Inlägg

Inlägg som hockexx har skrivit i forumet
Av hockexx
Skrivet av xealo:

Stor del nostalgi är det nog.

Det var bra för sin tid särskilt i jämförelse mot hur urusla andra filmspel har varit genom åren, men om man bortser från det är det verkligen inget speciellt numera.

Okej, är det värt att ge sig på tror du? Jag har inget emot gamla spel, men vissa har inte åldrats bra. Jag har en vag känsla att detta hör till det senare.

Av hockexx
Skrivet av str8forthakill:

Och även fast AMD korten ger bättre pris/prestanda säljer de segt jämfört med nvidias dyrare motparter. Blev själv bränd på AMDs usla drivrutiner med ett RX7600 så förstår varför.

"bränd" Skitsnack är vad det är. Dubbelpost visar det sig..

Av hockexx
Skrivet av Mortac:

20 var ju extremt i underkant. Vi är tyvärr väldigt många som har problem med AMD:s drivrutiner. Jag bytte från ett Nvidia-kort till ett Radeon 7900 XTX för ett år sedan och har återkommande problem med driver timeouts vilket resulterar i att applikationer kraschar (flera gånger i veckan). Det är dessvärre ett ökänt problem för väldigt många AMD-användare. Vissa upplever det inte alls och andra lyckas lösa det med diverse obskyra metoder, men tyvärr inte alla.

Googla på "AMD driver timeout" så ser du att det är väldigt vanligt.

Alltså. Att folk har problem med den produkt de använder är fullt normalt. Jag kan inte efter 24 år avrekommendera ATI/AMD.
Vissa verkar ha markant fler problem än andra. Men vad gäller grafikkort? Jag kommer fortsätta köpa det som är billigast utefter mina krav.

Av hockexx

Har aldrig varit med om detta med mitt "Microsoft 365-konto". Men de har rätt i att du bör ta en paus från försöken att logga in.

Av hockexx
Skrivet av medbor:

<Uppladdad bildlänk>

Detta vill jag ha en ny version av

Jag har sett många påstå det på senare tid. Men f*n, var det ursprungliga spelet så bra? Jag minns att jag tankade hem det men sen blev det inte mycket mer. Om det var strul eller bara ointresse minns jag inte.

Av hockexx

Jag hoppas att de inte förstör för mycket för Coffee Stain Studios. Jag tycker att de har publicerat väldigt bra spel. Jag hade förmodligen aldrig spelat Deep Rock Galactic utan dem och det är ett av de bästa spelen jag spelat.

Av hockexx
Skrivet av Ryzer:

Har du testat Nvidias nya kontrollpanel?
Jag som är gammal föredrog faktiskt det klassiska utseendet utan massa lullull.

Nej, faktiskt inte. Men jag ska göra det när jag sparkar igång gästdatorn nästa gång

Av hockexx
Skrivet av str8forthakill:

Och även fast AMD korten ger bättre pris/prestanda säljer de segt jämfört med nvidias dyrare motparter. Blev själv bränd på AMDs usla drivrutiner med ett RX7600 så förstår varför.

Jag är så jävla skeptiskt till alla dessa som pissar på AMD's drivrutiner för jag har aldrig haft mer problem med ATI/AMD än Nvidia. Problem har jag haft oavsett tillverkare, men ingen har varit särskilt värre än den andra. Något kort har strulat mer än andra, likt ATI HD 4770/RTX 3070. Men majoriteten har bara fungerat väl.

Något jag med säkerhet kan säga är att AMD Adrenalin är markant bättre än Nvidia's control panel. Även om jag gillade Nvidias "windows XP" stil så var funktionaliteten usel i jämförelse.

Av hockexx
Skrivet av Pågenbröd:

45% är typ ingenting.. 30FPS är alltså fortfarande målet med något 1-3FPS bättre 1%..

Glöm 8k spelande med detta lilla lyft =P

6600>7800 är väl runt 45% lyft?

Av hockexx
Skrivet av deppan:

Jag håller ABSOLUT INTE med. Kör webläsaren på ena halvan av en 27"-skärm vilket är perfekt. Websidor designade för att enbart fungera med mer än 1280 pixlar på bredden är skräp.

To each his own. Jag vore ok med 1280, men det är oftare runt 720. I mitt tycke är dagens trend ingen höjdare. Slöseri på utrymme, ineffektivt till förmån för estetik. Utvecklingen har i mitt tycke gått bakåt där. Men det är la subjektivt.

Av hockexx
Skrivet av FX9:

Du vet om att text och språk, även när de är engelska, sällan är likadan?

Eller är det bara att du i hjärnan har svårt att blanda 2 språk?
Då ber jag om ursäkt och backar långsamt ut

Missade nog ditt svar. Jo givetvis är de sällan likadana, men det blir enklare för mig att pussla ihop bitarna jag inte hör med engelsk text än svensk text då den sistnämnda ofta skiljer sig mer från ljudet samt så är det svårt att översätta vissa meningar mellan språk.

Jag fokuserar aldrig på texterna utan det sker undermedvetet mer eller mindre. Helst ser jag utan text, men det har blivit svårare med åldern då tjutet bara blir värre.

Av hockexx
Skrivet av Molotov:

Gör det?
Otrolig tråkig platform imo.
Ungefär som forumversion av tiktok.

