#doom

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

15

Doom Eternal stöder inte äkta 4K UHD på Google Stadia

Trots tidigare löften får kommande actionspektaklet Doom Eternal inte stöd för äkta 4K UHD på Googles speltjänst Stadia.

26

Doom och Doom II utökas med 60 FPS och egenskapat innehåll

I en ny uppdatering för nyutgåvorna av Doom och Doom II återfinns stöd för bland annat 60 FPS, snabbsparningar och spelarskapat innehåll.

37

Doom Eternal får ray tracing – uppges bli bästa implementationen hittills

Hårdvaruaccelererad ray tracing introducerades via Nvidias arkitektur Turing, och nu får kommande Doom Eternal stöd för tekniken. Enligt utvecklaren ska det vara den bästa implementationen hittills.

14

Sigil är John Romeros nya spel – gratismodd till Doom från 1993

I samband med att Doom fyller 25 år avtäcker John Romero sitt nya spel Sigil, som är en gratismodd till originalet från 1993.

50

Id Softwares Doom fyller 25 år

Idag är det 25 år sedan Id Software släppte sin förstapersonsskjutare Doom, med den ikoniska karaktären Doomguy i huvudrollen.

9

Video: Djupdykning i Dooms AI-teknik

Youtube-kanalen AI and Games dissekerar 2016 års Doom och förklarar hur AI-tekniken i spelet fungerar, samt hur den inspirerats av tidigare delar i spelserien.

23

Bethesda visar Doom Eternal på E3 2018

Efter 2016 års comeback för Doom tillkännager Bethesda under E3 2018 en uppföljare på det blodiga äventyret i en ny speltrailer – Doom Eternal.

4

Nvidia släpper drivrutin för Doom VFR

Efter lanseringen av Doom 2016 är det nu dags för en VR-version av titeln, där höga systemkrav och högoktanig demonslakt står på menyn. Nvidia bistår med optimerade drivrutiner.

16

Doom VFR för HTC Vive får systemkrav

Inför lanseringen av Doom VFR går nu Bethesda ut med systemkraven för speltiteln, vilka något oväntat överstiger kraven för HTC Vive.

45

Digital Foundry prestandatestar Doom på Nintendo Switch

Under Nintendo Direct i september avtäcktes Doom för företagets handhållna hybridenhet Switch. Nu sätter testarna på Digital Foundry titelns prestanda på prov.

35

Fallout 4 VR, Doom VFR och Skyrim VR får lanseringsdatum – släpps innan årets slut

Bethesdas tre kommande speltitlar anpassade för virtuell verklighet får nu ett lanseringsdatum, där det första som lanseras blir Skyrim VR till Playstation VR 17 november.

18

Bethesda visar Doom och Fallout 4 för virtuell verklighet

Ett år efter tillkännagivandet visar Bethesda Doom VFR och Fallout 4 VR, vilka är nya versionerna av speltitlarna anpassade för virtuell verklighet.

11

Nvidia Geforce Experience får stöd för inspelning med OpenGL och Vulkan

Nvidia uppdaterar inspelningsfunktionen i Geforce Experience med stöd för OpenGL och Vulkan, samt ett förbättrat gränssnitt för att direksända video via Twitch och Youtube.

55

Bethesda plockar bort kopieringskyddet Denuvo i Doom

Utvecklaren Bethesda blir den andra som på kort tid gör sig av med kopieringsskyddet Denuvo, efter Playdeads Inside. Anledningen tros vara att skyddet kringgicks kort efter lanseringen.

110

Id Software: "4K-spel på Xbox Project Scorpio är slöseri med resurser"

Den extra beräkningskraften i Project Scorpio kan läggas på bättre saker än 4K-upplösning. Det anser en högt uppsatt Id Software-utvecklare, som basar över Doom och spelmotorn Id Tech 6.