#micron

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

22

Grafikminne av typen GDDR6 70 procent dyrare än GDDR5

Vid samma kapacitet är GDDR6 hela 70 procent dyrare än GDDR5, något som spär på uppgifterna om att Nvidia kan komma att släppa Geforce RTX 2060 i billigare utföranden med GDDR5.

29

SSD-priser spås sjunka med 10 procent första kvartalet 2019

Överlager av minneskretsar väntas bidra till ytterligare prisfall på SSD-enheter under år 2019. Detta samtidigt som Samsung, SK Hynix och Micron utreds för kartellbildning.

58

Kinesiska myndigheter uppges ha bevis på kartellbildning bland minnestillverkare

Kinesiska myndigheter har gjort framsteg i sin utredning av minnestillverkare, där de hävdar att de hittat bevis på kartellverksamhet mellan företagen.

68

Priset på minneskretsar för SSD-enheter kan mer än halveras under 2019

Enligt branschkällor kan NAND-minnen tack vare tekniska framsteg bli betydligt billigare att tillverka, vilket kan ge mer än 50 procent lägre priser på SSD-enheter under 2019.

17

Micron köper Intels andel i 3D Xpoint-tillverkningen

Minnestekniken 3D Xpoint används i Intels Optane-enheter och är framtagen tillsammans med Micron. Nu köper sistnämnda ut Intel från det gemensamma företaget IM Flash Technologies.

19

Cadence och Micron börjar tillverka DDR5-minne under 2019

Trots att specifikationerna för DDR5 ännu inte spikats meddelar nu Micron och Cadence att de börjar tillverka moduler enligt standarden mot slutet av 2019.

9

Micron inleder produktion av GDDR6 för Nvidia Turing – ersätter GDDR5X

Tio år efter att GDDR5 kom ut på marknaden inleder Micron produktion av GDDR6, som efterträder den åldrande tekniken och med omedelbar verkan ersätter inhopparen GDDR5X.

122

Minnestillverkare väntas dömas till höga böter för kartellbildning

Samsung, SK Hynix och Micron uppges med stor sannolihet dömas till höga böter i Kina, då de bedrivit otillåten kartellverksamhet för att hålla uppe priserna på minnesmarknaden.

22

Microns överklockade GDDR6-grafikminne på 20 Gbps överträffar HBM

Det är bekräftat att åtminstone Nvidia omfamnar minnestekniken GDDR6 för nästa generations grafikkort. Nu visar Micron vad som är möjligt med en "liten, men hjälpsam" spänningsökning.

30

Micron och Cadence demonstrerar prototyp av DDR5-minne

Under sommaren väntas minnesstandarden DDR5 stå färdig och nu visas en prototyp, som bjuder på hög överföringshastighet och löften om ökad lagringsdensitet.

57

Samsung, SK Hynix och Micron stäms för kartellbildning

Priserna för minneskretsar har stigit kraftigt och misstankar om kartellbildning har väckts, och nu stäms tre av de största DRAM-producenterna för detta i USA.

29

Intel och Tsinghua Unigroup i samtal om samarbete kring NAND-minnen

I ett försök att minska beroendet av utländska aktörer och säkra tillgången på halvledare uppges nu kinesiska Tsinghua Unigroup samtala med Intel om tillverkning av flashminnen.

29

Intel och Micron avslutar samarbete kring minnestillverkning

Det mångåriga samarbetet mellan Intel och Micron kommer avslutas i och med introduktionen av tredje generationens 3D NAND, något som väntas ske senast 2019.

15

Micron lanserar NVM Express-baserade SSD-enheter på upp till 11 TB

Den senaste i raden att satsa på SSD-enheter av det större slaget blir nu Micron, som tillkännager en modell på 11 TB riktad mot företag.

5

SK Hynix intresserade av att köpa del av Toshibas minnesverksamhet

Den planerade försäljningen av Toshibas minnestillverkning har nu hittat ett flertal intressenter. Nu rapporterar nyhetsbyrån Reuters att sydkoreanska SK Hynix lagt ett bud.