Reddit är nice, men man bör köra old.reddit.com. Är väl lite som en korsning av forum och nyare social media med deras "vägg".
Dock så kan Reddits hive-mind gå bananas ibland, likt nyligen mot utvecklarna på Arrowhead.

Old Reddit är faktiskt tveklöst bättre än Sweclockers vad gäller GUI och funktioner. Har inte varit förtjust i sökfunktionen på Sweclockers på länge. Sen har de för mycket tomrum på sidorna av sidan. Känns lite B att allt ska vara smalare än min gamla 17" skärm jag körde för 20+ år sedan. Men folk verkar inte kunna läsa rakt om det blir "för långt".

Måste jag välja dock så hänger jag nog hellre på Reddit, även om jag älskar Sweclockers. Det finns så mycket att diskutera på Reddit i alla möjliga delforum.

Av hockexx

Prova peta upp spänningen på kortet och se om det försvinner. Det är ju inget konstigt att kort går från att fungera till att inte göra det, det är lite så det fungerar när saker går sönder.

Enshrouded är inte helt stabilt för någon dock och high end GPU's underpresterar hårt på det. Min GPU ligger och fiser på ~60 +/-8c grader när jag kör det.

Lås FPS till 60 med AMD's "chill". Spelet stakar och äcklar sig om jag inte låser FPS. Sen är det rätt äckligt med 60FPS med, men man vänjer om sig relativt snabbt.

Av hockexx
Skrivet av DasIch:

Epic, likt Spotify, vill behålla kakan och äta den samtidigt. Apple blir sura. Vem hade anat det?

Exklusivitet är inte lika roligt när man står utanför och tittar in
Epic kan fara åt pipan för min del. Deras vidriga försök att introducera exklusivitet till PC är vedervärdigt.

Av hockexx

Behöver någon att spela med jag också!
Hoppar gärna in om servern är aktiv fortfarande.

Av hockexx

Stäng av global illumination så bör det fungera. Kraschade konstant med mitt 7900 XTX med tills jag stängde av det, har spelat över 10+ timmar utan en enda krasch.
Dock har jag inte testat med global illumination på efter jag uppdaterade till 24.2.1 så det kanske fungerar med det på nu, men jag tror inte det.

Av hockexx

Jag är väldigt sällan positiv till förändring. Men när jag bytte från mitt RTX 3070 till 7900XTX så insåg jag hur pass långt före AMD var med deras mjukvara. Visst föredrar jag stilen Windows XP och kontrollpanelen kör. Men det man kunde göra med AMD Adrenalin och hur det bara fungerade, utan inloggningar och skit. Det var jag inte beredd på.

Såg att några påstår att AMD Adrenaline återställer sig random. Den gör enbart det om drivrutinen kraschar på grund av instabil undervolt/överklock för mig. Visst har drivrutinen kraschat utan överklock i något enstaka spel, men då har den bara startat om med samma värden. Det var BSOD eller HÅRD krasch varje gång det balla ur med RTX 3070. Inte en enda gång kan jag minnas att jag kunde starta om drivrutinen med shift+windows+ctrl+b. Det var över när det väl ballade ur, fläktarna fräste 100% direkt när skärmen slocknade. Vilket det gjorde allt för ofta i DX12.

Det har inte hänt en enda gång med mitt 7900 XTX, men drivrutinen har kraschat. Men inte så hårt.

Av hockexx
Skrivet av Fulci:

Viaplay föll hårt när folk började dra in plånboken och säga upp abonnemang. De hade en skakig finansiell grund. Enda lösningen för dem var att låta de som var kvar betala kraftigt höjda ockerpriser och sen sälja bolaget. Netflix, Disney och Amazon har idag väldigt feta plånböcker. Men oavsett, de skulle inte gilla om de började tappa abonnenter.

Jag tycker Viaplay har helt okej utbud, särskilt sett mot Netflix. Mindre, men bättre.
Det som blir största anledningen till att jag kommer säga upp det är dock text. De har inte engelsk text och jag har svårt att höra vissa frekvenser på grund av tinnitus och kan inte köra så pass hög volym på kvällar och att köra svensk text på engelskt språk är bara korkat.

Hur som så kommer även jag gå tillbaka till piratkopiering om de fortsätter erbjuda en dålig produkt sett till priset. Viaplay ryker nästa månad, Netflix och Disney har redan rykt.

Av hockexx
Skrivet av Dreas89:

DDU minst men jag hade nog formaterat.

Finns ingen anledning att formatera hit och dit. Helt ärligt behövs det inte göras något annat än att installera drivrutiner då det är olika produkter och de krockar generellt inte med varandra om Windows spelar rätt. Sen är det ju rekommenderat att åtminstone avinstallera de gamla drivrutinerna.

Jag bytte själv från RTX 3070 till 7900 XTX vid release av den senare utan problem med samma windowsinstallation jag haft sen 2018 med olika hårdvarukonfigurationer. Fungerade kanon utan det minsta problem.

Av hockexx
Skrivet av Fenrisulvfan:

Måste tipsa om ett livs-hack när vi ändå är inne på pasta, en Pringles-burk huserar ganska exakt 1kg spaghetti minus 2 portioner:
<Uppladdad bildlänk>

Glenfiddich här Samma princip, lika perfekt.