Inlägg

Inlägg som BoneZ87 har skrivit i forumet
Av BoneZ87

Korrupta filer från SD-kort (Android lur)

Hej, osäker om detta är rätt forum men det handlar om ett SD-kort och filer så antar att det faller inom lagring.

Gjorde fabriksåterställning på min Android telefon, sparade över allt till SD-kortet därefter tog jag ut SD-kortet för att säkerställa att inget skulle försvinna, när jag tryckte fabriksåterställning så gick det bra, satte i SD-kortet igen och filerna fanns kvar och fungerade av dom jag kunde se, kom upp meddelande att inget skulle ske med SD-kort.

Gjorde en miss i inställningarna, var då ute och tänkte, ja jag behöver nog inte ta ut SD-kortet igen eftersom det meddelar att det inte rör SD-kortet.

Sagt och gjort utförde en fabriksåterställning till, när jag efter några timmar går in i foto album appen där ser jag att ca 2/3 av alla bilder jag hade dyker inte upp, noterar också att det står "Lagringskort monterades bort felaktigt (något i den stilen)" (har inte tryckt på montera ur eller bara tagit ut SD-kortet oaktat, den satt även som den skulle i sitt hål), går in i Filhanteraren och ser att filerna finns kvar, när jag trycker på dessa så händer ingenting förutom att bilden "laddar", provar öppna en annan fil, där står att den är korrupt.

Kopplar in mobilen i en dator och ser att alla filer finns kvar, men är korrupta, försöker öppna upp bild filer i olika foto program men alla ger liknande svar utan bild, alla är korrupta förutom väldigt gamla filer som är över 2-4 år gamla, dom som ligger i DCIM kamera mappen fungerar och även i andra mappar som är gamla, dock är övriga enbart korrupta, sökt efter olika sätt att laga filerna, åtminstone bilderna, då senaste backupen jag lyckats hitta är från ca 3 år tillbaka.

Försökt laga med HEX-editor genom guider men får bara tillbaka samma bild som den som är fungerande, provat chkdsk men själva SD-kortet är inte korrupt utan som det verkar är det enbart filerna.

TL;DR
Fabriksåterställde Android telefon, första gick bra utan att något skedde med SD-kortet, andra gången så blev större delen filerna korrupta förutom 2+ år gamla filer, provat HEX-editor och chkdsk.

Av BoneZ87

Fotoredigering, Lenovo Thinkvision P27u-10 vs BenQ PD2720U, alternativ?

Hej,

Osäker på vilken att välja mellan, skärmen ska användas vid fotoredigering. Kollat runt en hel del, fastnat mellan dessa två, båda har hög srgb samt Adobe rgb.

Dock priskillnad, Lenovo med ca 5900kr Black Friday, BenQ med 11990kr.

https://www.displayspecifications.com/en/model/f992147d - Lenovo's

https://www.displayspecifications.com/en/model/8afa16a3 - BenQ

Eller någon som har annan ide?

Av BoneZ87
Skrivet av SID 6.7:

Loppisfynd.

95:- för alla tre. Inga förstautgåvor, men väl hyfsat tidiga (1959) utgåvor av denna klassiker. Med utfällbara kartor.

Ett riktigt fynd, ser ut att vara i väldigt bra skick dessutom.

Av BoneZ87

Kan vara att du inte har jordat uttag, kan vara kabeln som är oskärmad eller nåt, 13m kabel låter udda, brukar vara 10m sen är nästa hopp 15m, är den hemma gjord? Så fall kan den vara felaktigt tillverkad, har du köpt den i butik så be dom testa den för tror inte den borde utge någon elektricitet runtom sig. Kan även vara som Daz skriver att det kan vara för det är i olika el-uttag men inget jag känner till.

Testa sätta en av dom i badrums uttagen och se om det är för dom är ojordade.

Av BoneZ87
Skrivet av Peppar2014:

Motsvarigheter inom processorer är åtminstone i mina ögon samma antalet kärnor och trådar, uppenbarligen har vi olika syner på detta. Så jag enbart upplyste dig om skillnaden, får du sen ett PMS utfall över detta så är det väl tråkigt.

Priset har också en roll i det hela men du kanske bortser ifrån allt vad pris heter, det vill säga vad du får ut per krona och i TS fråga så är Ryzen 5 1600 den bättre av dom två eftersom en Intel processorn du rekommenderade kostar 1500kr mer för att få liknande prestanda i rendering m.m. då man använder fler trådar än vad man gör i de nuvarande spelen som finns på marknaden. Sen att du inte bidrog något till tråden hör kanske inte hit, har en känsla av att du är en Intel fanboy. Har själv använt Intel i större delen av mitt liv om det nu skulle kunna stilla ditt ömtåliga hjärta, har själv inte gjort hoppet över till AMD än.

Dessvärre upplyste du inte om någon skillnad förutom kommentar i7, därefter att jag hade "fått ett PMS utfall", inte väldigt mycket upplysning om skillnader mellan två olika processorer i två olika pris segment, en i5 vs Ryzen 5 är en jämförelse i samma pris segment.

Hoppas du lär dig att män inte får PMS fast du är kanske inte riktigt befinner dig i den mognadsgraden (notera att mognadsgrad är inte lika med ålder) där man vad PMS egentligen är.

Aja, trevlig fortsättning Pepper2014, gott nytt år på dig, hoppas du hade en trevlig jul.

Av BoneZ87
Skrivet av Peppar2014:

har vi fått PMS?

Nej, men TS frågade om varför AMD var bättre val för honom och vad Intels motsvarighet var, gav honom ett svar, du kontrade med att lägga till en dyrare processor ifrån Intel som är svår att få tag på mot AMD's mellansegment vilket dessutom hade spräckt TS budget på 5000kr ordentligt, gav dig bara ett utförligt svar men sen kontrar du med barnbeteende istället så vi kan lägga ner denna "diskussionen" istället.

Av BoneZ87
Skrivet av martin_cs:

Lutar åt Ryzen då.

Medföljer Fläkt för CPU?

1600 har fläkt, 1600X har inte fläkt.

Av BoneZ87
Skrivet av Peppar2014:

i7:an har 12 trådar.

i7 har 6 kärnor med 12 trådar, Ryzen 7 1800X som har 8 kärnor med 16 trådar för samma pris.

Och nu går du off-topic, det är ingen Intel vs AMD debatt, förklarade bara för TS anledning till varför han bör välja AMD istället för Intel då hans sysslar med rendering och programmering m.m. och lite gaming, Intel är bättre på spel just nu men framtidssäkert kort är troligen AMD numera då de har mer trådar och fler kärnor per krona i jämförelse med Intel's motsvarighet.

Av BoneZ87
Skrivet av martin_cs:

Så AMD är the way to go?

Hur står sig Intel i samma prisklass?

Eftersom du sysslar med rendering, programmering m.m. och kanske inte är en super gamer så använder rendering och programmering mer trådar, AMD har 12 medan Intel jämlike har 6, båda har 6 kärnor.

Av BoneZ87
Skrivet av Rick69:

RAM minnes hastigheterna är på 2400 MHz,

http://www.inet.se/kundvagn/bild/11191424/

Knappt 300kr till så kan man få 3200 MHz, samma märke etc bara att det är eget ihop plock.

Alternativt dustinhome så får man en quake champion pack till nya quake spelet för några kronor extra.

https://www.dustinhome.se/product/5011054918/prime-b350-plus-...

https://www.dustinhome.se/product/5011019757/flare-x-amd-seri...

Av BoneZ87
Skrivet av Hummhumm:

@BoneZ87: Yeep. Jag valde inspire 2:an framför phantom 4 pro och mavic pro för många anledningar, tog över en månad innan jag faktiskt bestämde mig för att köpa den. Alla tycker att det är ett dumt köpt så då är ju frågan vem som är så jävla arrogant egentligen. Pengar på en biffig dator som alla yngre brukar köpa för att kunna spela på högsta grafik är inte waste på pengar men en drönare...

Redigerade mitt inlägg efter du svarade, läs det igen. Lär dig dock att förvalta och få pengarna till att öka ytterligare, du kommer ha glädje över det vid äldre ålder.

Jag hoppas att du har investerat i drönaren för att kunna i slutändan tjäna pengar på det och inte för att det är en "häftig grej att äga", kan bli en lång väg att få från film från drönaren till färdigt klipp men det är något man lär sig med tiden så länge du är villig att slita för lärdomarna.

Vi har alla impuls handlat, har själv ett objektiv till en kamera för ca 20 tusen som jag har använt vid kanske 10 tillfällen, folk gillar dock att döma andra så ha det i baktanke.

Av BoneZ87

Skrev ett långt inlägg men det försvann så skriver kort och gott:

Nej du är inte bortskämd, dock impulsiv vilket är vanligt i ung ålder, dina föräldrar satte in pengar för 8 år sen i en aktie/fond portfölj eller liknande. Däremot kontrollera med banken varför det tar 2 månader att få pengarna, det låter konstigt, kolla även upp hur mycket skatt du lär behöva betala till nästa år eftersom du kommer få betala skatt vid försäljning av aktier/fonder.

Lär dig flyga den först innan du börjar bege dig till "häftiga platser" att flyga den så du inte hamnar på en fail compilation på youtube.

Inspire 2 borde vara rätt så hållbara och går nog inte i sönder vid transport om du inte tappar den lr kastar den ifrån hög höjd, möjligen får du byta ut bladen på den.
Förstår att du vill ha en säker väska till en drönare som kostar ca 20-32+ tusen kronor men lär dig först flyga, större chans att den går i sönder då än vid transport.

Skriv kontrakt med din morfar om du nu beslutar att låna pengarna för väskan, att t.ex. efter 2 månader och du inte har gett pengarna till honom så läggs det på ränta därefter (signatur gäller, vägrar du betala helt och hållet kan det gå till rätten osv) vilket visar att du är villig att betala mer för lånet.
Men kolla som sagt med din bank om varför det tar så lång tid, pengarna borde inte vara låsta till dina föräldrar eftersom du är över 18.

Dock, har du inte körkort så skaffa det om du inte bor i en storstad och tänker aldrig åka utanför staden (bästa platserna finns utanför), enklare att transportera drönaren då på ett säkert vis.

De som beklagar sig erkänner inte sina egna impulsköp, vissa har en moral som sticker så högt upp att "Gud" (är inte troende) är långt nere. Du betalar hyra hos din far samt mat etc. vilket är bra.

Sen som en annan skrev, köp en billig väska på clas ohlson för 399 kr, skär ut hur det ska vara och använd den så länge.

Av BoneZ87
Skrivet av Punnisher:

Att uppdatera genom HTC var nog ingen höjdare... Men det kanske var lika bra egentligen.
Nästan fyra år senare, uppdaterade en gång 2013 och kört på den uppdateringen fram tills för två veckor sedan och för mina behov har denna mobil fungerat fram tills dess. Det är i år hemsidor slutar fungera och se mer och mer förjävliga ut så den har gjort sitt jobb. Förutom laddningen som ibland bråkat lite, bytte laddare förra året sen funkat helt okej. Batteritid för mig har varit 24-48 timmar för det behov jag har men tanken på ny mobil har funnits ett tag då den ändå är några år och nu när jag uppdaterade mobilen för andra gången så förstördes den helt och hållet. Tanken var att uppdatera så att jag skulle lägga in Bankid men efter några telefonsamtal så behövdes inte det så jag uppdaterade mobilen helt i onödan.

ca 10% batteritid slukas varje timme på standby nu, mobilen blir varm vid användning, den blev inte varm före uppdateringen.
Från att ha haft på mobilen i 24/7 sedan 2013 måste jag exempelvis stänga av den på jobbet för att ens kunna ha batteritid lunch och efter jobbet, eller då jag inte använder den, tyvärr så är ju dagens mobiler så efterblivna så de kan inte startas till en väckarklocka(vad jag vet iaf) så jag måste ladda den på natten.
Nya finesser som gör det besvärligare att byta från kameraläge till filmläge, och annat skit.
Bilderna i Galleri swipe'as åt ett annat håll helt plötsligt, varför byta håll???
Färgtema på allting, men man kan inte välja bort det alls.
Jag kan inte hitta den ringsignal, sms signal, alarmsignal eller ens bakgrundsbild jag hade tidigare så efter uppdateringen har de bytt ut allting bara för att...

Varför ska jag då uppdatera en mobil(eller så är HTC unik) när det är solklart att de saboterar ens upplevelse för att de vill att man ska köpa nytt. Pratar jag med andra så finns det folk som reagerar på dessa förändringar och håller med, även ungdomar på twitch en helt slumpvis kommentar i en spelsession.

De mobiler jag funderar på är Honor 8, 1+ 5 och LG G6 och hållbarhetsmässigt så är de ganska lika så då faller det på funktioner där batteritid, 1080p och FM radio är det största plusset, och då siktar jag på Honor 8, hoppas den håller kommande 4 år bara.
Synd bara att det är förra årets modell.
http://www.phonearena.com/phones/compare/Honor-8,LG-G6,OnePlu...
Sony Xperia XZ går helt bort då jag ogillar designen helt och hållet, och Samsung och Iphone är det bojkott på då de är för stora.

JerryRigEverything
Honor 8 Durability Test - Scratch test - BEND test https://youtu.be/htaULhRYKpE
LG G6 Durability Test - Scratch BURN and BEND tested!! https://youtu.be/mJ9rQ6yI04c
OnePlus 5 Durability Test! Scratch - Burn - BEND Tested https://youtu.be/oUdYRw6DV38

Priset är inget problem det är hållbarheten jag vill åt och 4 år känns rimligt: "Svenska Miljöinstitutet visar bland annat att tillverkningen av en enda mobiltelefon skapar 86 kilo avfall."

Honor 9 spekuleras att släppas under sommaren annars om du vill ha årets version.

Av BoneZ87

Huawei P10 verkar bra, dock bara testat i butik och läst/kollat massa recensioner, LG's kamera verkar snäppet sämre, men allt är ju subjektivt.

Ser att du vill ha bra kamera, men vill du även ha minneskort, hörlur utgång?

Oneplus 5 som ska släppas 20 juni verkar enligt de läkta bilderna inte ha hörlurs utgång sen vad jag har läst om så går det inte att använda minneskort i deras mobiler.

Letar själv också efter en vettig mobil till det priset och kommer fram till P10an hittills, dock lika bra att köpa beg på blocket som ny i butik, kommer undan med ett antal kr mindre, bara se till att kvitto finns.

Av BoneZ87
Skrivet av SunQ:

Hej!

Lånar tråden då det kändes onödigt att skapa en ny tråd om samma lurar

Jag köpte dessa nyligen då Webhallen var så snälla att sänka priset till 3190 här i dagarna.
En fundering dock till er som har ett par.

Går det inte att ladda lurarna och köra blåtand samtidigt?
Nu görs ju inte det superofta men jag märkte det nu när jag håller på att uppgradera firmwaren på dom via telefonen så kopplade jag in USB-sladden och då tappade den blåtandskopplingen.

Random taggningar @Angryman @andreas_dock @zippeer

https://www.reddit.com/r/bose/comments/4xy6ef/bose_qc35_anc_w...

"My quick tests seem to show that you can play audio via the cable while charging, but not use Bluetooth or ANC."

Andra via google sökningar säger samma sak, går inte att köra blåtand under laddning, men du kan alltid köra laddning under tiden du sover annars som med en mobil? Beroende på hur ofta du har igång dom och lyssnar så varannan-tredje dag, trots allt ca 20 timmars batteritid.

Av BoneZ87

Vet inte hur någon i tråden känner till, men ska ligga en rättegång om att Bose ska spela in och spara diverse ljud, låtval etc, sedan om de skickades vidare till tredje part bolag minns jag inte helt men kanske något att tänka på? Som jag förstod det är det bara med Bose appen för hörlurarna, hade man inte den var man fri från det hela.

Är själv intresserad av ANC hörlurar, inne på MDR 1000X eller B&O H9, var inne på QC35an men den ramla ner lite nu p.g.a. rättegången.

Av BoneZ87

Beror lite på hur länge ni har tänkt att stanna på de olika ställena, längre stunder - bungalow, kortare - hotell, Bangkok är det mestadels hotell som gäller men öarna kan man säkert hitta en billig bungalow (åk tidigt på morgonen), sen beror det på om ni tvunget vill ha AC (lite dyrare) eller räcker med fläkt (lite billigare). Personligen föredrar jag fläkt rum (speciellt vid längre perioder) då man vänjer sig snabbare vid värmen och med AC är risken att man blir förkyld eller annan sjukdom sen känns det extremt tungt varje gång man öppnar dörren för att sedan gå ut i värmen.

Har du/din familj, varit där relativt ofta så är det kanske så att ni har snappat upp lite kontakt med några lokala bungalow/hotell ägare eller annan person? De brukar vara väldigt glada om man återvänder och kan ge "rabatter"/förtur eller har kontakter med andra boende ägare som kan fixa fram ett rum, i Thailand känner alla alltid någon som känner någon etc. Dock finns det alltid scammers (finns i alla länder) så prata med någon som verkar trovärdig eller ni har mött vid andra res tillfällen.

Bodde själv ihop med en person i Phuket med månadsbudget på ca 10k/månad (var mest mat, träning 2x dagen, moped (en massa åkande), boende (bungalows/lägenhet/hus), köpa något extra (kläder, prylar), bio o andra små nöjen), bodde 2 mån, 3 mån sen 6 månader 2 gånger. Dock var detta mellan 2011-2014 så det har troligen blivit dyrare i Thailand då Svenska kronan har försvagats.

Kolla dock rummen först och kör inte bara på fina bilder via nätet eller att foajén är fin, samma med mopeder (om ni nu hyr en sådan), ta en vända på gatan och kolla så bromsarna och allt fungerar som det ska. Använd hjälm, köp helst vars en bra sådan som ni kan ha under hela resan (köp hos någon moped försäljare/verkstad eller liknande, brukar stå priser direkt på hjälmen), mindre risk för att bli stoppad och betala 500 baht och mindre risk att råka ut för allvarliga skador. Är att föredra med moped än tuktuk som kan kosta lika mycket som att hyra en moped för hel månad, om du inte känner dig säker i trafiken så kan du ligga i ditt egna tempo, de kör om dej om de vill, se upp för hål ;).

Ge ALDRIG ut ditt pass, ta kopior och ge bort, det brukar Thailändarna nöja sig med. Håll koll på vart passet hamnar, de kan börja vilja ha mer betalt om de har ditt pass, har själv inte råkat ut för det men har vänner som har fått det. Om något skulle hända så måste du kunna visa pass vid sjukhus besök, hamnar någon av er på sjukhus så uppge internationella SOS som kontaktar erat försäkringsbolag för annars kan ni råka hosta upp pengarna själva, så ha extra pengar till olyckor som ni kan ligga ute med annars brukar dom vara snabba att få svar ifrån försäkringsbolagen innan något av dragits ifrån korten.

Angående kort så ta alltid ut pengar (hade i regel runt 5-20k baht ute, tog ut max belopp (99% automater ger max 20k, 1% 30k), läggs på 2-3% varje gång men betalar med kort, ta inte ut småsummor, ta alltid ut max belopp, gjorde jag och blev aldrig rånad iaf under mina turer.

Av BoneZ87
Skrivet av iDEOT:

Jag kollade igenom de extremt spretiga mailkonversationerna nu precis och jag fick faktiskt ett mail från ordföranden där han bekräftar att han mottagit nyckeln. Men detta kunde vi ju redan konstatera genom att hantverkarna varit på palts och monterat marmorskivorna medan vi var på semester redan. Men jag antar att det är positivt att ha det bekräftat av mottagaren själv iaf.

Även om ni kan konstatera det så görs det inte om det skulle behöva gå så långt som en polisanmälan (då det är förlust anmälan och någon ska vara ansvarig), om ordförande har mottagit nyckeln och skickat konfirmation så är det dens skyldighet att nyckeln kommer tillbaka till er på ett säkert sätt.
Kan dock tycka låter konstigt att de behövde en av era nycklar för de borde ha en huvud nyckel som låser upp alla dörrar ut i fall en ambulans, brandkår, eller polis behöver komma in i bostaden (enbart vid akuta fall), så har vi i min bostadsrättsförening åtminstone.
Så det är ordförande eller föreningen som får stå för låsbytet ur mitt perspektiv.

Av BoneZ87

Finns det något sms eller mejl ifrån ordförande att han fick nycklarna eller gjordes detta enbart muntligt?

Av BoneZ87

"Saftblandare" med trådlös fjärrkontroll, alternativ väldigt lång kabel med strömbrytare som man kan starta och släcka den med? Nog enklaste lösningen.
Hade nog satsat på en lång strömkabel så man vet att den är funktionell då trådlösa i en bar/klubb miljö inte är det bästa.