En av förra årets underligare nyhetshändelser var att det började pratas om en Xbox-märkt brödrost format som en Xbox Series S. Med första april runt hörnet avfärdades det hela som ett tidigt april-skämt, men ibland går drömmar i uppfyllelse och nu har Xbox-brödrosten börjat säljas.

Via Walmart i USA har enheten börjat säljas för 39,99 USD och för det får du en brödrost som kan hantera att värma upp två skivor bröd samtidigt. Det unika med brödrosten är förstås designen samt möjligheten att bränna in Xbox-logotyp på brödskivan, vilket gör produkten perfekt för folk som uppskattar Xbox mer än något annat här i världen.

Utöver att brännmärka brödskivor är det möjligt att justera värmen i sex nivåer för olika mängd brunhet, har inbyggd funktion för att tina fryst bröd samt möjlighet att fånga jobbiga smulor på ett fat. Som en helt vanlig brödrost, helt enkelt.

Noll spelgjädje, endast brödglädje

Värt att poängtera är att brödrosten saknar all form av spelförmåga och är inte kompatibel med Game Pass. Om Microsoft ska släppa en vassare version av brödrosten med mer kraftfull hårdvara återstår att se, men för tillfället är det bara brödglädje enheten kan erbjuda.

Det är tyvärr även okänt huruvida Microsoft kommer släppa en 230-voltsmodell för den europeiska marknaden.

Huruvida Playstation eller Nintendo planerar att lansera liknande produkter är för tillfället okänt. Deras försäljning av hårdvara räcker gott och väl för att inte behöva licensera sina varumärken till andra produktkategorier, så sannolikheten är nog lägre. En Pokémon-bröstrost finns visserligen, men tillverkas inte av Nintendo. Razers aprilskämt Project Breadwinner blev aldrig verklighet.

Vilket märke vill du ha på din toast?