Mjukvara

Mjukvaran Gigabyte använder för merparten av sina produkter går under namnet Xtreme Gaming Engine, vilket spinner vidare på deras grafikkort i toppklassen.

XGE-Led.jpg

Först ut handlar det om musens belysning som är begränsat till bolagets logotyp på musens bakre del. Ljussättningen kan ändras till att vara helt statisk eller för att ändras i två olika effekter, där man med det senare kan justera saker som färg och frekvens för hur ljuset ska pulsera. Totalt går det att spara fem profiler.

XGE-Buttons.jpg

Nästa flik lägger fokus på sju programmerbara knapparna som finns runtomkring musen. Varje knapp går att modifiera för att utföra en uppsjö av olika funktioner genom den tillgängliga listan.

XGE-Macro.jpg

Ytterligare funktioner finns i form av makroinspelningar, vilka kan spelas in via tangentbord, mus samt vart muspekaren befinner sig på skärmen. Makrosekvensen går att både att spela in och att justera en åt gången, med möjlighet att ändra fördröjningen mellan inmatningarna i efterhand.

XGE-Pointer.jpg

Vidare finns inställningsmöjligheter för DPI och uppdateringsfrekvens, där det sistnämnda har hela 8 steg från 125 till 1 000 Hz. DPI-värdet har ett spann mellan 50–6 400, med en ökning på 50 DPI per steg.

XGE-Other.jpg

Slutligen så har bolaget byggt in en tjänst för uppdatering av musens firmware, vilket har sällskap av länkar till diverse social media.