Menyer och inställningar

Knappsatsen sitter på under högra kanten och är något besvärlig då markeringarna för symbolerna är svåra att se. Lösningen på denna problematik är att ändra menyns genomskinlighet till 0. Detta görs under OSD Setup och Transparence.

AOC_G2460QV6_menyer_transp25.jpg

Halvt genomskinlig meny är otydlig.

AOC_G2460QV6_menyer_transp0.jpg

Kan med fördel ändras.

Själva menysystem kräver en del klickande. Det finns mycket att ställa även om det mesta inte är så värst användbart. Här går vi igenom de som påverkar bilden.

Luminance-Menyn

Contrast: 50. Högre fräter ut bilden. En sänkning kan hjälpa mot att bilden också fräter mot vitt när du betraktar skärmen något uppifrån.

Brightness: styrkan hos bakgrundsbelysningen

  • 100: 250 cd/m2

  • 90: 240 cd/m2

  • 63: 200 cd/m2

  • 35: 160 cd/m2

  • 9: 120 cd/m2

  • 0: 107 cd/m2

107 cd/m2 kan vara något hög ljusstyrka för riktigt mörka rum. Här måste du ta ned ljuset genom att dra ned kontrastreglaget. Contrast på 35 istället för 50 halverar kontrastförhållandet genom att ljusflödet halveras. AOC G2460QV6 har flimmerfri reglering av ljustyrkan hos lysdioderna

Eco Mode: Standard. Ett gäng generella bildinställningar. De flesta låser reglagen och kan inte justeras. Håll dig på Standard-läget.

Gamma: Se föregående avsnitt.

DCR: Dynamisk kontrast som får ljuset att pumpa upp och ned. Undvikes.

Overdrive: Styr nivån av eftersläp. Se avsnittet om responstid

Game Mode: ger en del förinställningar som FPS, Racing och liknande. Det gemensamma är att de ökar intensitetsnivåerna på färgerna, det vill säga att alla mattare nyanser förskjuts mot starka pastellfärger. Kan vara kul men problemet är också att det påverkar nyanseringen. Allt som ska vara olika nyanssr orange är istället ungefär samma nivå av radioaktiv apelsin. Game Mode-funktionen nås via knappsatsen och vänsterpilen.

Shadow Control: 50. Påverkar gränsen mot svart i signalen där högre värde flyttar gränsen nedåt, det vill säga bilden blir ljusare och mer gråblaskig. Kan fungera i fall bilden är för mörk och sotar igen. Tänk på den kombinerade effekten med Gamma-reglaget och din vinkel mot TN-panelen.

Color Setup-menyn

Color temp: Warm. Sätter vitbalansen och User öppnar upp RGB-reglaget.
DCB: Ett slags ”boost”-läge som påverkar färger och gör dem mer pastellaktiga. Låt bli.

AOC_G2460QV6_knappsats.jpg