Slutsats

Samsung_34E790C_produkt_extra_1.jpg

Samsung S34EC790C är inte bara bred och välvd utan ger också ett gott kontrastförhållande och en färgkvalitet som är tillräckligt hög för allroundbruk. Den som vill spela kan även se fram emot kort latens. Däremot är det ingen gamingskärm i ordets fulla bemärkelse, mer än att dess 21:9-format kan passa särskilt bra i vissa typer av speltitlar.

En stor, bred och välvd 34-tummare med 3 440 × 1 440 pixlar är annars en ganska träffande beskrivning. Det går att peka ut brister som posteriseringen och de extrema skuggorna vid overdrive. Men mycket av detta är kanske bara till besvär ifall du vill ha något mer än vanligt. En suverän gaming-upplevelse? Arbeta med färgåtergivning? Då går det att få mer för pengarna på annat håll.

Och där har vi själva essensen i Samsung S34EC790C. Skärmen är varken bättre eller sämre än vad det går att räkna med och därför är dess enda utstickande finess den välvda panelen. Något som onekligen är mer av en smaksak än något annat, oavsett vilka egenskaper tillverkarna tillskriver formen.

Fördelar

  • Robust stativ

  • Låg latens

Nackdelar

  • Posteriseringen

Cirkapris vid publicering: 8 500 kronor
Lägsta pris: