Sammanfattning

När det kommer till kringutrustning är taiwanesiska Gigabyte ingen tungviktare, även om bolaget sedan haft en del spelmöss i sortimentet tidigare. Med senaste XM300 har Gigabyte gått ifrån den lite mer extrema designen och lagt fokus på en något enklare utformning, ett val som oftast slår rätt i Norden.

Gigabyte_XM300_decon-9.jpg

Gigabyte XM300 överraskade undertecknad med kvaliteten på speldonet, även om det finns en del områden som kan förbättras. Bland dessa är höger- och vänsterklicken som har ett litet glapp ned mot brytarna. Något som håller en högre standard är sidoknapparna, som dock behöver lite för mycket kraft för undertecknads smak för att aktiveras.

För spel har Gigabyte XM300 fungerat utan några problem alls och sensorn har alla gånger registrerat i stridens hetta. Lift-off-avståndet går inte att justera, men är så pass lågt att det inte heller funnits något behov för det.

Något som måste tas upp är mjukvaran, som dras med en del brister och udda val. Ett av dessa är avsaknaden av profilbyte direkt på musen, vilket gör att varje ändring måste ske i mjukvaran. Undertecknad har inte heller lyckats spela in en makroslinga utan att få upp ett felmeddelandet, och har även förgäves letat efter en lösning. Blandat med slumpmässigt krasher undviks helst mjukvaran.

Sammanfattningsvis är Gigabyte XM300 en bra spelmus till ett konkurrenskraftigt pris, där en av fördelarna är god ergonomi och stabil konstruktion. Sensorn som används har levererat bra prestanda under hela testperioden. För den som sitter på en stram budget är Gigabyte XM300 ett bra val i klassen.

Gigabyte XM300 levererar god kvalitet och prestanda till en intressant prispunkt.

Fördelar

  • God byggkvalitet

  • Ergonomisk utformning

  • Bra sensor

  • Priset

Nackdelar

  • Vissa svagheter i konstruktionen

  • Endast för högerhänta

  • Bristfällig mjukvara

Pris vid publicering: 450 kronor
Lägsta pris: