Inlägg

Inlägg som kirkunit har skrivit i forumet
Av kirkunit
Skrivet av Dinoman:

OLED är så snabb att Black Frame Insertion-tekniker är överflödiga.

Skrivet av Dinoman:

Ja på den bilden är jag beredd att hålla med att det gör en tydlig skillnad. Det jag baserar min åsikt på är min egen subjektiva upplevelse med OLED och BFI.

Då är det bra att lägga till ett "jag tycker att" framför ett så objektivt uttalande som ditt första. Om inte avsikten var att skapa debatt.
Jag tycker att det är en mer behaglig tv-upplevelse om jag har BFI på "Low" på min CX till exempel. Tur att vi är olika!

Av kirkunit
Skrivet av macmann1:

Ja, "inte funkar" är ju en överdrift. Men du får inte ut över 60hz vid 4k. Sen om det är värt skillnaden... ja det är ju individuellt. Jag hade gärna haft det men kommer inte byta ut min 48CX om det inte kommer något som åtminstone är lite likt prismässigt.

Skrivet av Toss3:

Funkar inte med 4k120 och du får ej heller 10bit (inte testat ifall det är full 4:4:4 chroma för den delen heller): https://forums.macrumors.com/threads/mac-mini-4k-120hz.226703... Testat en rad olika adaptrar, men fortfarande no go. Så därför kan denna vara väldigt intressant ifall man kör en combo av Windows/MacOS.

Ah, jag hade verkligen för mig att det var löst på nåt vis med rätt adapter (som gav 4k120), men tydligen minns jag fel. Jag köpte nån "8k"-kabel tex, men det fick bli usbc-dp och en gammal hederlig eizo istället.

Av kirkunit
Skrivet av Toss3:

För att C2 inte funkar med Mac (har själv en 42C2).

Den funkar väl ok, även om det är lite krångligare? Se ex https://www.reddit.com/r/Monitors/comments/wc9adk/guide_to_ma...
I kommentarerna finns lite bättre tips som gör det lite enklare än i op.

Edit: Eller menar du att få den att fungera i 4k120? Det SKA väl gå om man har rätt kabel om jag förstått rätt, men ja... verkar som många inte klarar det.

Av kirkunit
Skrivet av Didsva:

Jag hörde att den hade 1048 olika zoner för dimmig, enligt vad Linus ifrån LTT. Sa i sin video om den här skärmen

Jag läste att den hade 1056 zoner i den här artikeln, och det verkar stämma.

Av kirkunit
Skrivet av Dinkefing:

Ge oss displayport 2.0! Tröttsamt om allt tjat om HDMI 2.1.

Och låt oss slippa 20mm fläktar på chipsen som på X570 så är jag nöjd.

Ryzen 6000-serien får ju iaf DisplayPort 2.0 UHBR, antar att de stationära med grafik också får det.

Av kirkunit

Skoj! Flashback till Transmeta som skulle bli så bra... och Atari Portfolio var faktiskt riktigt rolig.
Däremot har ni glömt bort att sudda bort loggan på OQO eller vad den hette, så den frågan blev för lätt.

Av kirkunit

Nu lyckas jag såklart inte hitta den, men jag vet att spädbarnslabbet tillhörande Uppsala Universitets psykologfakultet gjorde en studie som jag förstår det visar att barn under 18 månader får sämre "3D-behandling" i hjärnan med ganska lite skärmtid. Det blir liksom nåt knas när nåt som borde ha djup inte har det på skärm (2D). Så jag skulle helst undvika det helt den första tiden.

Av kirkunit
Skrivet av Ibis:

Strålspårning är ju ett begrepp från långt innan det blev en funktion i dagens grafikkort. Jag vill gärna se mer svenska termer i bruk, håll språket levande!

Fast nä, jag vill hävda att det inte är det. Men jag kan bara luta mig tillbaka på att ha hållt på med ray tracing sen sent 80-tal och har högskolekurser i ämnet. Aldrig någonsin, i någon kurslitteratur eller annanstans har begreppet "strålspårning" dykt upp. Om det inte varit dåliga maskinöversättningar, eller väldigt moderna texter som klippt och klistrat översättningarna. Och när det gäller IT-termer i skrift har Computer Swedens fackordlista varit en guldstandard - och även där är det 'ray tracing' som gäller.
Men har du bevis på motsatsen tas det tacksamt emot. Jag värnar det svenska språket med näbbar och klor, men någonstans måste man dra gränserna. Alla anglicismer måste inte försvenskas, speciellt inte om de redan funnits i bruk i decennier. Det är väl som att säga att vi nu skall kalla joystick 'glädjepinne', för det skrev de ju i datormagazin ibland...

Av kirkunit
Skrivet av Gtoxed:

oo ja, det är välkänt.

Skrivet av kaffeofikaelika:

Detta antar jag är organisationen Transparency Internationals så kallade korruptionsindex.

Det är väl värt att nämna när man postar denna att det som undersöks är invånarnas uppfattning om hur korrupt deras land är. Det är alltså inte frågan om någon slags objektiv mätning av saken vilket ibland folk tror.

Det är ju svårt med såna där index då konceptet korruption varierar vilt för olika människor. När man i andra länder mutar poliser är det ju lätt för medelsvensken att säga att det är korruption, men i Sverige är det betydligt mer vanligt med korruption i andra former, som nepotism - att ge sig själv och andra otillåtna förmåner/fördelar. Jag tror de flesta är överrens om att flera inblandade i byggandet av Nya Karolinska borde åtalas, till exempel - men det händer inget. Politiker får magiskt bostäder till höger och vänster.

Som optimist tror jag dock att det funkar bättre än vi tror - allt var inte bättre förr, vi hör bara mer elände i våra informationsströmmar. Kanske ett index som mäter hur rättsväsendet fungerar är mer rättvisande, även om det lider något av samma orsaker som TI? Det är iallafall sakkunniga som levererar information .Där landar vi på plats fyra i världen.
https://worldjusticeproject.org/rule-of-law-index/country/Swe...

Av kirkunit
Skrivet av Infiniti:

Ouch, vilken nitlott. Min är byggd på 60-talet och ljudisolering verkade inte finnas då heller. Kan höra vad grannarna pratar om, eller ja, om jag hade förstått kinesiska då. Har försökt banka i väggen och höjt ljudet på TV:n till orimliga nivåer för att få dem att haja men det verkar inte funka.

Att ringa på blir nog sista utvägen. Man vill ju inte vara den griniga grannen heller...

Skrivet av heatm:

Bodde i en nyproducerad lägenhet från 2011 till 2014. På femte våningen av sex, i ett betonghus. Kunde lira baslåda så att köksluckorna skallrade utan att grannarna klagade. Jag frågade dom hela tiden "stör ni er inte på när jag spelar hög musik" och dom bara "Näääää... vi hör knappt något alls!".

Nyproducerat is the shit! Varken väggar eller bjälklag delas med grannarna och fundamenten ligger typ på gummibussningar. Det är verkligen helt underbart!

...tänkte bara ge dig lite motivation att kanske flytta...

Oj, jag levde i villfarelsen att 60-talet var nån slags guldålder. Min lägenhet är byggd 1969 och är en jäkla bunker. Jag hade stora problem med mobiltäckning i många år, och FM-radio gick inte utan tejpad antenn på fönstret...
Har kört hemmabio med surround och 12"-sub sen 1998, och inte ett enda klagomål sen dess. Kanske beror nåt på att jag isolerat frontar och sub från golvet med villaplattor och sånt där vibrationshämmande industrigummi från Trelleborg som man har under stora maskiner...
Har länge velat flytta till något större, men att kunna dra på en film 4 på natten utan att någon klagar är värt så sjukt mycket för mig. Blir nog hus härnäst, men nu är ju husmarknaden helt jäkla galen tyärr.

Av kirkunit
Skrivet av Fearnox:

Jag skulle tippa på ca 5000Kr, PSVR kostar typ 4300Kr idag ifall du ska med handkontroller.

Måste väl vara den generella hårdvarubristen som drivit upp det sådär mycket? Jag köpte mitt paket med headset+kamera för 1995kr (och två move-kontroller för ca 500kr) till julen 2018. Skulle inte slagit till för dagens priser kan jag säga...

Av kirkunit

Äntligen kan jag spela Missile Command i MAME!

Av kirkunit
Skrivet av kaffeofikaelika:

Detta gäller inte bara det här projektet. Offentliga IT-system är katastrof. De är dåliga och svindyra. Så är det med detta och så är det där jag jobbar också.

Skrivet av kaffeofikaelika:

Att du kan ge exempel på fungerande IT-system som offentligt upphandlats är såklart inte något argument mot det jag skrev. Det vore helt bisarrt om vi efter detta miljardregn inte hade fått ett enda välfungerande system. Men det är inte temat för offentliga IT-system.

Varifrån får du att offentliga IT-system måste upphandlas? Det stämmer inte alls. De mest välfungerande offentliga IT-systemen jag sett är gjorda av egna utvecklingsavdelningar med kompetenta anställda som förstår verksamhetens behov, jobbar agilt och är kostnadseffektiva. Offentlig IT är inte lika med sjörövande konsultfirmor!

Av kirkunit
Skrivet av FatCash:

För ett tag sedan körde de slogan "Sveriges snabbaste bredband" i någon kampanj, minns ni? Kändes som att bli spottad i ansiktet. Skönt att de försvinner, väldigt glad över det.

Står också att på sikt kommer utrustningen att uppgraderas till 10g (läs https://www.tele2.se/fastighetsagare/10g)
Detta är oerhört bra nyheter för oss stackare som är fast i ett sånt hus med 90-tals internet som @KniFF nämnde.

Jag har 1200Mbps med ComHem, det är ju iaf rätt snabbt. Vet inte hur många som kör snabbare? Och i oktober får vi 10Gbps-nätet hos oss, så jag kan inte klaga.
Det känns som oerhört mycket av problemen folk hade med ComHem är beroende av i vilket skick nätet hos fastighetsägaren är.

Av kirkunit
Av kirkunit

Ännu ett bra IP att köra i botten då... vågar man gissa på "Skype for gamers"?

Av kirkunit

Intel: Hundreds of games

...varför bara hundratals?

Av kirkunit

Fick PS5 standardutgåvan igår 22/2 från Webhallen, beställd 2020-05-28

Av kirkunit
Skrivet av Valonen:

@Kenneth Skulle vara intressant om redaktionen vill testa den nya IceGiant ProSiphon Elite

https://www.icegiantcooling.com/

"Engineered in Austin, Texas"
They cooled too greedily and too deep...

Av kirkunit

Har sett så många sådana här idiotprojekt. Typiskt en sån grej SKR borde sätta en standard för för HELA sverige, så slipper man alla dessa förbenade kommunala / regionala system som alla skall göra exakt samma sak men på sitt eget lite speciella vis.
Typexemplet är journalsystem för sjukvården där i princip inget system kan prata med nån annan regions eller tom primärvården i samma region, vilket faktiskt kostar liv idag.