Inlägg

Inlägg som kirkunit har skrivit i forumet
Av kirkunit
Skrivet av Myllerman:

Man får tänka på att detta är "first gen", det är alltid dyrt att vara först ut. Bara kolla på om man vill ha OLED TV t.ex. dom är inte så billiga heller och mest entusiaster som köper eller om man har en tjock plånbok.

Är helt säker på att VR är framtiden.

Det är ju inte ens nästan "first gen".
Jag spelade med Virtuality-headsets i början på 90-talet (Amiga 3000 power!), sen kom det ett gäng andra både dyra och billiga hemvarianter som Nintendo Virtual Boy runt 1995...
Men ja, de var ju alla på tok för sugiga för att leverera någon slags bra upplevelse.

Av kirkunit

"21 tum med förhållandet 21:9, 2 560 x 1440 pixlar"

Umm... det är ju 16:9?

Av kirkunit
Skrivet av Ratatosk:

290, 290x, 390 och 390x har en 512 bitars minnesbuss, sådant är mycket dyrare än Polaris 256 bitars.
RX480 är ingen ersättare till 390, det är en ersättare till 380 och 380x.

Med svenska priser blir det dock så. Här ligger det i samma prissegment som 390 gjorde, och inte 380x...

Av kirkunit
Skrivet av JonatanR:

rx 460 presterar som 950/370 i dx11 titlar dock i vulkan/dx12 ökar prestandan markant! sen kommer nog nvidias 1050 vara utan sladd

Du hoppade visst över "HTPC" när du läste. RX460 vågar jag påstå är det mest lämpade kortet just nu för sådant med allt den dekodar i hårdvaran. Vad jag minns har inte ens pascal-korten hårdvarustöd för VP9 tex.

Av kirkunit

Hej! Jag är helt klart intresserad, men de senaste som gått på forumet har legat mellan 2000-2500kr. Får man vara så dryg att lägga ett bud på 2400? Kan hämta upp den också!

Av kirkunit

De påstår på fullt allvar i sista sliden att de under de senaste sex månaderna släppt polaris och "7th gen APU". Jaha, var tusan köper man en Bristol / Stoney Ridge då?
Edit: Aha, de har tydligen kommit som notebook-varianter, men inte för desktop. My bad.

Av kirkunit
Skrivet av anon40704:

annars är det inte samma och med det menar jag inte att AS modellen är dålig (jag har ett par själv och tycker det funkar helt ok) men man ska ändå inte förväxla dom. DM modellen är en helt annan disk i en dyrare prisklass.

Ehm, nja, ST3000DM001 (som jag köpte en hel array full av) var ju kanske den sämsta disken sen IBM 180GXP. Vanvettigt stora failure rates. Jag tvingas väl ta ett banklån för att köpa ett helt gäng andra diskar då webhallen ju bara byter ut disk för disk varje gång en ny går sönder... och det gör de ofta.

Av kirkunit
Skrivet av gavagai:

Verkar vettigt. Tack! Och hur konverterar jag enklast mina M4A-filer till t.ex. MP3 eller annat som Audacity enkelt kan läsa? helst utan att behöva ladda upp filerna online alternativt få reklamskräp installerat på datorn.

Om det inte redan går direkt med audacity (vilket jag har för mig), så kan du installera ffmpeg-plugin till audacity:

Av kirkunit

Låter som Audacity borde funka bra?

Av kirkunit

Fri surf-abbonemang 79kr/mån, värt vid överlåtande?

Hej Sweclockers!
Både jag och min mor sitter på gamla Telenor-abbonemang som har fri surfmängd (dock maxfart på 3Mbps) och kostar 79kr/månad.
Efter att ha hört talas om att man kunde överlåta dessa abbonemang undrar jag om någon har en uppfattning om vad ett rimligt överlåtningsvärde är?
De varianter jag hittar på andra forum brukar vara många hundralappar i månaden, så 79kr/mån borde väl vara lite mer åtråvärt?

Av kirkunit
Skrivet av morxy49:

om det är vanligt lödtenn de använder kan man knappast använda en värmepistol för att lossa lödningen. det krävs runt 200-300 grader för att det ska smälta.

Det är normalt hetluft man använder om man skall avlöda ytmonterade komponenter som tex BGA-chip. Och tom biltemas 129-kronors värmepistol klarar 550 grader.

Av kirkunit

Ash, Brass and Cash. And I'm all out of cash.

Av kirkunit
Skrivet av Schrimp:

Skulle man kunna driva 2st såna här skärmar med ett 780 GTX? Nu menar jag inte för spel, utan för "skrivbordsvy".

Om det är ett standardkort med bara en displayport blir det nog svårt att få till i 60Hz iallafall. HDMI-portarna på ett 780 klarar bara 24/30Hz i 4K.

Av kirkunit

Underligt val att inte inkludera displayport... då kommer man ju troligen behöva fnula med adapters av olika slag för en 3-skärmslösning, samt att det hade varit trevligt med DP Daisychaining så en enda kabel behövts från grafikkortet.

Av kirkunit
Skrivet av Tobbbe__:

Av vad jag läst på OCN 290x owners club så kommer knappt någon över 1300mhz på core och 1600mhz på memory.

http://www.overclock.net/t/1436497/official-amd-r9-290x-290-o...

Vet du om något annat så berätta gärna!

30% överklockning tycker du inte räknas eller?

Personens båda 290X här går till 1345/1775 iaf.
http://www.techpowerup.com/forums/threads/hawaii-290x-p-overc...
edit: rätt minnesklocka

Av kirkunit
Skrivet av Tobbbe__:

Fint bygge! Synd bara att Hawaii processorn inte går att överklocka. Även om man har 3 slotskylare, Vatten eller LN2

Det tror jag nog... de flesta går väl att klocka 20% på luft och ~35% på vatten?
Gäller bara att hitta rätt ratios mellan core/minne.

Av kirkunit

En sån här liten rackare i botten då! Phobya Xtreme Nova 1080

Av kirkunit

OS X Weed hade ju varit överlägset... :/

Av kirkunit
Skrivet av sverker ek:

En sak till bara, försämras hastigheten mer med repeter än accespunkt, jag sitter och väljer om man ska ha accespunkt eller repeater, så fördelen med repeater är att den är trådlös, och fördelen med accepunkt är att de är snabbare? Korrekta mej om jag har fel.
Också, har ni någon bra guide om hur man omkonfigruerar gamla routrar till accespoint/repeter?

Om jag minns rätt halveras bandbredden för varje repeater. Om du ex hade 100Mbit får du 50 på en repeater, 33 med två repeatrar osv, då paketen skickas om.
Kabel med AP är som sagt att föredra.

Av kirkunit
Skrivet av mrqaffe:

Datorn kanske genererar en massa skräptrafik och fyller upp nätverket, alltså nått fenomen som att den ensam genererar nått som liknar en broadcast storm.

Den teorin känns inte helt dum. När fenomenet uppträder blinkar det som tusan i bak på routern (aktivitet på portarna). Drar jag ur bara sladden för speldatorn lugnar det ner sig avsevärt.

Går jag in på routeradministrationen via det trådlösa och tittar på portstatistiken ökar dock inte Rx/Tx-packets för LAN-delen ett enda dugg.

Skrivet av vipers:

Perfekt! Jag har high-lightat det intressanta. När speldatorn dör tappar linux-burken arp-entryt för bl.a gateway-adressen.
Det betyder att linux-burken vet vilken IP-adress sin gateway har, men den vet inte vilken MAC-adress den ska ange som destination för den IP-adressen, (MAC-adressen behövs eftersom switchar inte pratar IP-adresser, de kollar bara efter MAC-adresser).
Vad jag tycker är konstigt är att den inte gör ett nytt ARP-request när den får detta problemet.
Så det mystiska i denna situationen är varför linuxburken tappar MAC-adressen tilll default-gateway när speldatorn dör.

Hur sitter HTPC-datorn kopplad? Dess arp-entry försvann inte när speldatorn dog, sitter den via nån annan switch eller så?

En ful-lösning skulle kunna vara att statiskt mappa din default-gateways MAC-adress till dess IP-adress, men det måste ändras om du byter router nån gång i framtiden.

Det känns som något mer än så strular.
HTPCn sitter i samma router, tappar också internetförbindelsen, och den kommer inte åt linuxdatorn heller (iaf inte dess networks shares vilket var det jag kom ihåg att testa nu).