Microsofts intellimouse introducerades under vintern 1996, och har levt vidare i olika iterationer efter det. Den senaste och väl efterfrågade versionen även efter sin död var pekdonet intellimouse Explorer 3.0, som började sin försäljning under hösten 2006 och har på senare år blivit allt svårare att få tag på.

Nu har ett nytt pekdon med namnet Microsoft Classic IntelliMouse dykt upp på Microsofts engelska webbutik och denna ser ut att komma i en matt grå färg likt Explorer 3.0. Av bilden att döma handlar det återigen om en trådbunden mus med ett utseende som känns igen från tidigare versioner.

Några tekniska specifikationer framkommer dock inte på webbplatsen, men enligt beskrivningen är scrollhjulet detsamma som spå den tidigare versionen Explorer 3.0 och musen har ett DPI-värde på 3 200. Även designen har fått en uppdatering med en något mer ergonomisk utformning.

Det är i dagsläget oklart vilken typ av anslutning som användas, men det väntas handla om en traditionell USB-mus. Det finns ännu ingen information kring varken lanseringsdatum eller prisuppgifter, men väntas tillkännages inom kort.

Uppdatering: Musen har nu lagts upp på Microsofts webbplats, med ett rekommenderat pris på 39,99 USD, motsvarande cirka 400 kronor inklusive moms.