Google lär sig kommunicera med Stadia

Lanseringen av Stadia har kantats av kritik om otydlig kommunikation. Nu meddelar Google att det ska bli ändring på det.

När Google först avtäckte den strömmande speltjänsten Stadia var det med löften om riklig funktionalitet och kvalitetsinställningar som når 4K-upplösning med HDR. Under veckorna inför lanseringen avslöjades dock att ett flertal funktioner inte finns på plats från start och att kvalitetsnivån 4K inte nödvändigtvis betyder att spel renderas i 4K.

Ytterligare exempel på dålig kommunikation visade sig när Google presenterade de nya gratistitlarna som tillkommer i Stadia Pro-abonnemanget i december. Spelen Tomb Raider Definitive Edition och Farming Simulator 19 erbjöds och erbjuds fortfarande med rabatterat pris i Stadia-butiken, trots att de ska tillkomma kostnadsfritt om mindre än en månad.

Nu tar Google åt sig av kritiken. Bolagets kommunikationsansvariga meddelar att de ska sjösätta ett nytt upplägg för kommunikation på Reddit. Från och med nu ska Google kommunicera nyheter runt Stadia varje måndag, tisdag och onsdag i en fastnålad tråd på Reddit.

Torsdag och fredag denna vecka faller bort på grund av den amerikanska högtiden Thanksgiving men övriga dagar utanför högtider ska föra med sig uppdateringar om tjänsten. Uppdateringen för denna vecka innefattar att aktiveringskoder har skickats till alla som köpt Founder's Edition, och hårdvaran för de som köpt Premiere Edition började skeppas ut i måndags.

Utöver uppdateringar på Reddit meddelar Google även nyheter på den officiella Discord-servern för Stadia.

Läs mer om Google Stadia: