Inlägg

Inlägg som MarcusW har skrivit i forumet
Av MarcusW
Skrivet av Xark:

Nej - har inte kontaktat företaget i fråga, tror inte jag kommer göra det heller. Så viktigt är det inte för mig. Som jag skrev i början så är det av ren nyfikenhet. Vad som finns för regler i detta. Finns det något sätt att hävda sin rätt - och är detta ett brott alls? Sidan är ju inte registrerad på något sätt eller på annat sätt skyddat mera en att jag i koden skrivit dit att den är (c) av mig.

Kanske drar iväg ett mail till företaget i fråga men känns samtidigt som det kvittar, jag har ingen nytta av hemsidan och den används fortfarande av dom jag skapade den till - men trots det.. Vad gäller egentligen?

Det som känns fult i det där läget är att de hävdar upphovsrätt för något du är upphovsman för. Om jag var du hade jag dragit iväg ett mejl och förklarat att det är helt ok (och roligt!) att de använder din kod men att de måste skriva med dig som upphovsman. Om inte annat så lär de sig att fråga innan.

Av MarcusW
Skrivet av Fåtölj:

Hej!
Skulle vara väldigt bra om ni hjälper mig med en ekvation, för att få ut K måste jag logaritmerna vilket jag inte är så vass på. Skulle vara väldigt tacksam om ni löser den åt mig.
N(k)=N0 * 2^(k/T1/2)
Där T1/2 = 5,21 och N(k) = 10 och N0 = 50.

Det är alltså k jag vill få ut och detta måste jag göra med logaritmer.
Uppskattas om ni kan lösa denna åt mig.
Mvh

Windows formatering godkändes inte här så ekvationen ser väldigt ful ut.

Edit: Tveka inte, svara!

Hej! Vi börjar med att skriva om ekvationen lite, för att göra det enklare:

Citat:

10 = 50 * 2^(k / 5.21)
1/5 = 2^(k / 5.21)

Sen tar vi logaritmen med basen 2 på båda sidor av ekvationen:

Citat:

log2(1/5) = log2(2^(k / 5.21))

Sen utnyttjar vi denna egenskap hos logaritmer:

Citat:

log(2^x) = x*log(2)

Vilket ger:

Citat:

log2(1/5) = (k/5.21) * log2(2)

log2(2) = 1, sen multiplicerar vi med 5.21 på båda sidor:

Citat:

5.21 * log2(1/5) = k

Sen knappar du in det på miniräknaren, eller matlab eller vad du nu använder.

Av MarcusW
Skrivet av shogun-r:

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=98&artike... Billström var det visst han dödshotade inte Reinfeldt

SD-kvinnor berättar om näthatet från vänster http://www.friatider.se/sd-kvinnor-berattar-om-nathatet-fran-...

Vänsterextrem näthatare polisanmäld av Blondinbella http://www.exponerat.info/vansterextrem-nathatare-polisanmald...

Inte insatt i V men Lars Ohly var ju en känd kommunist som festade med partitopparna i DDR under den "gamla goda tiden", att det inte skulle finnas några såna kvar i partiet är osannolikt.

Finns mängder. Använd google. Du verkar ju bra på det.

Var det inte V som ställde sig i vägen när Sverigedemokraterna skulle in i riksdagen? Var det inte V som uttalat sig om att Sverigedemokraterna måste stoppas med ALLA MEDEL (vilket även Reinfeldt gjort vid något tillfälle)? Är det inte V som uppmanar till att förhindra polisiärt arbete? och som själva dessutom försöker hindra polisen i sitt arbete? osv osv osv osv osv osv osv osv osv osv osv osv.......

Osv, osv, osv , osv ,osv..... osv osv osv... finns mängder som sagt med övertramp av speciellt vänstern. Men även personer i dom flesta andra partier begår kriminella handlingar....

Jag är mest intresserad av länk till att partiet skulle vara kommunistiskt.

Av MarcusW
Skrivet av shogun-r:

Ja angripa personer istället för sakpolitik går bra, när det är det enda man kan vaska fram som är på sin sida.

