Doom och Doom II utökas med 60 FPS och egenskapat innehåll

I en ny uppdatering för nyutgåvorna av Doom och Doom II återfinns stöd för bland annat 60 FPS, snabbsparningar och spelarskapat innehåll.

Klassikern Doom utkom för första gången år 1993 till MS-DOS, där spelet prisades för den då imponerande grafiken, det välfungerande flerspelarläget och den intensiva skjutmekaniken. År 2016 återupptogs serien efter en tids dvala, där Id Software med Bethesda i ryggen stod för utvecklingen.

Inom kort släpps uppföljaren Doom Eternal, men innan dess passar Bethesda på att uppdatera nyutgåvorna av de gamla klassikerna Doom och Doom II med uppdaterade funktioner och förbättrat flyt. Specifikt återfinns stöd för 60 bildrutor per sekund, upp från tidigare 35. Möjligheten att kunna spara spelframsteg med enbart ett knappklick tillkommer också.

Sigil.jpg

Bild från banpaketet Sigil till FPS-klassikern Doom.

Dessutom finns nytt innehåll att hämta, även om utvecklaren först måste granska och godkänna innehållet. Här märks bland annat banpaketet Sigil från Doom-ikonen John Romero. Därtill finns ett antal paket redo vid lansering, och fler kommer läggas till över tid. Nämnvärt är också att bildförhållande nu kan justeras.

De uppdaterade varianterna av Doom och Doom II finns till Xbox One, Playstation 4, Nintendo Switch, IOS, Android och PC/Windows. Då det rör sig om en uppdatering till nyutgåvan kommer nuvarande ägare få nyheterna utan kostnad.

Har du köpt nyutgåvan av Doom eller Doom II? Vad tycker du om nyheterna, blir det demonslakt hela helgen lång?

I butiken: SweClockers Logo Tee

Den legendariska SweClockers-gubben! Denna högtidsklädsel passar bäst att använda på särskilt minnesvärda dagar, såsom grafikkortslanseringar, och bör likt andra värdesaker förvaras i kassaskåp. Begränsad upplaga!

Köp här!