Inlägg

Inlägg som MarcusW har skrivit i forumet
Av MarcusW
Skrivet av Pragmatiker:

1. Jag har aldrig talat om antalet fall av kvinnomisshandel utan antalet kvinnomisshandlare, läs om läs rätt.

2. 28 000 anmälda fall av kvinnomisshandel inkluderar ju personer som har slagit sin fru/sambo flera gånger, så att säga att det skulle finns 28 000 kvinnomisshandlare är inte korrekt.
Jag skulle tippa på att återfallsfrekvensen är rätt så hög, har man en gång börjat....håller du inte med?

3. Mörkertal har fått sitt namn av en anledning, dvs vi kan endast spekulera.

Så min läxa till dig är att jag vill att du räknar ut hur många enstaka kvinnomisshandlare 28 000 representerar genom att dra bort alla återfall, sedan så räknar du ut hur många procent denna summa är av den manliga befolkningen.
Efter det så utmanar jag dig att återkomma hit och påstå att dessa individer skulle vara något annat än en minoritet, samt att detta skulle vara någon bevis för att män uppfostras att slå kvinnor.

Do the math....
Lite hjälp på vägen: http://sv.wikipedia.org/wiki/Sveriges_demografi

För att dra det hela till sin spets och påpeka hur vansinnigt ologiskt detta resonemang är, så kan vi applicera det på ett annat område: muslimer och självmordsbombare.

I princip så är alla självmordsbombare muslimer, men betyder det då att <b>alla</b> muslimer är självmordsbombare och att de uppfostras till detta?
Nej inte alls och det förstår väl i princip alla som är någorlunda normal begåvade.

Ännu mera intressant blir det om man skulle räkna ut hur många procent av världens muslimer som är självmordsbombare, jag har ingen som helst aningen men med tanke på hur många muslimer det finns så borde det vara en försvinnande liten siffra.
Som en pissdroppe i havet

Förstår du nu vad jag talar om här?

Nu är detta iofs terrorism i allmänhet och inte bara självmordsbombare men:
http://www.loonwatch.com/2010/01/not-all-terrorists-are-musli...

Nu är din poäng fortfarande bra såklart, men om du verkligen påstår att i princip alla självmordsbombare är muslimer skulle jag vilja se en källa på det.

Av MarcusW
Skrivet av devhdc:

Söker någon som kan hjälpa en bekant till mig få ett "Ahaa!" ögonblick vad det gäller symmetrisk matematik, hon har tillgängligt studiematerial, och den som än ställer upp kanske kan få sig en julklapp av något slag?

Skype krävs.

Vad är "symmetrisk matematik"? Får inte fram något när jag googlar.

Av MarcusW
Skrivet av SuperSverker:

Jag hade väl hoppats att mitt inlägg skulle tas med en skopa salt, men tydligen inte

Nej, jag är såklart medveten om att man inte kan få cancer av allt, men det som jag försöker sikta och och förlöjliga, är att om man tror på det, så är det så

Ang. 3G/4G frekvenser så vet jag inte var det är som gör mest "skada", och som du säger, det är självklart ingen märkbar skillnad, men det är fortfarande något man måste räkna med. Elallergiker finns på grund av en anledningen, kroppen mår helt enkelt inte bra av det

Elallergi "finns" väl snarare pga psykosomatiska effekter? Ingen elallergiker har väl klarat av ett "blindtest"?

Av MarcusW
Skrivet av ThreadRipper:

Vilken otrevlig ton ni har herr Troll!
Ja jo för hur länge har vi haft utbredd användning av högspänning? 100+ år? En enskild människa skulle kunna ha levt hela sitt liv och sett början på utbredningen av elektricitetens användning i stor skala - dvs historiskt sett inte speciellt lång tid. Flygplan har vi också haft lång tid, och vi har inte lyckats så väl med säkerheten där. Skolor och föräldrar har vi haft väääldigt lång tid, men inte lärde du dig någon hyfs för det! "Vilket svammel!" vad är det för sätt att inleda sin argumentation med? Nej, ska du vara sådan så får du gå tillbaka till din TROLLerilåda och lära dig TROLLa fram ofarliga EM-fält!

Hur lång tid är nog då?

Av MarcusW
Skrivet av Marie96:

Varför skulle man göra en sådan reklamfilm? Det skulle vara ok om reklamen handlar om att sälja körlektioner = ok att inte kunna backa, men löjligt om det handlar om att sälja bilar, vilket var vad jag skrev.

Diskussionen har mest handlat om hur jag kan känna mig kränkt, trots att jag skrivit att jag inte tar åt mig personligen, utan ogillar sättet datorn marknadsförs på (se inlägg 13). Att man blir provocerad av idioti är väl inte så konstigt.

Skickades från m.sweclockers.com

Ingen aning. Att en reklam verkar sakna mening skulle inte provocera mig, inte heller en reklam som är idiotisk. Jag förstår inte heller varför det skulle vara "kränkande mot kvinnor som grupp". Ditt exempel med "svettiga, emotionellt döda soffpotatisar med ölmage" hjälpte mig tyvärr inte alls då jag inte skulle anse en reklam med en sådan man vara kränkande mot män som en grupp.

Om denna reklam nu är idiotisk kommer den väl inte fungera och ingen köper datorn. Då löser problemet sig själv, inget att bli upprörd över IMO.

Av MarcusW
Skrivet av Marie96:

Därför att det är idiotiskt att inte kunna backa med bil om man har körkort, vilket man antagligen har om man köper bil.

Jag förstår inte varför man skulle bli provocerad/kränkt av något som är "idiotiskt". Det skulle vara lite intressant med en diskussion om förstärkning av stereotyper, och om det har negativa effekter på samhället osv. Men du verkar snarare försöka argumentera att det är normalt att ta illa upp personligen av en sådan reklam.

Tillbaka till exemplet om en person som inte kan backa med en bil. Om jag nu av någon anledning ska spela in en reklamfilm som börjar med att person inte klarar av att backa med en bil. Då är det inte ok att en kvinna spelar den rollen?

Av MarcusW
Skrivet av Marie96:

Det här är inte gulligt, det är dumt. Jag skulle bli lika provocerad om en kvinna i en reklam för bilar framställs som att hon inte kan backa med personbil, trots att jag vet att sådana kvinnor finns och jag själv kan backa med både bil och släpkärra.

Men varför det? Du säger ju själv att de personerna finns. Ska kvinnor som inte är som du inte få visas i reklamfilmer eller vad menar du?

Av MarcusW

Du får nog köra bumblebee: http://bumblebee-project.org/

Det låter dig köra program med kommandot "optirun <program>". NVidia-kortet är då avstängt när det inte används. Jag kör det själv på min laptop med Optimus och det funkar bra. (försäkra dig om att det är optimus du har, vet inte om det funkar annars)

Av MarcusW
Skrivet av dr slizer:

368MB ska en grundinstallation ta utan några extra paket tillagda, så 512MB räcker tyvärr inte speciellt långt.

http://www.debian.org/releases/stable/i386/apds02.html.en

Ah ok. Det var mer än jag trodde för grundinstallationen!

Av MarcusW
Skrivet av Quart:

mmm men det kräver mer än 512MB HD för att installera......

Även om du kör utan DE?

Av MarcusW
Skrivet av Quart:

Skulle vilja ha en debian dist som platsar på ett 512MB flash minne, ingen live cd eller dylikt utan en riktigt installation.

Testat Debian?

Av MarcusW
Skrivet av theworm1713:

Någon som har 100/100 (eller vet vem som erbjuder snabbast) och kan ge en rekommendation vilken VPN man ska välja/köpa?

Jag har 100/100 och kör Anonine. Testade nu. Får 93/60 utan Anonine och 85/64 med Anonine på speedtest.net.

Av MarcusW

Mejla honom när du går på de icke obligatoriska labbarna. Kommer han inte dit redovisar du labbarna själv. Är det inte i stort sett fusk att en person gör labben och sen redovisar båda? (om det är mot reglerna är det en smidig motivering att inte inkludera honom i redovisningen)

För övrigt tycker jag att programmeringslabbar bör göras själv. Den som inte skriver koden kommer alltid lära sig mindre ändå.

Av MarcusW

Debian med nån liten DE, typ LXDE kanske?

Av MarcusW
Skrivet av defaultusername:

Med jämna mellanrum stöter man på påståendet att "Linux är stabilare än Windows", t.ex. i trådar som denna. Jag måste erkänna att jag inte riktigt förstår vad detta betyder.

Ordet "stabil" har, mig veteligen, två vanliga betydelser inom mjukvaruvärlden, nämligen [1] stabil mjukvara kraschar inte och [2] stabil mjukvara förändras inte. Jag kan inte se att "Linux" är stabilare än Windows ur något av dessa avseenden.

Vad gäller [1]; i min erfarenhet är det väldigt svårt att ha sönder Windows. Den enda situation jag kan tänka mig där Linux har fördel är vid byte av viss hårdvara (moderkortet), där Windows ofta bråkar. Stabila Linux distar som Ubuntu LTS, Debian Stable m.fl. går naturligtvis inte heller sönder av sig själva, men det gör däremot bleeding-edge distar som Debian Testing/Unstable och Arch Linux.

I avseende [2] måste väl Windows ändå anses vara överlägset. Debian Stable har en livscykel på 3 år, Ubuntu LTS på 5, medan Windows XP stöds t.o.m. 2014, 13 år (!) efter att det släpptes. Det finns visserligen Linux-distar med väldigt lång livslängd (CentOS med 10 år t.ex.), men hur många använder faktiskt sådana på sina hemdatorer?

Så, ni som brukar säga att Linux är stabilare än Windows, vad menar ni egentligen?

En intressant sak med livslängden är ju dock att mjukvaran på ett Debian- eller ett CentOS-system stannar på samma version (+säkerhets- och buggfixar). (på grund av att allt installeras via pakethanteraren) Så det är inte bara själva operativsystemet som inte förändras, utan även alla program man har installerat. (antaget att man bara kört saker från pakethanteraren, det räcker till nästan allt)

Jag kan inte påstå att jag har upplevt Linux stabilare än Windows eller tvärtom. Skillnader i stabilitet mellan dem har varit för små för att jag ska kunna dra någon slutsats iaf.

Av MarcusW

Intressant!

Av MarcusW

"IT relaterande kurser" är nog lite fel. (särskrivning?) Menar du "IT-relaterade kurser", eller kanske "kurser inom IT"?

Av MarcusW

"xy" betyder "x gånger y".

Av MarcusW
Skrivet av Alderland:

Tack för tipsen! Har provat att bränna till en annan skiva med då funkade det ännu sämre. Dock testade jag första skivan igen och då gick hela installationen att genomföra. Tyvärr blev det nåt konstigt när det var klart och skulle bootas, fakekey deamon failure typ..? Och jag med mitt eminenta tålamod (not!) Får se om jag kommer vidare med detta

Jag tycker det börjar låta lite som hårdvarufel. Inga problem i övrigt med datorn?

Av MarcusW
Skrivet av Alderland:

Var lite virrig, nu finns den där

Hmm underligt! Hur länge väntade du ungefär?