Antar att du inte röstar vänster? Eftersom partiet är kommunistiskt och att personer sitter inom partiet som är kommunister. Partiet har även starkt antidemokratiska åsikter. Även personer som delat ut dödshot (bla mot Sveriges statsminister), andra typer av hot etc. Men antar att du tycker att partiet är rumsrent och bra

Jag skulle vilja ha en länk som visar att partiet är kommunistiskt samt att det har starkt antidemokratiska åsikter.

Av MarcusW
Skrivet av spXq:

Jag undrar om man som student (datateknik) har några realistiska möjligheter att hitta enklare jobb som utvecklare (gärna java)? Är fn mest intresserad av erfarenhet, så det mesta på deltid är intressant.

Definitivt. Testa att gå genom bemanningsföretag eller liknande, det är nog det enklaste. I allmänhet tror jag att en student ser bäst ut som "allt-i-allo" när det gäller programmering, alltså någon de kan ge enkla arbetsuppgifter inom olika saker som ingen annan riktigt vill lägga tid på. Sök för fullt. I värsta fall har du fått slipa lite på ditt CV och fått träna lite på att skriva personliga brev.

Av MarcusW
Skrivet av deppan:

Ungefär lika barnsligt som resonemangen v/mp-anhängare för, världsfred och glass till alla?

Vad menar du? Är det barnsligt att vilja ha fred?

Av MarcusW
Skrivet av darkmoon:

Helt enkelt för att jag skulle anse att min enskilda röst var bortslösad på ett parti som inte kommer få mer att säga till om bara för att jag röstar på dem. Det handlar inte om antalet mandat i det här fallet. Det handlar om att de ignoreras så brutalt av andra. Till och med sossarna ser dem mer som ett stödparti som kan få tillåtas vara med när pappa leker. Om vi hade ett politiskt klimat som låg mer åt vänsterhållet så hade jag utan tvekan gett dem min röst. Men tills den dagen återkommer så blir det sossarna. Annars kund jag ju lika gärna röstat på kpmlr.

Då är jag med. Jag hoppas inte så många tänker så dock. Skulle vara synd om vänsterpartiet halkar efter men "egentligen" har många röster.

Av MarcusW
Skrivet av darkmoon:

Alltså det är inte den ideologiska biten hos Vänsterpartiet jag har nånting emot. Tvärtom, jag tycker till och med att de är lite klena. Men tills det kommer ett parti igen som är mer åt "upp på barrikaderna, kamrater!" så som vänstern var från början så får det bli sossarna som får min röst. Problemet med vänsterpartiet är i min mening att andra ser på dem som en lite harmlösare variant av sverigenollorna. Det är mest "ja, men det blir nog bra lilla gubben" och det är väldigt synd, för de har väldigt många bra värderingar och poänger som jag tror vårt samhälle skulle må bra av. MEN: sossarna är det närmaste jag kommer som ändå har nånting att faktiskt säga till om.

Det behövs en omruskning i vårt samhälle och folket måste öppna ögonen för vad som faktiskt sker i vårt land, inte bara fokusera på de upphaussade bilderna som media ger oss om invandring, ett ämne som är ganska irrelevant och ett problem som är ganska obefintligt jämfört med andra delar av vårt styre.

Det gynnar de borgerliga något oerhört att debatten handlar om invandringen, för då kommer de undan med nästan vad som helst i bakgrunden känns det som. Nej, den debatten måste tystas på något vis så att de verkliga problemen kan komma fram i rampljuset istället.

Jag är inte helt med på vad du menar. Om Vänsterpartiet har för lite att säga till om är det väl för att för få människor röstar på dem? Det är väl därför man röstar på ett parti, för att de ska få mer att säga till om? Så länge det är ett riksdagsparti man pratar om förstår jag inte riktigt din motivering.

Av MarcusW
Skrivet av darkmoon:

Står mellan Vänstern (i vanlig ordning) och Sossarna den här gången. Önskar att det fanns ett ordentligt socialdemokratiskt parti att rösta på nuförtiden. Sossarna har glidit alldeles för långt mot mitten. Det skulle behövas ett parti som gick tillbaka till grunden för socialdemokratin, då skulle jag gladeligen lägga min röst på dem.

Skiter fullständigt i invandrarfrågan. Den är underordnad allt annat som behöver förändras. Kan vi genomföra de förändringar som behövs så kommer invandringsfrågan vara meningslös.

Så det blir nog sossarna för min del, i brist på bättre alternativ. För borgarna har suttit vid makten för länge nu.

Jag trodde att vänsterpartiet var socialdemokratiska nu? Vad får dig att luta mer mot socialdemokraterna än vänsterpartiet?

Av MarcusW
Skrivet av sj6:

Tja

Håller på och läser mig in på olika partier och tittar även på debatter i riksdagen för att bilda mig en uppfattning inför nästa år. Jag har röstat på Sossarna i de två val jag fått rösta men nu kommer det antagligen bli SD.

Jag är stark motståndare till religion och religionsfriheten är så löjligt tolkad att den står över andra människro i samhället. Religionsfriheten är så pass stark att jag anser att den är ett rent hot mot det fria och sekulära samhälle vi har idag.

Sista droppen i bägaren var halalslaktat kött. Hur kan man tolka att religionsfrihet står över djurs rättigheter?

Så vilket parti ska ni rösta på och vilken fråga fick/får er till det?

Detta tog jag direkt från sverigedemokraternas principprogram:

Citat:

Den svenska staten kan och bör inte vara religiöst neutral. Sverige har varit ett kristet land i över tusen år. Kristendomen är intim sammanvävd med den svenska kulturen och identiteten. Få andra idéer och institutioner har varit lika betydelsefulla för formandet av den svenska kulturen som kristendomen och den svenska kyrkan.

Är verkligen halalslakt ett stort problem när det gäller djurproduktion? Vill du engagera dig för att djur ska behandlas bättre finns det nog betydligt större problem. Googlade lite snabbt och hittade en artikel som belyser en del problem vi har i Sverige med djurhållningen, verkar som att det finns större problem än halalslakt med bedövning:

http://www.djurensratt.se/sites/default/files/varldens_basta_...

Av MarcusW
Skrivet av GaMeR2K5:

Enligt lagen så är det kanske ett brott. Dock skrev han ju att han ägde en licens... vilket gör att man tycker det borde vara helt ok att ladda ned programmet.

Dock skrev han såhär:

Citat:

Marknaden fungerar inte så. Det är inte konsumenter som dikterar vad som gäller, utan producenter.

Med andra ord bör han inte tycka det är ok om inte Microsoft har sagt att det är ok. Eller så gäller reglerna alla förutom honom.

Av MarcusW
Skrivet av fesoj:

Att piratkopiera är att stjäla. Du tar något som inte är ditt. Om du äger rättigheterna till varan så är det förstås en annan sak. Ex. mina office-skivor ligger i studentlägenheten, men jag är utomlands. Köpte ny dator här, och behövde office. Så jag tankade det, men jag ser det inte som ett moraliskt problem; om MS skulle vilja göra ett case av det så kan jag visa dom att jag har köpt en licens för produkten.

Har Microsoft gått ut med att det är ok att tanka hem office om man ändå har skivorna hemma?

Av MarcusW

Nu har jag provat att säga "en ko" och "en pall" några gånger. Jag upplever absolut att jag säger "eng ko". "Em pall" känns lite mer tveksamt, men säger jag det fort blir det absolut "em pall".

Av MarcusW
Skrivet av Mosd:

På länken du skickade står det att wifi inte funkar med någon kernel är det enkelt att byta kernel

Det borde inte vara några större problem. Men leta reda på en how-to innan du installerar.

Av MarcusW

Hej!

Din dator har "nvidia optimus" som inte har stöd av Nvidia i Linux än. Ska du köra Linux får du isåfall köra en programvara som heter bumblebee, om du vill kunna använda ditt nvidia-kort. Det är inte alls särskilt krångligt, men är det fungerar lite annorlunda än i Windows. Vill du använda nvidia-kortet när du ska köra ett program kör du då

optirun <program>

i en terminal.

