#ray-tracing

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

47

3DMark utökas med prestandatest specifikt för ray tracing

När både AMD och Nvidia har ray tracing-kapabla grafikkort i utbudet utökas 3DMark med ett specifikt test för ändamålet.

69

Snabbtest: Grafikkortsprestanda i Crysis Remastered

Hela 13 år efter Crysis lanserades är det nu dags igen med en Remastered-version, som även får ray tracing.

884

Ampere är här – Geforce RTX 3080 dubblerar prestandan hos RTX 2080

Nvidias Ampere-era inleds med Geforce RTX 3090, RTX 3080 och RTX 3070, med priser som inte blir lika hutlösa som väntat.

35

Microsoft bjuder på inblick i arkitekturen i Xbox Series X

Microsofts genomgång bjuder på en första inblick i hur AMD tacklar ray tracing-beräkningar i RDNA 2-arkitekturen.

68

Geforce RTX 3080 "Ampere" når högsta hastigheter om 2,1 GHz

Prestandatester avslöjar detaljer om Geforce RTX 3080, som ser ut att stå sig väl mot nuvarande toppkortet Geforce RTX 2080 Ti.

28

Intel presenterar Xe-HPG – grafikkrets framtagen för spelande

Nästa år tar Intel upp kampen med AMD och Nvidia om spelarnas gunst med grafikkretsen Xe-HPG, vilken erbjuder hårdvaruaccelererad ray tracing.

33

Cyberpunk 2077 får brett stöd för ray tracing och Geforce Now

Med Cyberpunk 2077 får Geforce RTX-ägare njuta av både ray tracing och DLSS 2.0, och spelet kan också strömmas via Geforce Now.

22

Nvidia släpper drivrutin med stöd för DirectX 12 Ultimate

Microsoft bakar in stöd för ray tracing och prestandaförbättrande funktioner i ett gemensamt gränssnitt som Nvidia nu omfamnar.

53

Nvidia Geforce 3000 sägs få hjälpprocessor för ray tracing

Ny teori anger att kylardesignen med fläktar på båda sidor av grafikkortet pekar på att Geforce RTX 3000 får en hjälpprocessor.

I samarbete med MSI
40

Optimera ray tracing-prestanda med DLSS 2.0

Vi granskar hur upplösningsskalning med DLSS 2.0 i spelet Control påverkar prestanda i 1080p och 4K med ray tracing aktiverat.

16

Sony visar upp första Playstation 5-spelen med ray tracing

Av många presenterade titlar är den klassiska spelserien Ratchet & Clank först ut med bekräftad användning av ray tracing.

25

Andreas och Anton pratar DirectX 12 Ultimate

DirectX 12 Ultimate gör premiär i vårens uppdatering av Windows 10 passar Anton och Andreas på att prata om den nya tekniken.

35

Unreal Engine 5 använder ray tracing och Mesh Shaders på Playstation 5

Epic Games berättar om hur grafikteknikerna ray tracing och Mesh Shaders används i Unreal Engine 5-teknikerna Lumen och Nanites.

113

Nvidia Ampere kan få fyrdubblad ray tracing-prestanda

Utöver rejält förbättrad ray tracing-prestanda anger nya uppgifter även samverkan med primärminnet via funktionen Nvboost.

I samarbete med KFA2 och Nvidia
46

Ray tracing med mellanklassens Geforce RTX

Ray tracing i spel fortsätter vara en het potatis. Vi kikar närmare på hur tre grafikkort presterar i en trio spel med tekniken.