Asus Designo MX279H

asus_mx279h_front.jpg
asus_mx279h_side_front.jpg
asus_mx279h_back.jpg
asus_mx279h_side.jpg
asus_mx279h_knappsats.jpg
asus_mx279h_kontakter.jpg

Specifikationer: Asus MX279H

Egenskap

Värde

Storlek och format

27 tum (16:9)

Upplösning

1 920 × 1 080 px

Paneltyp

AH-IPS

Ljuskälla

LED

Reflexfilter

Matt

Kontrastförhållande

1000:1

Ljusstyrka

250 cd/m2

Uppdateringsfrekvens

60 Hz

Responstid

5 ms (grått till grått)

Mått (BxDxH)

623 × 442 × 226 mm

Vikt

5,2 kg

Anslutningar

2 st. HDMI
1 st. VGA
1 st. 3,5 mm ljud-in
1 st. 3,5 mm ljud-ut
1 st. HDMI-DVI-adapter medföljer

Tillverkargaranti

3 år

Lägsta pris

Av specifikationerna går det att utläsa att Asus Designo MX279H är en 27-tummare med upplösningen 1920 x 1080 pixlar. Till detta hör en IPS-panel med LED-belysning. Skärmytan är matt och med ett effektivt reflexdämpande filter, vilket även det är oväntat eftersom tillverkare ofta vill att det ska blänka ordentligt när det handlar om "designade produkter".

Matta reflexfilter tenderar att ta bort reflektioner i skärmar, i ljusa miljöer, men brukar också få bilden att verka matt och urvattnad. Blanka ytor gör det omvända och behåller intrycken av kontrast och svärta så länge det inte finns något ljust som reflekteras mot ytan.

Asus Designo MX279H följer denna tumregel ganska exakt. Inga svåra reflexer men även ett urvattnat intryck i ljusa miljöer. Det blanka återfinns istället på skärmens baksida. Där har vi också anslutningar i form av två HDMI, en VGA samt två 3,5 mm-uttag för hörlurar och mikrofon. Det medföljer även en HDMI till DVI-adapter med längd på 1,5 meter.

asus_mx279h_dc-adapter.jpg

Strömadaptern är inte särskilt mycket större än en dosa grovsnus så den bör gå att gömma undan. Likväl blir det kanske ännu en dammsamlare utöver alla sladdar att irritera sig på.

Designen kallas för "frameless design for edge-to-edge brilliance" vilket nästan stämmer. Själva plasten runt panelen är någon knapp millimeter men bilden befinner sig ytterligare några millimeter innanför ramen. Nedre delen av skärmen har en blank yta liksom den runda foten. Det går att ändra skärmens vinkel 20 grader bakåt och 5 grader framåt. Skärmen kan inte höjas eller sänkas.

På bilden för anslutningarna är skyddsplasten fortfarande kvar, med syftet att undvika fingeravtryck på ytan. Den ramlösa designen och den blanka baksidan är nästintill omöjlig att hålla fri från fettfläckar och liknande vilket kan vara en nackdel. Att ha en lämplig mikrofiberduk nära tillhands är att rekommendera om skärmen ska flyttas, vinklas eller vridas. Med lämplig menar vi en duk som inte repar plast. Testa försiktigt innan putsning för att undvika en repig skärm. Hellre en duk från optikern än någonting från fyndkorgen hos Överskottsbolaget!