#28nm

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

32

AMD lanserar A10-7870K "Kaveri Refresh"

Över ett år efter lanseringen av Kaveri uppdaterar AMD processorfamiljen med nya modeller. Först ut är A10-7870K med förhöjda klockfrekvenser och en mer potent medföljande kylare än föregångaren A10-7850K.

94

AMD Radeon "Hawaii" överklockas, får 8 GB GDDR5 och uppgår i 300-serien

När Radeon R9 290X och R9 290 döps om slår AMD på stort på minnesfronten, där kapaciteten dubbleras och klockfrekvensen lyfts med inget mindre än 20 procent.

90

AMD bekräftar omdöpta grafikkort i Radeon 300-serien

Till sommaren släpps en ny generation AMD-grafikkort, varav tre modeller nu specificeras. Bland dessa märks Radeon R9 370 som är slående lik gamla HD 7850 och saknar Freesync-stöd.

21

AMD lanserar Kaveri Refresh i slutet av maj – följs av Bristol Ridge och Raven Ridge

Lagom till sommaren planerar AMD lansera en uppfräschning av Kaveri med spetsade grafikdelar, någonting som nästkommande år följs upp av Bristol Ridge och Raven Ridge.

28

Intel släpper Atom X3 med integrerade modem och Cherry Trail på 14 nanometer

Under MWC 2015 slår Intel ett slag för surfplattor i budgetsegmentet med nya Atom X3, som ska ge 3G i modeller för under tusenlappen. Samtidigt avtäcks Atom X5, X7 och Cherry Trail.

65

AMD Summit Ridge och Bristol Ridge samsas om sockel FM3

När AMD introducerar processorfamiljerna Summit Ridge och Bristol Ridge blir det med den gemensamma sockeln FM3, vilken ackompanjeras av sydbryggan Promontory.

15

AMD Bristol Ridge efterträder Kaveri Refresh

Efter slopandet av Carrizo för FM2+ fyller AMD ut 2015 med en uppfräschning av Kaveri, som nästa år efterträdas av Bristol Ridge med stöd för DDR4-minne.

16

AMD A10-8850K lyfter grafikfrekvenserna med 19 procent mot A10-7850K

Det blir ingen processorfamilj Carrizo för stationära datorer. Istället förbereds Kaveri "Godavari", där nyheterna består av högre klockfrekvenser mot nuvarande 7000-serien.

86

Rykte: Nvidia GM200 "Titan II", AMD Radeon Bermuda XT och Fiji XT i prestandatest

På kinesiska forumet Chiphell publiceras vad som sägs vara tester på flera kommande grafikkort från Nvidia och AMD, där GM200 "Titan II" såväl Bermuda XT och Fiji XT finns representerade.

57

AMD A6-7400K – Kaveri med två kärnor

Genom att kapa bort hälften av beräkningsenheterna skapar AMD en udda fågel med processorn A6-7400K. SweClockers undersöker om nykomligen kan utmana i budgetklassen.

13

AMD Carrizo-L för bärbara datorer mot slutet av året

Processorerna Kaveri har fått ett begränsat genomslag inom bärbara datorer och nu skyndar AMD för att få ut ersättaren Carrizo, som kan finnas i butik redan till julhandeln.

32

AMD A-serien "Carrizo" läcker ut på nätet

Inte långt efter lanseringen av Kaveri för bärbara datorer läcker detaljerna ut för uppföljaren Carrizo, som får integrerad sydbrygga och 12 W TDP för användning i hybrider.

41

AMD A-serien "Carrizo" kan få staplat minne

Begränsad minnesbandbredd är ofta en flaskhals för de integrerade grafikdelarna i AMD:s processorer. Det här vill bolaget råda bot på med nästa generation, som kan få staplat minne.

5

AMD FX-7600P "Kaveri" för bärbara datorer

Efter en lång tids väntan har det blivit dags för arkitekturen Kaveri att lanseras för bärbara datorer. Häng med SweClockers på en förhandstitt av den mobila toppmodellen FX-7600P.

13

Intel inleder samarbete med Rockchip för prispressade surfplattor

Besluten om att bli en aktör att räkna med inom surfplattor inleder Intel ett strategiskt samarbete med Rockchip, som ska utveckla en systemkrets med Intels arkitektur och 3G-lösning.