Premiär! Fyndchans i SweClockers Månadens Drop

#crytek

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

25

Crytek förklarar ray tracing-demo – 1080p i 30 fps på Radeon RX Vega 56

I ett blogginlägg berättar Crytek fler detaljer om deras ray tracing-demo. Detaljerna innefattar bland annat upplösning, bilduppdatering och hur demon skulle prestera på Nvidias RTX-grafikkort.

118

Crytek demonstrerar ray tracing i realtid med AMD Radeon RX Vega 56

Spelutvecklaren Crytek visar nu ray tracing i den egna spelmotorn Cryengine. Demonstrationen körs på ett AMD Radeon RX Vega 56, som saknar dedikerad hårdvara för tekniken.

35

Cryteks Hunt: Showdown får systemkrav

Crysis-utvecklaren lanserade nyligen Hunt: Showdown via Early Access på Steam, och nu går de ut med officiella systemkrav för speltiteln.

37

Crytek stämmer Star Citizen-utvecklaren Cloud Imperium Games för avtalsbrott

Star Citizen-utvecklaren Cloud Imperium Games stäms nu av Crytek, då de uppges ha brutit mot avtalet mellan de två företagen och bland annat använt Cryengine 3 för två olika spel.

14

Crytek säljer Bulgarien-studio till Sega – byter namn till Creative Assembly Sofia

Som en konsekvens av företagets ekonomiska problem valde Crytek att stänga ned samt sälja av ett flertal utvecklarkontor. En av dessa är Crytek Black Sea, där Sega nu blir ny ägare.

16

Crytek omstrukturerar – stänger ned flera utvecklarkontor

Crytek bryter tystnaden och berättar att fem av deras sju utvecklarkontor stängs ned. Framöver kommer de fokusera på ett fåtal huvudområden, såsom spelmotorn Cryengine.

26

Crytek uppges åter ha ekonomiska problem

De senaste åren har varit problematiska för spelutvecklaren Crytek. Nu rapporteras det åter om svårigheter för bolaget, med försenade eller rentav uteblivna löner för de anställda.

24

Cryengine 5.3 får stöd för Vulkan i november

Efter att stöd för DirectX 12 tillkom står Vulkan näst på tur i spelmotorn Cryengine, som i början av nästa år även får stöd för flera samtida grafikkort.

51

Cryengine får stöd för Vulkan och DirectX 12 under hösten

Stöd för nya gränssnitt på grafikfronten rullar sakta men säkert ut i spel. Crytek har nu de två senaste tillskotten, Vulkan och DirectX 12, på ingång i spelmotorn Cryengine.

62

Djupdykning i Asynchronous Compute

Efter några år under radarn började Asynchronous Compute beskrivas som ett trumfkort som var inbyggt i AMD:s grafikkort. Frågan är dock vad tekniken innebär, egentligen.

10

VR i fokus med spelmotorn Cryengine V

Det är inte bara grafikramverk som uppdateras friskt. Den senaste versionen av spelmotorn Cryengine ska förbättra allt från effekter till utvecklarverktyg och starkt fokus ligger på VR.

13

Basemark och Crytek presenterar Vrscore

I en ny testsvit från Basemark används Cryteks spelmotor Cryengine, för att testa om din dator har vad som krävs för virtuell verklighet.

4

Crytek satsar på virtuell verklighet i akademin med VR First

Spelutvecklaren Crytek har efter en tids svårigheter kommit på fötter igen, och VR har fått mycket fokus. Nu meddelar företaget ett nytt initiativ där spelmotorn Cryengine blir gratis för akademiskt syfte.

40

Crytek lanserar VR-demot "Back to Dinosaur Island" för Oculus Rift

Inför 2016 års lanseringar av VR-headset släpper tyska Crytek teknikdemonstrationen "Back to Dinosaur Island" ackompanjerat av krav på kraftfull hårdvara och Oculus Rift DK2.

15

Crytek och Basemark gör testprogram för virtuell verklighet

Nästa anhalt för spelmotorn Cryengine är ett nytt testprogram med förmågan att sätta siffror på gamingdatorers potential för virtuell verklighet.