Artiklar

Artiklar skrivna av Jonssown
50

Call of Duty: WWII får systemkrav för PC/Windows

Inom kort lanseras den senaste delen i Call of Duty-serien, där de återgår till andra världskriget. Nu går utvecklaren ut med systemkraven för speltiteln på PC.

4

EVGA Geforce GTX 1070 Ti på bild

Grafikkortet Geforce GTX 1070 Ti skymtas nu på bild från tillverkaren EVGA, med inget mindre än fyra olika grafikkortslösningar som poserar för kameran.

62

Microsoft Classic Intellimouse dyker upp på webben

En av Microsofts mer populära möss är modellen Intellimouse, vilken nu dyker upp i en ny version på företagets webbplats.

5

Supermicro C7B360-CB-M med Intels styrkrets B360 hittar ut på webben

Några alternativ hos Intel till den nyligen lanserade styrkretsen Z370 har ännu inte lanserats, men nu hittar ett moderkort från Supermicro med B360 ut på Sisoftwares databas.

17

AMD ger styrkretsen X399 stöd för RAID med NVMe-standarden

Efter att ha lanserats utan stöd för att starta datorn på en RAID-konfiguration med NVMe-baserade SSD-enheter tillkommer detta för styrkretsen X399 och AMD Ryzen Threadripper.

35

Green Man Gaming och Intel inleder samarbete om digital marknadsplats för spel

Den digitala spelåterförsäljaren Green Man Gaming inleder ett partnerskap tillsammans med Intel, där företagets plattform ska stå till grund för halvledarjättens nya handelsportal för partners.

55

Rykte: Nvidia Geforce GTX 1070 Ti lanseras i oktober

Prestandaskillnaden mellan Geforce GTX 1070 och GTX 1080 lämnar mycket att önska, men nu ryktas Nvida lansera en storebror till den förstnämnda som ska täppa till tomrummet.

690

Radio- och TV-avgiften tas bort – ersätts av skatt med maxtak på 1 300 kronor

Alltmer pekar mot att Radio- och TV-avgiften är på väg att skrotas, för att istället ersättas av en skatt där alla med en årsinkomst väl under snittet får betala det maximala beloppet.

20

Mionix lanserar tangentbordet Mionix Wei med RGB-belysning

Det svenska företaget Mionix som specialiserar sig på kringutrustning släpper nu sitt första tangentbord med RGB-belysning – Mionix Wei.

79

Microsoft säkerhetsuppdaterar Windows XP mot "Wannacry"

Efter att myndigheter och användare världen över drabbats av ett "ransomware" väljer Microsoft att säkerhetsuppdatera Windows XP, där det officiella stödet sedan länge är nedlagt.

34

Intel Core i7-8650U med fyra kärnor för ultratunna datorer hittar ut på webben

Till hösten släpps ännu en processorfamilj på Intels långlivade 14-nanometersteknik. Nu hittar en första modell med fyra kärnor för Ultabook-datorer ut på webben.

53

AMD Radeon RX 480 upplåst till RX 580 med BIOS-flash

Med de förfinade Polaris-kretsarna i hand har nu användare börjat använda verktyg för att "flasha" sina äldre Polaris-kort till de nyare, i detta fall ett RX 480 som låses upp till ett RX 580.

35

Nvidia lanserar beräkningskortet Tesla P100 med HBM2-minne

Nvidia blir nu först ut på marknaden med en produkt som använder HBM2-minnen. Det handlar om beräkningskortet Tesla P100, vilket ska användas för diverse forskningsområden.

42

Blizzard bekräftar Starcraft: Remastered till sommaren 2017

Efter snart 20 år ute i spelhyllorna ska nu en uppdaterad version av Starcraft från 1998 släppas till sommaren – komplett med uppdaterad grafik, musik och ljudinspelningar.

71

Microsoft avslutar stöd för Windows Vista den 11 april

Efter mer än 10 år i tjänst pensionerar Microsoft Windows Vista genom att avsluta det stödet för operativsystemet, och uppmanar användarna att uppgradera till Windows 10.

102

AMD:s styrkrets B350 för Ryzen saknar stöd för Nvidia SLI

Den 2 mars anländer AMD Ryzen tillsammans med sockel AM4 och styrkretsarna X370 och B350, där stödet för flera samtida grafikkort i Crossfire och Nvidia SLI skiljer.

63

Gears of War 4 för PC/Windows kräver nu över 100 GB lagringsutrymme

I en värld där lagringsenheter blir allt större följer spelen med i utvecklingen, där kravet på utrymme för Gears of War 4 nu passerat hela 100 GB.

64

AMD ersätter Wraith med ny standardkylare för Ryzen – får RGB-belysning

Tillsammans med AMD Ryzen blir det en ny uppsättning standardkylare, varav ersättaren till Wraith ser ut att följa branschmodet och bli en belyst historia.

108

Nintendo Switch lanseras utan spelbundlar

I början av mars anländer spelkonsolen Nintendo Switch och inledningsvis släpps den helt utan några spelbundlar, något som motiveras med att speljätten vill hålla ned priset.

12

HP släpper välvd ultrabred spelskärm med 100 Hz och Nvidia G-Sync

När ultrabreda skärmar blir allt vanligare på marknaden väljer HP att träda in med sin nya skärm, den ultrabreda och välvda spelskärmen Omen X med Nvidia G-Sync.