Slutsats

Mellan tumme och pekfinger är AOC G2460VQ6 en bra skärm. Den gör allt vi förväntar oss av en skärm i prisklassen. Att den i praktiken klarar av att kliva upp till 75 Hz och att köra Freesync mellan 48 och 75 Hz är en trevlig förbättring över vad vi ursprungligen kände till om produkten.

AOC_G2460QV6_logga_4.jpg

Sedan kan man förstås ha synpunkter på att lägsta adaptiva frekvens är 48 Hz vilket fortfarande är högt. Som vi konstaterat tidigare är ändå detta snäva intervall en stor förbättring jämfört med inget Freesync alls. Men har du högre krav än så för denna pris- och kvalitetsklass, måste du i dagsläget välja Nvidias G-Sync-teknik (till exempel AOC:s egen G2460PG eller helt enkelt vänta på att tillverkarna får till vettiga Freesync-kretsar vilka är mer generösa med intervallen.

Med en TN-panel kan vi inte vänta oss några under men det är ändå oväntat bra färgåtergivning efter omständigheterna. Skärmen är inte problematisk mer än det som alltid är problem med TN-teknik: du får inte en konsekvent färgåtergivning och behöver du konsekvent färgåtergivning ska du välja en annan panelteknik.

Med andra ord – det vi kan peka ut som en nackdel handlar om bristerna i TN-tekniken. Inte att G2460VQ6 i sig själv skulle vara en dålig produkt. En vettig TN-skärm med moderna funktioner i ett enkelt utförande, låg prislapp och AMD Freesync med god effekt.

AOC G2460QV6 visar vad en modern skärm i instegsklass ska klara av.

Fördelar

  • Fungerande fabriksinställning

  • Kör i 75 Hz

  • AMD Freesync 48–75 Hz

Nackdelar

  • Inga tydliga nackdelar utöver vad en TN-panel innebär

Pris vid publicering: 1 790 kronor
Lägsta pris: