#ray-tracing

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

39

Testa ray tracing-prestanda med Cryengine Neon Noir

Teknikdemon Cryengine "Neon Noir" låter dig testa ray tracing-prestanda, oavsett om ditt grafikkort har hårdvarustöd eller ej.

21

Högre prestanda med ray tracing i senaste DirectX 12

Microsoft avtäcker kommande funktioner i DirectX 12 och ray tracing-gränssnittet DXR. Bland nyheterna finns bättre stöd för strömmande högupplösta texturer.

44

World of Tanks ger ray tracing till alla

En demoversion av World of Tanks erbjuder något så ovanligt som ray tracing till alla som har ett DirectX 11-kompatibelt grafikkort. Detta görs möjligt av en Intel-teknik.

79

Nvidia ger ray tracing till klassiska speltitlar

Nvidias spelstudio Lightspeed rekryterar till projektet RTX Remaster, som ska ge klassiska PC-spel stöd för ray tracing.

51

AMD Radeon-drivrutiner har dolt ray tracing-kod i flera månader

Att AMD:s kommande grafikkretsar i Navi-familjen ska få stöd för ray tracing är väntat, men nu visar det sig att företagets drivrutiner innehållit kod för detta sedan i juni.

33

Call of Duty: Modern Warfare får systemkrav för lagring och ray tracing

När nästa Call of Duty får officiella systemkrav anges astronomiska krav på lagring och rekommenderad hårdvara för ray tracing.

24

World of Tanks får ray tracing-stöd för alla DirectX 11-grafikkort

Utvecklaren bakom spelet World of Tanks meddelar under en tillställning att de arbetat med Intel på att lägga till stöd för ray tracing. Stödet gäller alla DirectX 11-kompatibla grafikkort.

24

The Coalition-utvecklare bekräftar kärnor för ray tracing till Xbox Scarlett

I en intervju med Gamespot avslöjar en utvecklare från Gears 5-studion The Coalition att Xbox Scarlett utrustas med dedikerade kärnor för ray tracing.

72

Test: Grafikprestanda och ray tracing i Control

Remedy Entertainments övernaturliga actionpangare Control bjuder på krävande grafik och en generös skopa ray tracing. SweClockers laddar upp testriggen för ett omfattande prestandatest.

67

Control får bra kritik – övernaturlig action övertygar

Med Control levererar finska Remedy ännu en titel där det paranormala och mörka står i centrum, och de inledande recensionerna lämnar överlag mycket positiva omdömen.

55

Nvidia Geforce RTX 2000-serien fyller ett år – spel med ray tracing fortfarande sällsynta

Under spelmässan Gamescom 2018 släppte Nvidia lös Geforce RTX 2000-serien med stöd för ray tracing. Serien fyller nu ett år, men hur har marknaden förändrats sedan dess?

62

Nvidia visar Call of Duty och Watch Dogs med ray tracing under Gamescom

Under pågående spelmässan Gamescom avtäcker Nvidia ett flertal titlar som får stöd för ray tracing, bland dessa Call of Duty: Modern Warfare och Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2.

69

Minecraft får stöd för ray tracing med Nvidia RTX

Under den pågående Gamescom-mässan avtäcker Nvidia ett flertal speltitlar som får stöd för ray tracing, däribland den svenskutvecklade storsäljaren Minecraft.

227

Nvidia: "Att köpa ett grafikkort utan hårdvara för ray tracing är helt galet"

Nvidia presenterade nyligen sin senaste kvartalsrapport och i samband med detta berättade bolagets VD Jensen Huang, att det i dagsläget är oklokt att köpa ett grafikkort utan ray tracing-stöd.

60

Racingtiteln Assetto Corsa Competizione dumpar Nvidia RTX-stöd

Trots tidigare stöd för ray tracing via Nvidias RTX-teknik meddelar nu utvecklaren att stödet dumpas både för den kommande racingtiteln men också för en överskådlig framtid.