Sammanfattning

asus_mx279h_front.jpg

Vad som gör Asus MX279H till en udda fågel är kombinationen av egenskaper. Det är en "designprodukt" med ett matt reflexfilter och inte en blank skärmyta, som annars är typiskt för liknande skärmar.

Paneltypen IPS öppnar för korrekta färger enligt standarden sRGB och det stämmer så länge vi talar om rena färger. Gråskala och gamma visar upp en del problem som vi inte kan åtgärda. Ändå är det inga stora fel och fortfarande bättre än majoriteten skärmar baserade på TN-paneler. Finns högre krav på färgåtergivningen faller dock Asus Design MX279H helt enkelt bort.

Panelens 1 920 x 1 080 pixlar på 27 tum ger också en "större" bild, som kan innebära en mer behaglig bild för en del användare eller för den som av ett eller annat skäl behöver skärmen en bit längre bort. Andra användare uppskattar mer arbetsyta och tätare pixlar. Ingenting som kan sägas vara till för- eller nackdel utan någonting som du själva måste bilda dig en uppfattning om, då mycket handlar om individuell synförmåga.

Det är för att sammanfatta Asus Designo MX279H i ett enda ord är skärmen "tillräcklig". Tillräckligt bra så länge som du inte ställer höga eller specifika krav, men samtidigt så tillräckligt bra att du undviker direkt dåliga bildegenskaper. Så länge bildläget "Standard" används och resten av inställningarna undviks.

Den stora och positiva överraskningen är den låga latensen på fyra millisekunder. Asus Design MX279H passar som spelskärm för dig som inte vill ta en försämring av färgkvalitet vilket spelanpassade skärmar med TN-paneler oftast innebär. Trots att detta inte är en renodlad gaming-skärm kan modellen fylla syftet.

Fördelar:

  • Låg latens – 4 ms passar spelande

  • Uniform – inga synbara avvikelser över bildytan

Nackdelar:

  • Gamma och gråskala snäppet under förväntan

Cirkapris vid publicering: 3 000 kronor