Inlägg

Inlägg som kirkunit har skrivit i forumet
Av kirkunit
Skrivet av 50Spaenn:

Man kanske ska komma med rätt information om man nu vill kasta ur sig påståenden
144Hz genom DL-DVI är inga som helst problem.

Fine - jag utgick från egen erfarenhet med skärmar som max stödde 120Hz via DVI. Då det är utanför DVI-speccen (1080@144 = 8.96Gbps, DVI DL=7.92Gbps) antar jag att det är helt upp till skärmtillverkaren om de stödjer "överklockning", men långt ifrån någon garanti för att det alltid funkar. Som tex med OP's skärm, där det inte stödjs.

Av kirkunit

@xebbish: Det är kört skulle jag säga. Varken HDMI 1.4 eller DVI (Dual-Link) kommer över 120Hz@1080p i normala fall. Och DP kan bara föra över en single-link DVI, så den adaptermöjligheten går heller inte (och går åt fel håll så att säga). Kör du lägre upplösningar än 1080p kan det funka, men det är ju inte så kul heller.

Av kirkunit

Har du kollat något annat av de många, många foruminläggen för samma problem? Manuell inmatning av IP-adress verkar funka för de flesta. Kolla i routern eller på någon annan enhet tex vilken gateway/dns som skall användas och mata in de i windows, och välj nån ip-adress som ligger inom routerns spann.

Av kirkunit
Skrivet av inquam:

Det är ju dock dumt... Man strömar ljud, bild och input mellan olika enheter. Att anse att Steam då är ett issue när det egentligen kör på en helt annan enhet borde ju också få dem att begränsa alla former av RDP, VNC och liknande klienter.

Det är det här jag också tycker är lite märkligt. Det är ju en annan enhet som man kör Steam på. Vad är skillnaden på att jag kör MS remote desktop-appen på en iPad mot min arbetsrums-pc och köper ett spel på steam eller (gudförbjude) Microsoft Store?

Av kirkunit
Skrivet av rytterstedt:

Som Wasabi Mango som lanseras som HDR men som inte klarar av standarden på 550/1000 nits ljusstyrka och 0.0005/0.05 nits svärta.

Misstänker att den precis når upp till DisplayHDR 400, för vilken kraven är betydligt lägre. I mitt tycke alldeles för låga, skulle inte köpa något under 600-nivån. Siffrorna du nämner är TV-standarder.

Av kirkunit
Skrivet av boibo:

AP ska lysa vitt. Om den är blå eller blinkar så måste du resetta den med gemet på undersidan.

Hmm, undrar det jag. Har en AC Pro och en AC Lite, och båda lyser blått när de funkar...

Av kirkunit

Jag slog till på ett ROG X370-F och en 1800X från Webhallen. Kom absolut ingenting, trots att det registrerades en extra order med bara "ASUS 10 Games" som innehåll. Men chat-supporten fixade en kod på några röda... Så det verkar lite sisådär med rutinerna. Sen tar det några dagar för ASUS att manuellt gå igenom din kvittokopia innan du får de "Riktiga" koderna också.

Av kirkunit
Skrivet av h9mpe:

Är det ett talabonnemang eller ett mobilt bredband? Jobbar nämligen på Telenor. Har för mig att det ingår 15GB roaming på de abonnemangen men att de mobila bredbanden är begränsade inom Sverige med surfen.

I see, det är ett "vanligt" tal-abbonemang jag har.

Av kirkunit

Det enda jag kan gissa på är att en hel del radarvarnare för bilar har RJ11 för strömmatning. Men då tycker man ju att det borde vara en hona istället för hane på dc-kontakten. Märklig pryl. Om du kopplar in usb-prylen i datorn, vad identifieras den som i enhetshanteraren?

Av kirkunit
Skrivet av gwingis:

Ingår roaming i dessa abonnemang?

Skrivet av lasseTM:

Nej det gör det inte, man fick uppgradera om man ville men då fick man begränsad surf istället.
Sitter på ett abbonemang själv.

Det verkar variera isåfall. Jag fick automatiskt fortfarande obegränsad data, men bara 15GB vid roaming.

Av kirkunit

Verkar vara ett ganska vanligt fel tyvärr. Saker som kan funka:
Stänga av telefonen helt och sätta på den igen (vilket du troligen försökt redan...)
Topz med isopropanol i laddporten
Stänga av (och ev på igen) Fast Cable Charging i inställningarna
Göra en factory data reset

Av kirkunit
Skrivet av IluvBread:

Hur menar du? Menar du att enda sättet att spela in två instrument med frekvenser inom 0-20khz är vid högre än dubbla sampleraten?
Samma sak gäller ju även med bitrate som bara beskriver amplitudupplösningen, jag menar hur noggrant tror du vårt öra är? Hör vi skillnad på 40 och 40.05 decibel?
Jag köper dock en hög bitrate, förenklar under inspelningen så man slipper mecka med dB pads o gain lika mycket men frekvensen.

Alltså en ljudsignal har ju bara två egenskaper som beskriver den, amplitud och frekvens. Amplituder summeras så spelar två Pers samma not låter den högre(högre amplitudupplösningen) men får ju inte högre frekvens för det.

Skickades från m.sweclockers.com

Skrivet av backfeed:

Större bitdjup (amplitudupplösning) ja, men inte högre samplingsfrekvens. Det är amplituden man vill ha högre upplösning för vid mixning, frekvensen har inget med det att göra.

Jag lade nog in två problem i samma svar där... Ang hög sample-rate vid inspelning: Problem uppstår man sällan har "perfekta" system. Hur man designat A/D-omvandlarna och dess filter spelar tex roll, då man kan få aliasing-problem vid lägre frekvenser än nyquist-frekvensen. Man kan alltså få harmonier i lägre frekvenser än vad de "ska" vara. Blir speciellt dåligt om man tex spelar in instrument med höga frekvenser som bleckblås och cymbaler.
Många effekter uppsamplar dessutom ljudet till 96kHz vid den interna behandlingen av data, så man kan möjligen vinna något på att skippa det steget.

Av kirkunit
Skrivet av IluvBread:

Måste fråga, vad är syftet med 96khz?
Teoretiskt behöver man bara ~dubbla sample-frekvensen för att kunna återskapa frekvensen utan förlust, så om vi säger att vi hör upp till 20khz så allt över 40khz är onödigt.

Jag menar, få instrument producerar toner över 20khz och även då lär det vara väldigt få mikrofoner som ens plockar upp ljudet.

Jo, men nu är det väldigt sällan man enbart har ETT instrument i ett musikprojekt. Skall du summera ett dussintal ljudspår, med tillhörande effekter så slår det dynamiska omfånget som 16/44.1kHz erbjuder gärna i taket. Därför har man under mixning större bitdjup och/eller samplingsfrekvens för att "få rum" med allt ljud, och mastrar till sist ner det till cd-format igen. Som slutresultat har man i princip aldrig nytta av något högre än 16/44.1, såvida man inte vill köra nån riktigt avancerad rumskorrigerings-EQ eller liknande.

Av kirkunit
Skrivet av Techs:

Jag undrar en sak... på sidan 2, bild 3 ( bilderna precis under rubriken Seagate Ironwolf 10 TB ) så ser man från höger Power, Sata, men vad är den tredje kontakten till?

I övrigt en bra recension

Det är ett jumperblock, för att sätta byglar över. Vilka funktioner man aktiverar kan bero lite på disk till disk (för äldre diskar var det ofta att tvinga dem i SATA II-läge tex), gissningsvis är det på den här driven togglar för reducerad spinup-tid och Spread Spectrum Clocking.

Av kirkunit
Skrivet av heffaklumpmamma:

Nu blev jag nyfiken, vad är dåligt med tiltad die?

Undrar jag också. Den enda nackdel jag märkt av är att standardversionerna av tredjepartskylare sällan passar (tex Accelero Extreme), utan man behöver specialmodeller. Var så för mina 2900XT och 7970/280x iaf. Så om man vill flytta med kylaren till ett nytt grafikkort kanske det är tråkigt...?

Av kirkunit
Skrivet av str8forthakill:

Att de har mage att rebranda Polaris korten så mycket dock, snart kommer väl fanboy klubben med sina fantasier ett det är en Nvidia dödare som kommer ta prestandatronen! Hype-tåget som ruinerade RX480.

Skrivet av Tumnus:

För Nvidia har ju aldrig gjort det. Så hur har Nvidia mage att rebranda sina GPUer?

Ja, det här är fruktansvärt dumt, men innan allt spårar ur igen: Kan vi inte bara enas om att båda lagen är lika goda kålsupare på det här området?

Av kirkunit
Skrivet av serverfel:

Undrar om inte denna höga upplösning kommer att göra så att den där suddigheten som finns när man kör på lägre än default upplösning försvinner.

VILKEN JÄVLA MENING! Haha

Men ändå. Undrar.

Vet inte om det är skillnader i OS:ets display scaling eller själva upplösningen, men jag upphör aldrig att fascineras över att en Macbook pro 13" kan visa i princip alla upplösningar upp till sin native 2560x1600 utan suddighet. Till vardags kör jag 1680x1050 (den sista sk HiDPI-upplösningen), och det är verkligen knivskarpt.

Av kirkunit
Skrivet av Pepsin:

Förhoppningsvis kommer den passa i nuvarande AM4-sockel om man blir sugen på att uppgradera. En fördel med AMD har ju varit att de inte förstör bakåtkompatibiliteten bara för att jävlas med folk som vissa andra...

Min sockel FM1-htpc har ett och annat att säga om den saken...

Av kirkunit
Skrivet av suzieq:

@Jacob @JonasT: Jag vill gärna veta hur Ryzen lämpar sig som server-processor. Dvs. finns det stöd för ECC, AMD-V, och/eller AMD-Vi (IOMMU), eller behöver vi vänta på Naples? Vore synd då dessa finesser fanns i FX-serien.

Skrivet av vaedehäfömupp:

Kan inte tänka mej att någon av dessa finesser skulle uteblivit. ECC-stödet brukar väl hänga på moderkort och minne?
Kommer säkert modermodem med ECC-stöd om det inte redan finns.

Ja, ja och ja. De två senare (AMD-V och VI) visade sig när AMD uppdaterade Linux för ryzen. ECC-stöd ligger på minneskontrollern i CPU:n, däremot kör de moderkort jag sett hittills (ex Gigabyte Aorus) som har stöd för ECC minnena i "non-ECC mode", så det är ju en smula poänglöst. Förhoppningsvis kommer det moderkort som klarar skivan senare.

Av kirkunit
Skrivet av oouhdawg:

Har du aldrig studerat matte? Man förenklar talen för att få en så enkel jämförelse som möjligt i slutändan.

Du skulle få Icke Godkänt i grundskolematematik om du förenklade så mycket att du gör resultatet mer svårläsligt.

Kan väl säga såhär att det är lättare att prata samma språk än att behöva översätta

Jo, ganska mycket matte, på eftergymnasial nivå. Och jag vågar påstå att man snarare får icke godkänt om man förenklar för lite än för mycket.
Ett förhållande längd:bredd känns ju bara konstigt att inte förenkla till minsta gemensamma nämnare.