Den som är sugen på att spela gamla Nintendo DS-spel via emulator kan göra det hyfsat bra på dator, men det är knepigare på Steam Deck och andra handhållna speldatorer. Inte heller Nintendos egna Switch gör det speciellt bra. Men nu finns ett nytt alternativ som ser ut att fixa biffen.

Ayoneo tillverkar olika nischade handhållna speldatorer. Företaget lanserar nu Ayaneo Flip DS, som rymmer en relativt vanlig 7-tumsskärm med 120 Hz uppdateringsfrekvens men dessutom en mindre skärm i underredet mellan styrspakar och knappar, precis som i originalet, skriver The Verge.

I likhet med nästan alla andra handhållna speldatorer som lanseras till höger och vänster av olika tillverkare drivs Ayaneo Flip DS av AMD:s Ryzen 7 7840U. Den kommer även tillverkas i en variant med ett komplett om än väldigt litet – tangentbord istället för den extra skärmen. Den heter Flip KB.

Ayoneo finansierar sina nya produkter via Indiegogo och med tanke på att Flip DS och Flip KB ännu inte har lagts upp på sajten kan det dröja ett tag innan de första exemplar levereras till hugade kunder.