Debian är min favorit-dist, och den är känd bland annat för att vara just stabil. Debian wheezy släpps snart, så jag skulle rekommendera att du kör på det (nuvarande testing). Annars kan Linux Mint (särskilt debian edition) vara värt att testa, eller Ubuntu (någon LTS då kanske?). Oavsett vad du väljer får du nog vara beredd på att det tar en stund att lära sig hur det fungerar.

http://wiki.debian.org/InstallingDebianOn/Asus/UX32VD
http://cdimage.debian.org/cdimage/wheezy_di_rc1/amd64/iso-cd/...

Av MarcusW
Skrivet av R00t:

Flash player får du avinstallera och hämta den nyare versionen i synapsis eftersom det kommer upp varningskyltar i webbläsaren. Du skall installera V11.2 ..tror det är 11.02XXX som är installerat vid start.

Ska vara lite petig bara, då det kan vara klurigt som nybörjare om namn på program är fel. Du menar "synaptic" väl?

Av MarcusW
Skrivet av MBY:

Jag uttryckte mig nog inte på ett bra sätt! Givetvis finns denna form av rasism kvar. Men den syns inte så mycket förutom på fora där det tolereras. Den är sällan heller ett problem i debatten (för den som blir nerslagen är den förstås ett problem), eftersom sådant beivras och fördöms så snabbt. Men då är det bara naturligt att en del av dessa som uttrycker "farhågor" eller "bara ställer frågor" eller bara skriver ironiskt och tendentiöst, är fullblodsrasister enligt alla konstens regler.

Ok då är jag med. Så i detta scenario handlar det inte om att kalla nästan rasistiska uttalanden för rasistiska, utan snarare kalla dem rasistiska när innebörden är uppenbart rasistisk? Är det så du menar har du övertygat mig, det låter helt klart vettigt.

Citat:

Ok, jag ska försöka förtydliga. Rasism i sig är naturligtvis äldre än den moderna biologin. Argumenten som fördes förr är inte av samma slag som förs nu (nu talar vi om rasism i den enkla, uppenbara, formen. De som ser under- och övermänniskor). Det som hänt är helt enkelt att åsikten finns från början, och så hittar man "belägg" för åsikten i efterhand. Vi har slutsatsen, nu ska vi hitta bevisen, ungefär. Idag har rasisterna lånat från pseudovetenskapliga missförstånd kring biologi.

Men rasistiska uppfattningar är som sagt mycket äldre, och därmed kan definitionen "dela in människan i raser och rangordna" inte bara gälla de som hävdar att biologin ger stöd för detta. Hänger du med? En definition som förutsätter att en "riktig rasist" _måste_ hänvisa till biologi omöjliggör att man kan kalla snart sagt någon för "rasist". Därför att försvaret är just "det där är inte rasism, bara främlingsfientlighet" eller "är jag rasist bara för att jag påpekar att [valfritt nonsens]" där detta nonsens i en neutral kontext ger tolkningsmöjligheten att det inte är rasistiskt. Hänger du med (jag är ju som bekant kass på att uttrycka mig stringent och kort)?

Jag tror jag förstår vad du menar. Men jag kan inte riktigt se behovet av att kalla någon för rasist. Att säga att personen är främlingsfientlig och har taskig människosyn (det kan säkert ofta handla om okunskap också, inte någon ideologi om att gradera människor) borde väl räcka? Rasism har väl en så negativ klang just pga hur ologisk och hemsk "riktig" rasism är?

Jag skulle vilja försöka förkorta det du säger lite grann, och se om jag tolkar det du säger rätt. Har jag rätt om jag påstår att du menar att kulturrasism bör ingå i begreppet rasism? (eller främlingsfientlighet öht?) Och att även om ett uttalande inte är bokstavligt rasistiskt bör man kunna kalla det rasistiskt om det är någorlunda uppenbart rasism är motivet bakom? (det låter vettigt f ö)

Citat:

Rasister har alltså alltid funnits och de har tillgripit argument som passar för dagen. Jag vågar påstå att en typisk rasist idag är någon som säger något som kan tolkas rasistiskt och där den rätta tolkningen faktiskt är rasistisk, men som ändå gömmer sig bakom en alltför stram definition av rasism när man påpekar att påståendet är rasistiskt. Funktionen är att vederbörande sår ett litet frö av FUD, men blir samtidigt som teflon när det gäller att angripa argumenten som ändå har en tydligt rasistisk agenda. Detta ser jag väldigt mycket på swec numera och det är också vad jag tror att trådskaparen tänkte på när han(?) startade tråden. Sp0radisk får naturligtvis rätta mig om jag har fel här. Väldigt tidigt i denna tråd ropades det på en definition av rasism. Det är ett av symptomen på detta true scotsman-syndrom. Om man ger en tydligt definition går det alltid att generera aldrig så inskränkta och xenofobiska och rent hatiska inlägg, så länge dessa utnyttjar ett kryphål i definitionen. Detta gör rasismen så lömsk.

Jag tycker det låter lite som att xenofober alltid har funnits och de har tillgripit argument som passar för dagen. Detta är lite förvirrande. Är rasism dåligt men xenofobi och hat helt ok? Allt som inte är rasism är ok, därför måste vi kunna kalla dem för rasister? Jag är med på att rasism inte *alltid* har betytt just gradering efter etniskt ursprung, men det verkar vara definitionen just nu enligt ordböcker och uppslagsverk.

Av MarcusW
Skrivet av Kr^PacMan:

Nu är jag ingen expert på digitala ljudformat, men Ogg Vorbis-codecen använder väl MP3-containern?

Nu är inte jag heller någon expert, så jag vet inte riktigt vad du menar. Menar du att en ogg-fil vanligtvis är en .mp3-fil? De brukar väl snarare vara .ogg?

Av MarcusW
Skrivet av Kr^PacMan:

I princip all streamad musik bygger på MP3 vad jag vet iaf. Spotify finns med upp till 320 kbit/s. Jag lyssnar personligen på väldigt mycket musik och förstår inte alls hur man klarar sig utan smidiga streamingtjänster som just Spotify t.ex.

Kör inte spotify ogg vorbis?

Av MarcusW
Skrivet av CSM101:

Hade folk fått betala för den faktiska kostnaden hade ingen haft råd med sjukvård.

Ett akutbesök kostar egentligen kring 2000:- beroende på sjukhus/landsting. Ett dygn på sjukhusavdelning, obs; ej IVA, kostar ca 6-8000:- (IVA kostar det dubbla, minst), en timme på en operationssal kostar allt från 12 000:- och uppåt, material ej inkluderat, en slätröntgen går på ca 1400, en MR är nere i ynka 4-5000. Läkemdel är hårt subventionerat.

Så vi ponerar följande; du kommer till akuten för det du tror är njursten och blir inlagd och får en DT av urinvägarna samt lite läkemdel.
Den reella kostnaden ligger på ca: 2000+6000+4000 för akutbesök, vårddygn och datortomografin. DVS 12000. Du betalar akutbesöket på ca 2-300 samt 80:- för sjukhusvistelsen. Läkemdel på avdelningen är gratis, det du får recept på kostar dig max 1800 per år.
Har du dessutom åkt ambulans in så stiger summan.

Av etiska och moraliska skäl måste samtliga som befinner sig i ett land ha rätt till akutvård, oavsett socioekonomisk status. Ska man börja sålla bort folk kan man lika gärna sålla bort pundaren som kommer in för andra gången på 1 månad efter att ha krossat benzo, blandat med vatten och injuicerat i sitt lår. Att han dessutom kommer med personal från ett häkte som får vara barnvakt dygnet runt medan han ligger på en avdelning är ju grädde på moset. Att han dessutom varit arbetslös sen flera år tillbaka och ägnat sig åt brott borde väl gruppera honom bland det som många kallar för parasiter...

Men alla har rätt till vård, alla måste få vård. Det betalar jag skatt för och jag vill aldrig se en ändring på den punkten. Att dö för att man saknar uppehållstillstånd är på inget sätt försvarbart.
Väldigt OT detta.

Jag håller med helt. Plus att det känns bra mycket tryggare för ens egna säkerhet att ingen på sjukvården måste ifrågasätta om du har rätt till vård eller ej.