Komfort

Efter att ha justerat in Triigger 350 efter mina 180 cm och ca 90 kg var det bara att sätta sig och spela. Överraskande nog måste jag ha stolen i sitt lägsta läge för att få en bra sittposition och precis som Vertagear PL6000 som jag testade för några månader sedan verkar den vända sig mot ett relativt långt klientel.

För mig gör sig stolen allra bäst när man sitter ganska rak i ryggen med fötterna stadigt placerade på golvet. Efter en stunds spelande kan jag konstatera att stolen är väldigt sval tack vare mesh-tyget och träsmaken är utebliven.

namnlöst__1080868.jpg

Lutar man sig mer bakåt och spelar med handkontroll är det tur att hjulen går att förse med lås då stolen annars rullar väldigt lätt över golvet. De låsbara hjulen passar även utmärkt för de som uppskattar bilspel med ratt och pedaler.

Fullt bakåtlutad avlastar ryggstödet mycket bra och erbjuder en bekväm upplevelse framför valfritt spel eller streaming-tjänst.

namnlöst__1080878.jpg

Om det är något som finns att anmärka på är det armstöden, då undertecknad upplever att de sitter lite för långt fram och de går dessvärre inte att justera i djupled. Detta har lett till att jag större delen av tiden haft dem ganska låga. Den skarpsynte lägger dessutom märke till att det sitter kvar någon form av plastrester vid armstödet som jag inte kunnat ta bort, ingen stor grej men känns olyckligt på en stol i prisklassen.

Något som däremot är bra med armstöden är justeringsspakarna som sitter väldigt lättillgängligt och går fort att hitta så snart man vant sig att inte sätta handen under sitsen för att dra i spaken.