisspel

Stadia-användare kan nu bjuda in en vän till tre månaders Stadia Pro. Samtidigt expanderas gratisspelen i Pro-abonnemanget.

48

Google svarar på kritiken om Stadia och 4K

Alla spel körs inte i 4K-upplösning med Stadia Pro-abonnemanget. Nu svarar Google med att spelens upplösning bestäms av utvecklaren.

77

Google Stadia – tekniskt lyckat, uselt lanserat

Strömmande speltjänster är här med Google Stadia, en tjänst vars lyckade tekniska lösning förstörs av en usel lansering.

40

Amazon introducerar strömmande speltjänst under 2020

Google Stadia och Microsofts Project Xcloud får en ny konkurrent inom strömmande speltjänster från e-handelsjätten Amazon.

47

Rabatterade spelköp på Stadia Pro försvinner inte med uppsagd prenumeration

UPPDATERAD! Den som köpt ett spel med Stadia Pro-abonnemangets rabatter kan förlora tillgång till spelet om abonnemanget sägs upp.