När Microsoft introducerade Xbox Series X satsade de på ett avskalat yttre med blanksvarta ytor och långsmalt format. Det relativt minimalistiska utförandet drog snabbt tankarna till vitvaror och det dröjde inte länge innan internets samlade lustigkurrar pekat ut att den ju faktiskt såg ut som ett kylskåp.

Microsoft avtäcker Xbox Series X-kylskåp för törstiga spelare

Skämtet fick ett minst sagt kyligt svar från Microsoft, som tog tillfället i akt och helt sonika lanserade en minikyl med samma design. Nu påstås de åter segla mot köket, fast den här gången till betydligt varmare breddgrader. I ett inlägg som cirkulerar på Twitter presenteras inget mindre än en Xbox Series S-brödrost.

brödrost.png

Bildens äkthet är ytterst tveksam. Bland annat gör bilden gällande att apparaten kan rosta två brödskivor samtidigt, men på bilden ser det bara ut att finnas ett ensamt brödfack. Med en bredd på 38,3 centimeter är det dock tänkbart att brödskivorna ska placeras bredvid varandra i samma fack, särskilt eftersom optimal brödskivestorlek specificeras till 120 × 120 millimeter.

Några rekommendationer för större brödskivor saknas, men SweClockers redaktion rekommenderar lösningar som att rosta färre bitar i taget eller plocka fram den berömda brödkniven. Den sistnämnda bör dock hållas utanför brödrosten. Andra finesser inkluderar halksäkra fötter, olika rostgrader och en löstagbar smulbricka, för att slippa vända på apparaten vid rengöring.

Huruvida Xbox-brödrosten faktiskt existerar är inte helt klargjort. Med en knapp månad kvar till första april kan det mycket väl vara ett förrymt skämt. Å andra sidan vore det inte Xbox första köksattiralj. Den påstås gå att förbeställa för 60 euro, men lyser än så länge med sin frånvaro i Xbox officiella kanaler.