Metod och testsystem

Då testsystemet jag använder mig av inte är samma system som redaktionen har kan mina värden inte vara direkt jämförbara med deras tester. Mina tester ger således inte nödvändigtvis en fullständig eller rättvis bild. Därför rekommenderar jag att ni tar en titt på redaktionens test på Nvidia Geforce GTX 1050 Ti för att bilda er en uppfattning om vart detta kort kan tänkas placera sig.

Komponent

Modell

Processor

Intel Core i5-3570k @ Stock

Moderkort

MSI Z77A-GD65

Minne

16 GB Team Xtreem Vulcan 2 133 MHz, 11-11-11-34

Nätaggregat

Corsair RM750X 750 W

Skärm

2x Dell U2412M

Operativsystem

Windows 10 Home 64-bit

Samtliga tester har genomförts med profilen kortet är inställt i från fabrik, "Gaming Mode". Då prestandan påverkas av temperaturer kortet har via Turboboost 3.0 så värms kortet upp innan mätningarna påbörjas för att ge en mer realistisk bild av prestandan över tid och vardaglig användning.

Senaste drivrutinen från Nvidia har använts, vid skrivandet 376.09. Värt att nämna är att systemet som körs är min dagliga trotjänare med diverse extra program och uppdateringar från Microsoft. Så mycket som möjligt är avstängt under testerna då dessa avvikelser kan påverka resultatet negativt även om siffrorna blir mer realistiska.

Applikation

Beskrivning

3DMark, Fire Strike

Senaste testsviten från Futuremark bjuder på tyngre belastning och högre upplösning än någonsin.

3DMark, Cloud

Ett lättare stresstest inriktat för medelstarka och lite äldre speldatorer.

Unigine Valley

Senast ut från Unigine är Valley, även här med tunga DirectX 11-effekter och dedikerat testläge.

Battlefield 1

Svenskutvecklade AAA-titeln med Frostbite-motorn är en av de mer efterlängtade titlarna 2016.

MSI Kombustor

Belastningstest, används i samband med överklockningen men även som hjälp vid uppvärmning av grafikkortet och för effektmätning av systemet.