Inlägg

Inlägg som marcusOCZ har skrivit i forumet
Av marcusOCZ

Tyckte nånting var galet, så jag installerade CP och körde benchmarken i 720p medium. Se bort från 99 percentile, för detta är inte lägsta värde av den. Finns ingen metric i Capframe som heter lägsta värde av 99% percentile.

https://i.imgur.com/yozaNPg.png

Av marcusOCZ
Skrivet av backspace:

Hur mycket är "monstruöst"? Kan du ge en siffra?

Detta är ju ett problem som skulle kunna lösas genom att se till så att det finns en större moduläritet.
EK och även Alphacool har ju haft enheter där det finns snabbkoppling vilket skulle kunna vara användbart i det långa loppet eftersom slutkonsumenten då skulle kunna köpa ett nytt vattenblock som denne byter relativt enkelt vid sockelbyte.

Personligen anser jag att det är tröttsamt med tillverkare som saknar visioner och ändå hyllas de.

Inga siffror, men klart det blir billigare att tilverka om du säljer 1000st av en vara i stället för 3st då de fysiskt är helt olika.
När det är sagt så finns det en och annan som gör AIO till TR. Rätt svåra att finna på lager dock. AMD har till och med en egen lista på kompatibla kylare.

Vad kostar EK och Alphacool sina enheter jämfört med dagens AIO's?

Av marcusOCZ
Skrivet av backspace:

Inget stöd för någon Threadripper eller Epyc-socket?
För egen del är det både en överraskning och en besvikelse. Riktar sig inte sådana här bastanta kyllösningar till folk med lite mer entusiast-arkitekturer?

Cold plate behöver vara så stor plus att det är inte direkt fullt med folk som vill ha AIO på TR/Epyc så de skulle bli monstruöst dyra att tillverka.

Av marcusOCZ

Ram till Intel var ju lite sisådär designad kan jag tycka. Borde ju vara 4 fästpunkter. Känns som detta enkelt kan göras bättre. Har beställt en så vi får se hur det tar sig.

Av marcusOCZ
Skrivet av Swedishchef_90:

Ur ett ekonomiskt perspektiv nej.
Ur ett ljudmässigt, kanske (sätt noctua fläktar på freezer)
Visuellt, absolut

Har du amd så behöver du inte
Intel mår bättre av det pga deras tdp

Är det Noctuas 140 fläktar som blåser mest men med minst ljud fortfarande? Provar föbrilt att se sågon testa 140mm grejer ordentligt.

Av marcusOCZ
Skrivet av Unbalanced:

Mmm okej, så man kan fortfarande stänga luckan/kåpan på sidan men man tar i princip bort hårddisk bur osv innuti chassit om jag förstår rätt.

Lyckas du hitta en Meshify 2 front, och sätter radiatorn i front så får du bra mycket bättre kylning av allting.

Av marcusOCZ

Härligt!

Av marcusOCZ

Skulle precis göra en tråd, men se där ja.
Arctic har nära 50% rabatt just nu på dessa nya.
Beställde precis en 420 vit argb för 105€ med frakt. Ett pris jag inte tror vi ser igen.

Har väntat i evigheter på att Lian Li skall sändas hit, men som Steve säger så har dom stora problem med tillförlitlighet.
Jag tog upp detta med några reviewers som frontat Lian Li ganska hårt ett år eller så. Dom hade självklart inte hört nånting.

Nu lär ju Lian Li tappa massvis av kunder tror jag.

Av marcusOCZ

Är ju busenkelt med NTlite att ordna en iso med allt av updateringar, samt borttagning av en massa bloat och telemetri plus alla drivare du behöver såsom raid, nic osv. När den väl är installerad på din dator kan du bara göra en iso av den efter du gjort alla optimeringar.
Då har man en perfekt iso till nästa stora uppdatering om ett år. Tar kanske 20 minuter från en vetting usb. Ännu snabbare från en extern ssd.

Av marcusOCZ

Borde väl duga. Det enkla är oftast det bästa.

https://i.imgur.com/a2aQizn.png

Av marcusOCZ
Skrivet av SuperDuperKillen:

Vet inte om jag skulle kalla 1500:- för billigt dock.

För fem år sen, nej. Men idag. Får du lika bra för 1500? Fractal är väl 3X priset mot vad det var back in the day. Inte direkt stora ändringar där.
Dessutom, 1500 är väl nån sorts msrp tänker jag?
Fast på andra sidan så är jag enig med dig att 1500 inte är billigt. Har en känsla av att frakt är dyrare hit och att priset kan vara något missvisande. Liknande chassin säljes för flera hundralappar mindre på andra sidan av sjön. $80-$100 verkar vara normen.

Av marcusOCZ

Så skall ett vettigt men billigt chassi se ut.

Av marcusOCZ

Folk här inne tror seriöst att dessa drar 330w vid vanlig användning.

Av marcusOCZ

Nån som är förvånad? Cablemod är så överreklamerade.

Av marcusOCZ

Man får nästan lust på en 8700G alltså...ush. Helt sjukt bra prestanda med bra DDR5. Dubblar nästan prestandan i spel med överklock på cpu och igpu.

Av marcusOCZ
Skrivet av JonasT:

Absolut, antingen via FSR 3 eller med AFMF globalt i drivrutinen.

Tack! Är det möjligt att få in en graf i nått spel där detta används? Inte som jämförelse mot vad andra klarar, men vad som är möjligt? Tänker det är en hel del spel man kan spela med detta påslaget utan att det behöver gå ut över problemet med musrörelser.

Av marcusOCZ

Går det att köra framegen på denna? Hade vart rätt fint om det gick i spel där man inte använder mus eller behöver flytta musen fort. Typ handkontrollspel.

Av marcusOCZ

Priset på itx moderkkort har skjutit i höjden om man vill ha Intel OCH kunna justera lite grejer. Som chassitillverkare av enbart den storleken så blir man nog lite handikappad.

Av marcusOCZ

Phonelife sin vinstmarginal lämnar ju en del att önska. Något förvånande att börja sälja grejer som väldigt många andra gör via nätet. Det blir ju ofta prispress och ännu mindre marginal till slut.
Man får ju samma skit från alibeng till en tiondel av priset, men med längre leveranstid som straff.
Jag tror helt enkelt att dom köpt kundregistret. De som har sin mail registrerad kommer nog få ett mail därifrån snart tippar jag.

Av marcusOCZ

Låter ju som en grej att prova med kort som har rätt mycket vram, men som inte riktigt hänger med i svängarna längre. Typ 2080Ti, eller gamla Titan.
Som David skriver. Inte gör detta utan att det finns backup bios på nått sätt.