Att Blizzards kundbas vill att de ska göra så kallade remastered-versioner av sina äldre spel är inget nytt på tapeten, men som tidigare rapporterats så har just Starcraft ryktats om just det tidigare. Nu har Blizzard Entertainment officiellt gått ut med att spelet Starcraft från 1998 ska återlanseras i en uppfräschad utgåva.

Bland nyheterna kommer högupplösta texturer, filmsekvenser omrenderade i 1080p, samt reviderad originalmusik och dialog till spelet. Flerspelarläget för både online och lokalt blir kompatibelt med den äldre versionen, så för de som vill spela med alla sina vänner oavsett spelversion så ska de kunna göra det utan bekymmer.

Stöd för nya operativsystem som Windows 7, 8.1 och 10 och MacOS läggs till, samt stöd för högre upplösningar som klättrar upp till 4K UHD. I förberedelser till detta ska Blizzard också uppdatera det ursprungliga spelet nu i veckan till patch 1.18 med buggfixar, modernt anti-fusk, och bland annat möjligheten att skräddarsy tangentbordskonfigurationen.

Den nya versionen av Starcraft väntas släppas under sommaren 2017, och den äldre versionen som lanserades för snart 20 år sedan ska bli gratis att hämta. Blizzard Entertainment har inte gått ut med några prisuppgifter ännu.