Amazon introducerar strömmande speltjänst under 2020

Google Stadia och Microsofts Project Xcloud får en ny konkurrent inom strömmande speltjänster från e-handelsjätten Amazon.

Att strömmande speltjänster är en del av allas vår framtida vardag börjar alltmer bli uppenbart. Google har nyligen sjösatt det egna erbjudandet Stadia, Sonys motsvarighet Playstation Now är igång internationellt och Microsoft har inlett testfasen för den strömmande speltjänsten Project Xcloud.

Trion av jättar ser ut att få sällskap av ytterligare en gigant nästa år, då i form av Amazon. Företaget som mest är kända som ett e-handelsföretag levererar även webbtjänster och resurser i molnet som ligger till grund för en stor del av världens webbplatser och tjänster. Amazon levererar även spelmotorn Lumberyard som knyter an till företagets webbtjänster och äger streamingtjänsten Twitch.

Amazon har således många av de komponenter som krävs för att lägga grunden till en strömmande speltjänst, och spekulationer har tidigare angivit att företaget planerar just detta. Källor nära företaget berättar i samtal med Cnet att Amazons strömmande speltjänst mycket riktigt är på gång och avtäcks under år 2020. Företaget sägs också rekrytera kompetens inför lanseringen.

I jobbannonser beskrivs tjänster som låter spelare skapa, samverka och dela med sig av spelupplevelser på massiv skala. Andra jobbannonser beskriver uppgifter där den anställde ska arbeta på maskininlärning och strömmande speltjänster. I ytterligare jobbannonser beskrivs dessutom hur "ett nytt initiativ" ska integreras med streamingtjänsten Twitch och andra Amazon-tjänster.

Amazon har ännu inte officiellt bekräftat att företaget jobbar på en strömmande speltjänst.

Läs mer om strömmande speltjänster:

I butiken: Bag of Gaben

En stenhård tygpåse för sanna spelfantaster, som helt och fullt är värdig att transportera guldklimparna i spelsamlingen till valfri destination.

Köp här!