Test: Cinebench

cinebench.png

Egenskap

Värde

Titel

Cinebench R11.5

Utvecklare

Maxon

Syfte

Halvsyntetiskt Renderingstest

DirectX-version

-

Lanseringsdatum

2010-02-10

Systemkrav

-

Mjukvaran Cinebench testar processorns förmåga att rendera bilder, något som är viktigt för många som arbetar med modelleringar. Programmet ritar upp en förutbestämd scen och använder alla tillgängliga processorkärnor. Resultatet presenteras i form av ett poängtal.

Vi stegar vidare mot flertrådad bildrendering i Cinebench och här är siffrorna inte lika positiva för Trinity. A8-5600K klarar inte av att hänga på den tvåkärniga Core i3 3220 medan den dyrare A10-5800K landar på exakt samma poäng som konkurrenten. Trots mycket högre klockfrekvens klarar inte de två Piledriver-modulerna hos den nya A-serien av att ta sig an föregångaren A8-3870K i detta test.

När programmet körs i sitt enkeltrådade läge ser vi att AMD har spetsat till prestandan i Trinity för sådana scenarion. Modellerna i nya A-serien har ett betydligt aggresivare turboläge än sina föregångare när endast en tråd exekveras och kan därför slå både den likvärdigt klockade FX-4100 samt den Llano-baserade A8-3870K. I jämförelse med Intels i3 3220 har AMD:s nykomlingar däremot ingen chans när det kommer till rå prestanda per klockcykel.