Inlägg

Inlägg som marcusOCZ har skrivit i forumet
Av marcusOCZ
Skrivet av JonasT:

Absolut, antingen via FSR 3 eller med AFMF globalt i drivrutinen.

Tack! Är det möjligt att få in en graf i nått spel där detta används? Inte som jämförelse mot vad andra klarar, men vad som är möjligt? Tänker det är en hel del spel man kan spela med detta påslaget utan att det behöver gå ut över problemet med musrörelser.

Av marcusOCZ

Går det att köra framegen på denna? Hade vart rätt fint om det gick i spel där man inte använder mus eller behöver flytta musen fort. Typ handkontrollspel.

Av marcusOCZ

Priset på itx moderkkort har skjutit i höjden om man vill ha Intel OCH kunna justera lite grejer. Som chassitillverkare av enbart den storleken så blir man nog lite handikappad.

Av marcusOCZ

Phonelife sin vinstmarginal lämnar ju en del att önska. Något förvånande att börja sälja grejer som väldigt många andra gör via nätet. Det blir ju ofta prispress och ännu mindre marginal till slut.
Man får ju samma skit från alibeng till en tiondel av priset, men med längre leveranstid som straff.
Jag tror helt enkelt att dom köpt kundregistret. De som har sin mail registrerad kommer nog få ett mail därifrån snart tippar jag.

Av marcusOCZ

Låter ju som en grej att prova med kort som har rätt mycket vram, men som inte riktigt hänger med i svängarna längre. Typ 2080Ti, eller gamla Titan.
Som David skriver. Inte gör detta utan att det finns backup bios på nått sätt.

Av marcusOCZ
Skrivet av Fjellreven:

Hmm ok. Borde jag kika på att ändra LLC istället för Core Voltage? Jag körde cinebench på 1,25v istället för 1,43 och verkar lira bra. Så länge clockspeed är densamma som innan ändringen tappar jag ingen prestanda, eller?

Bara låt det vara, är mitt stalltips. I alla fall vcore. Du kan prova sätta en mindre agressiv LLC och se om det är stabilt. Det ger mer droop vid belastning=mindre vcore som ges till cpu/vrm när större belastning som Cinebench ger.
Se vilken vore din cpu får vid idle vs max load och jämför vid nästa test.
Oavsett, aldrig jämför Cinebench med Spel. Helt olika belastningar.

Av marcusOCZ
Skrivet av Fjellreven:

Ah, ja då är det klart den inte orkar med... Det är HWMonitor, när jag kör Cinebench 24.

"Tyvärr" sitter jag på ett Asus B760M-A, så ser ut som att det inte går att röra något kring volt i BIOS. "AVX-grejerna" vet jag inte vad det är

Ja, det är ju ingen panik just vid spelande. Men om det skulle gå att göra något enkelt för att få det att bli bättre är ju det alltid nice!

I videon jag tittade på såg det ut som att hans i5:a hade ~1.25v stock, min ligger på typ 1.4, men som sagt tyvärr tillåter inte BIOS att ändra det =/

Tippar på att LLC är alldeles för hög på default, och auto vore är ju satt vid dryga 1.4. Över 1.4 vcore är inga som helst bekymmer i sig, men om vrm får dålig kylning, eller om strömförsyningen är lite klen blir det otroligt varmt. Att 1.25 verkar stabilt pekar just på alldeles för agressiv LLC.

Av marcusOCZ

Om du vill testa något enkelt, slå enbart av HT och kör en runda. Kör gärna hwinfo64 i stället och visa vilken volt kärnorna frågar efter och vad dom faktist får.
100 grader med en DH15 vid bara lite drygt 200w är inte som det skall. Jag kommer upp i 90 grader vid 300w, och min AIO är inte ens riktigt monterad ens. Oavsett AIO är de inte 50% bättre än en D15.

Kan det vara VRM som är för klen?

Av marcusOCZ

Detta i 40-serien hade vart fint för lite extra encoders. Intel har ett via Gigabyte, men det finns bara för någon specifik marknad i Kina.

Av marcusOCZ
Skrivet av huttala:

Du är ju bara butthurt för att du inte kunde köpa grafikkort billigt under cryptoboomen, att du flera år senare fortfarande orkar spy galla över krypto är ändå imponerande.

Med din logik ska vi stänga ner alla vägar för att kriminella kan köra på dom, kasta alla kontanter åt skogen för att kriminella kan handla med dom, stänga ner all form av logistik för att kriminella kan använda sig av det..

Ehh...jag tror han är ironisk sarkastisk utan at skriva /s

Av marcusOCZ

Är väl precis därför Activision blev sålt. Enorm overhead av avdelningar som Activision själva inte klarade att göra sig av med.

Av marcusOCZ
Av marcusOCZ

Vet inte hur det är på din skärm, men på min måste VRR/Gsync/Freesync slås på i meny i display för att 240hz skall bli en möjlighet. Nu har jag en Neo 8, som är 4K i 240hz 10bit som fungerar utmärkt med 240hz med HDMI. HDMI 2.1 har ju mer bandbredd än DP.

Jag använder 4K kabeln från Biltema. Kanonkvalitet på den.

Av marcusOCZ

Hade vart spännande och sett om Apple helt enkelt spärrade ut hela EU från appstore i stället. Bara för att röra om i grytan. Dom första att klaga blir väl politikerna tänker jag.

Av marcusOCZ
Skrivet av MatteN:

Den jag länkade ovan kostar 320 kr.

Såg det nu, beklagar. Det var faktist billigt.

Av marcusOCZ

Om du hittar nån över 3 meter så får du nog räkna med åtminstonde en tusenlapp.

Av marcusOCZ

Det var rätt länge sedan Samsung SSD's var något speciellt. Vad de vill med detta vet jag inte.

Av marcusOCZ

Om du kör CPU-Z och postar bilder av både memory och SPD tab så kan du se vilka profiler dina ramstickor har, samt vad du har de ställt på. DDR gäller en sticka precis som det gäller 100 stickor. Med bara en sticka så får du däremot bara utnyttja en kanal som i praktiken halverar minnesprestandan.

Av marcusOCZ

Blir att vänta tills nästa prisnedgång då. 5x4TB nvme att äntligen helt gå bort från allt av mekaniska. Priserna just nu är väl redan bland det dyraste de vart på länge för 4TB Nvme.

Av marcusOCZ

Att de tar bort HT är egentligen inget konstigt. Det kräver mycket mer effekt än till exempel E-Cores. Jag tror de satsar mer på DTT och APO plus e-cores.