#apple-silicon

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

157

Veckans fråga: Vad tycker du om Apples ARM-datorer?

Apple har till slut presenterat de omtalade Mac-datorerna med egenskapta processorer under huven. Vad tycker du om nyheterna?

22

Apples ARM-datorer stöder inte Thunderbolt 4

Stöd för USB 4 i Apples nya Mac-datorer med M1-processor sällskapas inte av Thunderbolt 4, och de förbättringar som där ingår.

45

Likheter och skillnader mellan Apples färska Mac-produkter

Den 17 november blir Apples ARM-bestyckade Macbook Pro, Air och Mac Mini tillgängliga i handeln – men vad skiljer enheterna åt?

318

Apples ARM-processorer gör intåg i bärbara och stationära

Företaget mjukstartar eran med Apple Silicon-processorer med två bärbara datorer och den kompakta minidatorn Mac Mini.

93

Krönika: Apple Silicon och RISC-V gör mig upphetsad över framtiden

Kvällens avtäckande av ARM-baserat kisel för Apples datorer och RISC-V ger den här åldrande tekniknörden en vitamininjektion.

140

Apple avtäcker nytt i november – trolig premiär för Apple Silicon

Apple håller hov i november och det mesta pekar mot de utlovade Mac-datorerna med egenskapta ARM-processorer under huven.

21

Läckt produktplan avslöjar Apples ARM-processorer och grafikkrets

En läckt produktplan avslöjar tre ARM-processorer och Apples egen grafikkrets, vilka ska ta plats i Imac- och Macbook-datorer.

64

Apple uppges avtäcka Mac-datorer med ARM-processorer i november

De första Mac-datorerna med de egenbyggda ARM-processorerna i Apple Silicon-familj avtäcks enligt uppgift den 17 november.

63

Hela Iphone 12-uppställningen hittar ut på webben

En pålitlig källa röjer samtliga modeller i Iphone 12-serien, där minsta varianten med skärm på 5,4 tum bekräftas.

53

Prestandaresultat för Apple A14 Bionic bäddar för snabb spelplattform

Imponerande enkel- och flertrådade resultat för mobilprocessorn A14 Bionic anländer tillsammans med rykten om ny satsning på spel.

128

Apple avtäcker höstnyheter den 15 september

Om exakt en vecka avtäcker Apple höstens nyheter, vilket väntas innefatta Iphone 12-familjen och uppdaterade Apple Watch-modeller.

33

Apples egenutvecklade grafikteknik ska redan bräcka Intels integrerade grafik

Enligt rapporter ska Apples egenutvecklade grafikdel för Apple Silicon-processorer redan överträffa Intels integrerade grafik.

77

Apples första ARM-baserade Macbook får läckta specifikationer

Källan anger bland annat en 12-tumsskärm, 8 eller 16 GB primärminne och ett pris som skvallrar om de egna processorernas fördelar.