Inlägg

Inlägg som marcusOCZ har skrivit i forumet
Av marcusOCZ

Rätt fin rabatt att få. Z-390F, 9700k och Asus Strix 2070 super. Bra priser redan innan rabatten på moderkort och grafikkort och med CPU får man 1500 tillbaka.

Av marcusOCZ

Blir spännande att se lite mer "normala" prestandainställningar. Bortimot dubbla bandbredd och halva latensen mot det vi sett av tester. Dessutom så får vi nog se 5ghz+ ganska ofta på större AIO eller kanske till och med de större Noctuas. Hade också varit spännande att se HT off vad det kan göra.

Av marcusOCZ
Skrivet av ipac:

Det var ju exakt det de gjorde redan dag 1.

Det enda förvånande med det här är att folk satt och förvänta sig snygg 4K60 enl logiken "stadia är magiskt"...

Det och att folk orkar vara upprörda över 4K i huvudtaget. Det är en sönderkomprimerad videoström som ändå ser ut som skit ijmf med "the real stuff". Att spelen inte renderas i 4K är det minsta problemet i sammanhanget.

Skickades från m.sweclockers.com

Exakt vad några av oss sade, men blev totalt nedröstade av många. En ren 4k/30 stream från en spel är ganska bandbred. Google tar ju bort 80-90% eller nått sånt av informationen innan den når oss. Klart det kommer se dassigt ut. Är otroligt många som sitter hemma med gammal wifi också, och då är det ju bara att glömma Stadia utan att uppgradera infrastrukturen hemma också.

Av marcusOCZ

RIP Intel, på riktigt nu.

Av marcusOCZ

Varför klockar ni NED minnena egentligen?

32 GB (4 × 8 GB) G.Skill Flare X DDR4
2 666 MHz, 14-14-14-34
AMD "Threadripper 2", Intel "Cascade Lake-X"

Cascade Lake X har ju åtminstone 2933 som högsta supporterade hastighet.

Var det för att det inte finns en XMP på 2933 på det minnekittet?

Var är cache - och minnetesterna?

Är det så bråttom ut med testerna att ni helt enkelt ger fan i "halva" jobbet med att testa en cpu?

Jag är klar över att jag låter negativ nu, men om ni inte får kritik, positiv eller negativ, hur skall ni då bli bättre?

För detta är inte dugandes. Detta är under all kritik.

Av marcusOCZ

Räknar med att du har nyaste drivisarna? (står bara clean installation)

Är det game-ready drivisar du har?

Uppe i OBS har du en flik som heter "help", och vidare där har du en "upload last log". Gör det och posta linken.

Av marcusOCZ
Skrivet av Paddanx:

Hur exakt ska fler minneskanaler hjälpa en intern CPU flaskhals? Det är väl bättre om de just kör upp snabbare infinityfabric istället, vilket det ju effektivt redan blir med övergången från 4CCX till 8CCX.

Och limmat är framtiden, även om folk inte vill, om du inte vill sitta på 2-4 kärnor. För större chip på så svåra noder går bara inte. Zen fungerar för CPU chipplets är så pass små att skadorna går att hantera. Men att göra som Intel, 16+ kärniga på 10 eller 7/5 nm går bara inte. Varför tror du Intel sitter i denna båten?

Så Intel kommer ta fram limmet igen. Förra gången de gjorde det, fick vi C2Q vilket var en av de bästa CPUerna de gjorde på den tiden.

Alternativet är att du får börja pröjsa lika mycket per kärna som AMD ger dig 8+... och få pers är villig att göra det, så det går inte ihop ekonomiskt. På serversidan kanske... men inte på konsument. Och du ser ju hur AMDs limmade saker redan påverkar Intels priser och ekonomi.

Tänk på detta... AMD gör en enda CPU krets. Zen. Denna sitter i allt från 3500U laptop, till Ryzen, Threadripper och Epyc. Intel måste tillverka flera olika nivåer för varje i hur de gjorde saker förr. Detta var ju varför i3 var så dyra vs i5. AMD kan ge dig hela rangen, baserat på hur bra chippen är.

IF klarar väldigt mycket mer bandbredd än det nu Ryzen visar, och precis som du säger så är det ju samma chip i hela serien. Men du ser också att gränsen för frekvens redan är där, eller i alla fall nära på. Dubbla antalet minneskanaler hade gjort Ryzen till en solklar vinnare, också i spelprestanda.

Av marcusOCZ
Av marcusOCZ
Skrivet av Xinpei:

AMD menade att de kommer köra på AM4 sockeln fram tills 2020. Inte fram till DDR5 lanserades.. vilket snarare är en spekulation från användare till varför man skulle gå från AM4 sockeln.

Huh? Uppenbarligen behöver inte AMD 4 minneskanaler i sina "Ryzen" eftersom de verkar sälja som smör ändå. Sedan "limmet"? Hänvisar du till Intels påstående om CCX-klustren?

Jo, 4 kanaler är precis vad dom behöver i jämförelse mot konkurrenten i ren prestanda. Det tvingar också Intel att göra detsamma.

Av marcusOCZ

Hjälper ingenting för min del med tvåsiffrig % bättre prestanda/cykel när det är annat i processorn som mer eller mindre flaskar. Gör dom ingenting åt limmet så måste dom erbjuda 4 minneskanaler även i Ryzen.

Av marcusOCZ

Skatten till Asus.....finns ju noll anledningar att välja detta före Red Devil. Har en känsla att vi får se bra 5700XT kort på svarta fredagen. Använder man inte Nvenc alls är 5700XT det som ger mest för pengarna.

Av marcusOCZ
Skrivet av Aleshi:

Men du kan ju försöka få en minneskontroller som kommunicerar i en frekvens att komma överens med minnen som kommunicerar i en annan frekvens. Så länge minneskontrollern är en del av CPUn och du kör denna CPU-del i överklockade frekvenser så är det att köra processorn out-of-spec. Det är inte alla processorer som klarar att köra för långt out-of-spec på minneskontrollern.

Hur ska de göra med 1800X t.ex? Om Sweclockers exemplar av 1800X med nöd och näppe klarar 3200MHz men många inte kan få till det hemma. Ska Sweclockers då köra sin 1800X i 3200MHz? Blir inte det missvisande då läsare tror att deras 1800X står sig bättre än de gör mot dagens processorer? Ska Sweclockers redogöra för svårigheter och att deras 1800X bara klarar 3200MHz stabilt när stjärnorna och planeterna är i rätt fas? Ska de redogöra för samtliga processorer de jämför med isf? Hur gör de om deras 1800X klarar 3200MHz men deras 1600X inte klarar mer än 2800MHz?

EDIT: Sedan är jag inte med på varför en överklockningssida inte skulle testa att pilla på frekvenser. Om det är något de ska göra så är det ju att försöka finjustera för att få ut extra prestanda ur testobjektet.

Inte för att vara den som är den, men varför inte köra stock kylare i så fall?

Detta är inte sweclockers längre.

Av marcusOCZ
Skrivet av DST:

Sweclockers eller SweOemTech?

Nu minns jag inte riktikgt om det var så men var det inte sweclockers eller kanske nordichardware som körde grafiktester med dubbla systems, dvs intel och amd baserade. Men nu så körs allt enligt specs? som sagt, varför kör swec ej med officiella jedec timings isf?

Varför kör inte amd systemet pci-e 4.0 grafikkort då?

Och inte nog med det så blir folk griniga om någon påtalar att systemen använder olika hårdvara vid inställningar där just snabbare minnen kan göra stor skillnad. Konstigt.

Helt enig. När vi dessutom vet att latens är ganska dålig mot Intel i tillägg så kanske det inte är så konstigt att testen visas som den gör. 3800 cl14 på Ryzen 3000 ger ca 64 i latency i aida. På intel är siffrorna under 40 på samma speed och cl. Om man kör ett program eller spel där minnet (eller i detta fall cpu) flaskar utgör det ganska stora skillnader. Bandbredd är nästan på pricken likt.

Av marcusOCZ

Fråga till redaktionen:

Fick ni inte presentera tester med högre minneshastighet eller var det ni som valde detta? Bägge lägren hade haft klar nytta av det, men är rädd Intel hade haft mest nytta av PC4000 på minne. Eller maximera minneprestanda på 3800 som ser ut att vara sweetspot till Ryzen 3000.

Av marcusOCZ

Nu när tester av 3950x börjar dyka upp, vad tycker ni? Ser ut som 4.4 med 360 AIO är vad som går att få ut. Ca samma med Noctua NH-D15. Det som händer är att den slår hårt i HEDT marknade. Till och med kanske kannibalisera sin egen threadripper i många fall.

Hade Ryzen 9 haft 4 minneskanaler så skulle saken vara helt biff. Dom som är ute efter threadripper gör nog det inte enbart för kärnor, men för större frihet generellt. Känns som om 3950x hamnar mitt emellan. För dålig prestanda för sitt pris, men sjukt bra till HEDT med halva minnebandbredden mot Threadripper.

7-8000 är alldeles för mycket för vad den gör tycker jag. 4 minneskanaler hade räddat den.

Av marcusOCZ

Bandbredd och latens är det man kollar på. Använd Aida cache and memory benchmark till detta. Prova få till mellan 40-50 på latens och över 50k på memory read så vet du att grejerna är i ordnng.

Se på bilden på memory read och Latency. Detta är samma ram som du har, men dessa är sämre binnade, 3600 cl16. Allt, eller i alla fall det mesta, ligger i sekundära och tertiära timings.

https://i.imgur.com/Q9HHu7R.jpg

Av marcusOCZ
Skrivet av twk:

Här är ett exempel på hur det kan se ut (Tetris med förstoringsglas?): https://youtu.be/eouqoIur5c4?t=1437

Skickades från m.sweclockers.com

Du bevisar ju bara vad jag menar. Ser ju helt förjävligt ut. På en 27" eller var det till och med 32"?

Prova encoda en 1080p film som originalt är 120 mb/s ned till 10 utan att ändra på upplösning och spela upp den på en skärm med storlek.
Vi kanske har olika åsikter om vad kvalitet är, vilket är helt ok, men att det kan ersätta PC-spelande är ju direkt missvisande. Till en mobiltelefon på 8" ser det nok bra ut, men vem fan spelar Destiny 2 och liknande med mobiltelefon?

Av marcusOCZ
Skrivet av talonmas:

20mb/s för 1080p och 35mb/s för 4k? Så 1,75 ggr mer data för 4 ggr mer pixlar. Och detta benämner ni "superskarpt"

Sen påstår ni att latensen från kontrollen endast blir några få millisekunder om jag ansluter den till servern via mitt wifi?? Inte visste jag att de boosta mitt nätverk samtidigt, känns ju najs. /S

Skickades från m.sweclockers.com

Precis. 1080p lossless fps är en bra bit över 100mb/s, med stereoljud. Spräng upp Stadia Base på en 65" och man spelar i praktiken tetris med förstorningsglas.

Av marcusOCZ

Det tog ungefär tre månader innan prestandaförlusten från Spectre var åtgärdat och allt var som vanligt. Detsamma gäller nog denna gång. Blir 5-10% trögare i starten, men det ordnar sig med mikrokod samt uefi.

AMD är knappast befriade från säkerhetsbuggar bara för att Intel har en månadlig rapport.

Jag tar i alla fall det hela med fullständig ro. Vill nån in i mitt system så är dom välkomna. Jag bjuder till och med på kaffe och kakor.

Av marcusOCZ

@Swennis: Nej, det blir doubledipping då. Via drivaren är det på ett tidigare nivå och blir således "bestämmande". I alla fall som jag förstår det. Detsamma gäller texture quality. Slå det på max i NVCP och slå av det i spelet, samma med AA och sharpening. Den testbilden i spelet är inte representabel då det är en förutbestämt bild.