#28nm

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

103

AMD A10-7850K och A8-7600 "Kaveri"

Arkitekturen Kaveri står till grund för AMD:s nya A-serie, där den senaste generationen Steamroller kombineras med Graphics Core Next. SweClockers testlabb fylls med processorer.

27

AMD A-serien "Carrizo" får DDR4-stöd och integrerad sydbrygga

Till år 2015 planerar AMD en ny A-serie processorer, som kan väntas få stöd för DDR4-minnen och integrerad sydbrygga för längre batteritid i bärbara datorer.

74

Kretstillverkning med wafers på 450 millimeter senareläggs – till 2023

Låg utnyttjandegrad lämnar inte enbart en fabrik tom hos Intel, utan sätter käppar i hjulen för hela halvledarindustrin och utvecklingen av wafers i 450 millimeter.

47

AMD Toronto får Excavator, DDR4 och integrerad sydbrygga

År 2015 väntas AMD lansera A-serien Carrizo och servervarianten Toronto, vilken företaget nu avslöjar kommer med integrerad sydbrygga och stöd för minnesstandarden DDR4.

37

AMD A-serien "Carrizo" planerad för 2015 – FX-serien Vishera består

Efter Kaveri kommer Carrizo, som tar klivet ned till 20 nanometer och får ett maximalt TDP-värde på 65 watt. Produktplanerna avslöjar även att inga nya FX-processorer är planerade för 2015.

69

AMD A4-5000 "Kabini" med "Jaguar"

Playstation 4 och Xbox One bygger på arkitekturen "Jaguar", en processordesign som även dyker upp på persondatorsidan i form av AMD A-serien "Kabini" för bärbara. SweClockers har resultaten.