Slutsats

Den skärm SweClockers lyckats lägga vantarna på är ett tidigt testexemplar. Förutsatt att skärmarna som levereras till butik är lika bra som den står på testbänken, ja då är Acer XB270HU Predator en sanslöst bra modell. För första gången möts "suverän för spel" med "suverän för allting annat också".

acer_xb270hu_produkt_reflex_tgtbord.jpg

Acer XB270HU Predator är ingen kompromiss utan verkligen bra på allt den kan tänkas göra. Därför saknar vi också extra bildingångar eftersom den passar till så mycket annat också, utöver spel. Exempelvis den bärbara datorn, eller vad du nu kan tänkas använda som inte behöver G-Sync eller 144 Hz.

Den omedelbara jämförelsen är förstås Asus ROG Swift PG278Q, som ger samma 2 560 × 1 440 pixlar och 144 Hz med G-Sync, men då ihop med TN-panel. Vad som är Acers fördel i den jämförelsen är panelen och betraktningsvinklarna. Du kan utan bekymmer använda skärmen för mer seriöst färgarbete utan att behöva sitta i en viss position. Allround-faktorn är mycket starkare i Acers nykomling.

I övrigt finns ingenting annat att klaga på eller peka ut som en svaghet. Acer XB270HU Predator ger färg- och spelkvalitet rakt igenom. Det märks på prislappen, men denna modell gör vad som tidigare krävt två separata skärmar. Just nu är den utan motsvarighet.

Acer XB270HU Predator kombinerar excellens i spel med utmärkta bildegenskaper

Fördelar

  • Spelegenskaperna

  • Allroundegenskaperna

  • Färgkvaliteten

  • Betraktningsvinklarna

  • Flimmerfri

Nackdelar

  • Endast en ensam bildanslutning

Cirkapris vid publicering: 8 000 kronor
Lägsta pris: