Inlägg

Inlägg som Volkir har skrivit i forumet
Av Volkir

Fick en bra idé.. tror jag.

Efter att ha lagt alldeles för lång tid på att försöka vinna en roast-tävling med en AI, fast jag visste att det aldrig skulle gå eftersom den inte kan lämna chatten, fick jag en tanke.

Tänk om man kunde få igång en konversation mellan denna AI och ChatGPT..

EDIT:
Ok, efter att läst lite kommentarar inser jag att jag inte är ensam med idén..

Av Volkir

Tänk om de kunde satsa på att återinföra en gammal standard.. Att släppa spel som är klara och utan buggar.
Fast det vore väl att hoppas på för mycket.. 0

Av Volkir
Skrivet av joabor:

Nope, vad jag förstår så kallas 3440x1440 för 2K?! och jag kör ingen uppskalningsteknik då jag tycker att 2K native ser fin-fint ut:)

Jaha, nej. 3440x1440 kanske skulle kunna klassas som 4K eller snarare 3,5K pga antalet pixlar horisontellt som ca är 3500, dvs 3,5Kilopixlar. Uttrycken 4K & 8K kommer från en helt annan standard som inte finns i vanliga konsumentskärmar. Exempelvis DCI 4K (4096x2160). Vi konsumenter använder vanligen upplösningen UHD (3840x2160) och som vid något läge började kallas 4K, antagligen för att göra det enklare för vanliga konsumenter att särskilja upplösningarna mellan varandra. Det finns ju flera olika standarder för upplösningar så det är en djungel.. Skriv upplösningen i siffror istället bara. Ingen fattar knappt namngivningen ändå.
https://en.wikipedia.org/wiki/4K_resolution#4096_%C3%97_2160

Tack för att du delade dina erfarenheter.. Detta blir något att fundera över i framtiden.. Kanske dags att sluta med att ha en stationär hemma plus en laptop och istället gå över på en sån här lösning.

Av Volkir
Skrivet av joabor:

Men generellt så drar det mer processorkraft i 1080p, men kommer man upp i 1440P eller som jag kör 3440x1440 (2K) så lugnar processorn ner sig.

När du skriver 3440x1440 (2K) menar du att du kör uppskalat från 2K till 4K, typ DLSS?

Av Volkir

Intressant chassi om man är ute efter superkompakt, fast det ser ganska varmt ut.
Min server är ett gammalt miditower med egensnickrad hdd-bur för 6 hårddiskar som jag velat byta länge. Och nu när den unika 180mm-fläkten börjat skorra i vissa varvtal så så har jag äntligen fått giltig orsak att lägga pengar på ett nytt.

Har gluttat på detta, också från silverstone.
https://www.silverstonetek.com/product.php?pid=709&area=en#un...

Den här killen gör en killen gör ett bygge på det..
https://www.youtube.com/watch?v=e0lyuoRMYkA

Det finns självfallet bättre och dyrare chassin, men ett pris på under 1800 gör detta intressant. Nån som vet något annat man bör ha koll på? Jag behöver inte fler swap-platser än 5 egentligen. Gärna som klarar atx.

Av Volkir
Skrivet av anon56869:

Jo det är vansinnigt.

Har haft en 24" 1920x1080 skärm som jag köpte för en billig peng. Visserligen en billig panel vilket helt klart gör sitt, men jag kunde ändå se pixlarna klart och tydligt i många situationer. Bilden var suddig och jag var klart irriterad över skärmen generellt.

Som alltid så vänjer man sig ju ganska snabbt. 1920x1080 känns ju ruggigt bra om man byter upp sig från 1280x768 eller någon liknande upplösning.

Minns ganska väl hur folk här på sweclockers för ett par år sedan klagade på att 1280x720 inte var nog på 4-5" mobiler... hahaha dem ligger väl och sover nu.

Jo, märkligt val. Visserligen vänjer man sig som du säger men det ändrar ju inte det faktum att pixlarna är klart synliga om du inte sitter på ett längre avstånd. Idén med kurvade skärmar är att få bättre betraktningsvinklar när man sitter nära skärmen!
Det finns fördelar med 1920x1080 på en gaming-skärm. T.ex. lägre pris och lägre krav på beräkningskraft. Så den här skärmen har nog en marknad ändå.

Av Volkir
Skrivet av Kevlarheart:

Gött mycket felstavningar, är inte auto korrekt något som används 2017?

Skrivet av SweMerlin:

Autokorrigering

.

Alltid lite extra ironiskt när någon klagar andras stavningen och själv lyckas få in tre grammatiska fel i bara en mening.

Det hade dock varit trevligt med ett verktyg som gör saker korrekta automatiskt. Fast det skulle ju vara döden för sådana här diskussionsforum...

Av Volkir
Skrivet av mibsweden:

Ett pris kan inte vara billigt. Ett pris kan vara lågt. En vara kan vara billig.

En vara med ett billigt pris har ett lågt pris i förhållande till värdet och är billig för dig att köpa. En vara med lågt pris kan fortfarande vara för dyr för dig att köpa. Tex en Ferrari för halva priset må ha lågt pris, men är fortfarande dyr för någon som tjänar 500 000kr per år.

Man ser ofta att uttrycket dyrt pris används men motsvarigheten billigt pris används sällan men borde vara lika korrekt.

Av Volkir
Skrivet av Hund:

Det stavas CyanogenMod, inte Cyanogenmod och Cyanogen OS, inte CyanogenOS.

CyanogenMod har alltid varit en AOSP-ROM och såskoden har alltid funnits tillgänglig.

...
Skickades från m.sweclockers.com

Det stavas source code alternativt källkod, inte såskod...

(Förlåt, det kunde inte hjälpas. Var tvungen att hugga på den texten)

Gott Nytt År

Av Volkir
Skrivet av Protopia:

Hans information kom ifrån Wikipedia, där det står att 125 miljoner är aktiva användare. Det verkar inte stämma så bra överens med den statistiken på Steam som han länkade till.

Alltså, jag bryr mig inte om det ni diskuterar, meeen den är ordentligt off topic. Jag reagerade på ditt gnäll om att strejf ska servera dig bevis som du tycker är tillräckliga. Hitta dem själv och sluta gnäll. Du har inte bevisat något alls här. Du skickar ur dig påståenden utan bevis och sedan anklagar du andra för samma sak. Rätt osmidigt.
På wikipedia sida om STEAM kan man läsa:
"The service has over 125 million active users. Steam has had as many as 10 million concurrent users as of June 2015."
Det är alltså 10 miljoner spelare som verkar vara den senaste siffran för vad STEAM anser är aktiva.
Vad som Steam anser är aktivt konto, dvs 125 miljoner, är en medlem som loggar in minst var 90 dag. Det går också läsa på Wikipedia. Om du läser lite till hittar du informationen om vad Steam anser är en så kallad "Concurrent gamer". Sen om du vill tro på Wikipedia är din ensak.

Skrivet av Protopia:

Att avvisa något är inte samma sak som att motbevisa.

Det där var det ända vettiga du sa.

Av Volkir
Skrivet av Protopia:

"Active users" räknas med alla som har ett konto och loggar in på det ibland. Det betyder inte per automatik att de faktiskt spelar något. Därför är det omöjligt att veta hur många av de som är med i statistiken som faktiskt är aktiva spelare.

Tittar du här så ser du att det just nu är drygt 5 miljoner användare inloggade på Steam, varav 1,3 miljoner är inne i ett spel.
http://steamcharts.com/

Har du källa på att Steam anser att "Active Users" är en användare som loggar in nån gång ibland?

Av Volkir
Skrivet av Protopia:

I ditt första påstående nämnde du aldrig Steam, utan så som du formulerade dig var det väldigt generellt. Anledningen till varför jag uttryckte mig så som jag gjorde. Men nu när jag vet att du enbart pratade om Steam kan jag säga att 125 miljoner konton inte är samma sak som aktiva spelare.

Det finns också goda skäl till varför många väljer att gå tillbaka till en äldre version av Windows efter att de har testat 10.

Då kanske du kan definiera vad som är en aktiv gamer och be Steam ta ut den informationen. Nu när Steam har koll på varje sekund som man spelar bör det inte vara så svårt för dem att lägga till ett filter på den statistiken så du blir nöjd.

Själv är jag rätt nöjd med Steams statistik. Jag tror inte gamers väljer Windows 10 för spelens skull, samma blir då även för alla andra. Sedan när DX12-spelen kommer på allvar kanske fler välja Windows 10.

Av Volkir

Lägga till ny användare är utgråat?!

Jag har vissa problem med Windows 10 sedan uppgraderingen. ursäkta om jag blir lite långdragen men jag tänkte dra lite bakgrund.

Jag skapade ett lokalt admin-konto vid en ren installation så som jag gjort sedan XP-tiden.
När installationen är klar försöker jag skapa mitt användarkonto.
Jag går till "Start/Inställningar/Konton/Familj och andra användare".
Där finns alternativen:
" + Lägg till en familjemedlem" och
" + Lägg till någon annan på den här datorn".
Båda alternativen är gråa och går ej att klicka på, som om mitt adminkonto saknar rättigheter.

Jag tänkte att det är säkert Microsoft som medvetet gjort så för att tvinga folk att koppla Microsoft-kontot till sin windows-inloggning så de kan ha koll på allt man gör.
Eftersom jag inte vill ha ett microsoft-konto kopplat till mitt adminkonto så skapade jag mitt användarkonto via kommandotolken med net user /add.
Jag har nu två lokala konton:
Admin-konto med admin-rättigheter.
Användarkonto med användarrättigheter

Allt verkar frid och fröjd när jag installerar alla basprogram och ansluter till filutdelningar från mediadatorn med användarkontot.

Sen tänkte jag testa lite appar, det ska visst vara framtiden. Men då krävdes ett microsoft-konto iaf. Så jag loggar in med samma gamla Hotmail-konto som inte används till något annat än office365.
Provar Netflix men får inloggningsproblem. Så jag provar en annan app. Den går inte ens installera.
Eftersom det verkar gå att separera det lokala kontot och microsoft-kontot senare tänkte jag att jag testar att koppla microsoft-kontot trots allt. Men då slutar mina nätverksanslutna enheter att funka. Spelar ingen roll hur många ggr jag skriver rätt rätt användar-id och lösenord.
Fine, tänker jag jag kopplar bort Microsoft-kontot och loggar in lokalt.. Då funkar nätverksdelningarna igen. Mycket mystiskt, det verkar inte gå att logga in med annat konto när man är inloggad med Microsoft-konto.

Men sen kommer problemet med office365.. Det är min fästmö som skaffade det från början och jag använder det i egenskap av vara hennes familjemedlem. Dock verkar mitt microsoft-konto inte vara tillåtet att ladda ner och installera office trots att jag använt det i ett års tid med mitt konto på den här datorn. Verkar som hon måste logga in på datorn och ladda ner det..
Men då är jag tillbaka på ruta ett. Det går inte att lägga till nya användare, oavsett om jag har admin-rättigheter och är inloggad med microsoft-konto. Är det så här för er andra med?!

Har försökt hitta information om detta med kammat noll.

Visst, jag kan skapa ett nytt konto via kommandotolken igen som hon får logga in lokalt på och sedan koppla sitt Microsoft-konto till och sedan förhoppningsvis kunna ladda ner och installera Office.. Men det kan inte vara meningen att det ska funka så här. Det är menlöst att fortsätta om windows-installationen är korrupt.

All hjälp uppskattas.

UPPDATERING:
Har lyckats fixa problemet med de utgråade alternativen enligt denna guide: Troubleshooting Component Store / System Files Corruption.

Av Volkir

Jag har precis börjat spela. Vet inte om du vill ha ett blåbär till din region, annars är jag intresserad. Just nu spelar jag enspelarläge för att lära mig spelet.

StromE är mitt origin namn.

Av Volkir

Känns som du testat en del redan som jag skulle gjort som utesluter fel på program, brandvägg etc.
Känner att jag skulle vilja veta mer om din uppkoppling.
Vad för typ av anslutning har du?
Har du en brandväggsrouter?
Kan du få direktanslutning till Internet, alltså inte ansluta genom routern?
Vad för internetleverantör har du?

Av Volkir
Skrivet av TheReapzter:

EDIT: Jag spelade in med fraps och testade och då hörs det bakifrån lika bra. Hur kan jag göra så att det inte är så i typ alla mina spel?

Det gör att jag ännu mer misstänker att du har surround inställt. Fraps konverterar det garanterat till stereo och därför hörs det rätt för dig när du lyssnar.

Av Volkir

Det skulle kunna vara så att du har ett stereosystem (typ vanliga hörlurar eller två högtalare) men har aktiverat surroundljud i windows.
Om du har Windows 7 så högerklicka på ljudikonen nere vid klockan, gå till fliken "Uppspelning" och tryck på Konfigurera, välj Stereo och testa ifall det hjälpte.

Om du inte hittar ljudikonen vid klockan så kan du klistra in följande text i utforskarens adressfält och tryck enter:
Kontrollpanelen\Alla objekt på Kontrollpanelen\Ljud

Av Volkir

Jag köpte LG G2 nyligen, väldigt nöjd med den. Fantastisk skärm och mycket rapp men det är batteritiden som är underbar. Jag använder min telefon väldigt olika mycket. Aldrig förut har jag kunnat använda mobilen flitigt utan att behövt underhållsladda den.
När det gäller den medföljande programvaran så är den kanske onödig, fast en del är faktiskt användbar. Det är inget som får mig vilja roota för att få bort skräpet.
Det ända som stör mig är att jag kunnat få den för 800 kr mindre om jag väntat 3 veckor och köpt den idag..

Av Volkir

Jag kör också Private Internet Access. Har 100/100 från Bahnhof, får ut typ 85-90mps både upp och ner, så det blir lite långsammare. Har tänkt prova Integrity för att se om den är bättre. Priset är ju typ detsamma.

Av Volkir
Skrivet av forcevision:

Fortsätter i denna tråden med en annan fråga ang denna router. När jag har vpn tjänst kan jag använda routern så den kopplar upp mig på vpn tjänsten ? Idag loggar jag in via min dator på vpn tjänsten ?

En fråga till ang vpn tjänsten, blir bandbredden lägre om jag använder vpn ?

(Ursäkta sent svar, loggar sällan in på sweclockers)
Jag har ingen aning hur din hastighet kommer bli, men jag vågar gissa på att den blir lägre än om du kör den på datorn. Det går åt en del beräkningskraft att köra en VPN-anslutning. Den routern är inte gjord för att klara VPN.
Anledningen att jag inte ens provar är problemet med Double NAT.
Läs på om detta innan du provar.

Skickades från m.sweclockers.com