Inlägg

Inlägg som Volkir har skrivit i forumet
Av Volkir

Jag har aldrig haft några sådana besvär med den routern. Den har alltid varit stabil, till skillnad från den routern man fick av ComHem. Vilken version har du på routern nu?

Av Volkir

Om den automatiska funktionen inte funkar kan du ladda ner firmware manuellt på netgears hemsida:

http://support.netgear.se/product/WNDR3700v2

Ladda ner senaste versionen (1.0.1.14)

Packa upp zip-filen på datorn och surfa in på ditt modem, gå in under uppgradering. Där kan du välja vilken fil som du ska uppgradera med. Välj img-filen som finns in zip-filen du packat upp. Tryck på överför och vänta tålmodigt.

När det gäller programvara för routrar som DD-WRT eller OpenWRT så rekommenderar jag dem enbart om man vill ha de extra funktioner som de erbjuder.. Själv har jag wndr3700v1, den är likadan som v2 förutom att din har 8mb flashminne mer. Teoretiskt skulle du kunna köra mer programvara på din... Tyvärr är det så att DD-wrt och OpenWrt absolut inte ger är bättre stabilitet eller högre prestanda. Läser man de kilometerlånga inläggen i vardera forum för dem inser man efter ett tag ett det finns ingen version som är bra på allt, det gäller hitta den version som fungerar bäst med de funktioner som man är intresserad av. Jag höll på med det där och bytte version massa ggr. Sen tröttnade jag. En router ska bara funka.

Edit: Så där går det om man inte läser ordentligt.. Du hade visst redan provat detta. Jag skulle nog undvika sista uppgraderingen om du får samma felmeddelande med båda metoder. Om man vet att firmwaret är helt skulle du kunna TFTPat det från din dator efter att du satt modemet i recovery-mode. Jag skulle inte gjort det med ett firmware som jag inte säkert vet att det är ok, du kan bricka din router.

Av Volkir

Otroligt att du fått den sval när du övervoltat den aggressivt. 1,55 V..

Av Volkir
Skrivet av Lucke360:

Där har du helt fel ram-minnen (randome accesory memory) kan inte spara information, även om du hade 16 TB så skulle det inte gå.

Så länge RAM är spänningssatt sparas informationen. Innan SSD hade sitt genombrott fanns faktiskt RAM-diskarna som på flera sätt är överlägsna SSD och traditionella HDDs. Snabb som attan, försämras inte oavsätt hur många skrivningar som görs. Batteri som håller minnet vid strömavbrott. Pris/GB är dock högt..
Gigabyte's RAMDISK är ett exempel.

Av Volkir
Skrivet av Kazen:

Då fanns det reklam men inget spel, så hoppas att de var citymail som varit här och posten kommer snart.

Annars blir det köpa digitalt lite senare och skicka tillbaka spelet till webhallen.

Såg nu detta på postens sida. "Störningsinformation: Vi har förseningar i vår paketdistribution som kan påverka mottagare med postnummer som börjar på 10-19, 20-29, 30-31 och 40-51. Vi beklagar eventuella besvär."

Hmm, alla nummer som börjar på 1, 2 & 4... Det är Sveriges tre folktätaste städer med förorter. Lägger man till resten av de där postnummerna borde det landa på att Posten har leveransproblem till kanske 60-70% av alla Sveriges mottagare... Tänk om det var BF3 som orsakade det.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Volkir

Köpte Crysis 2 så sent som för drygt en månad sen och upptäckte att min nästan 2 år gamla burk inte hängde med i svängarna. Det första jag gjorde var att överklocka processorn ca 25%. Det gjorde inte ett skit.. Kollade först då hur datorn belastades: CPU: 23%, GPU 100%... Grafikkortet behövde bytas ut.. Tänkte först köpa ett GTX 570 pga PhysX, men när Batman ingick blev helt plötsligt 580 inte så dyrt.

Min nästan dator år gamla PC:

CPU: Intel Quad Core i5-750, 2,66 GHz. (Nu överklockad ca 14%: 3.1 GHz)
Minne: 2x2GB Crucial Ballistix 1600MHz.
Moderkort: Gigabyte GA-P55A-UD3R.
Grafikkort: XFX Radeon HD 5850 1GB GDDR5, har nu bytts ut till ASUS GTX580 DirectCU II.

Kör på rekommenderade inställningar (har dock ställt in vsync på), där det växlar mellan High och Ultra. Har inte märkt något lagg i SP. har inte spelat MP ännu.

Av Volkir
Skrivet av kingboob:

Tyvär är det dock inte paronoid eller fånigt.
Finns företag som inriktar sig på sådant, skapar goodwill på forum etc.
Community manager, men om du inte tror på mig så

Men klart folk är besvikna, väntat ett halvår, så får man endå inte spela det samma dag :-/

Sant att det finns företag som sprider falska positiva inlägg i forum. Det är tyvärr väldigt tråkigt när företag tar till sådana knep.

Jag förstår att folk kan vara besvikna om de förväntat sig att få spelet idag. Jag försöker säga att om man beställer via post så kan man inte förvänta sig att få den på release-datum. Det funkar helt enkelt inte så. Och man kan inte förvänta sig få den tidigare heller, även om det hänt att man fått det förut.

Jag ska lämna den här diskussionen nu och spela istället.. Jag har tvättat klart och plockat undan. Nu kan jag med gott samvete lägga resten av kvällen till BF3..
Tråkigt för er som inte fått spelet ännu.. Jag tror ni får den imorn..

Av Volkir
Skrivet av xaljon:

Beställde från webbhallen igår morse och fick det i lådan idag. Nu är det bara att vänta på att min processor kommer tillbaks ifrån komplett så att man kan börja spela:P

Detta är ett ypperligt exempel på att det är posten som är orsaken till att alla inte fått sina spel ännu. Det är ingen nyhet att brev kan ta mer än en arbetsdag. xaljon bor antagligen förmånligt till, jag tror inte Webhallen sket i att skicka de andra spelen från er som beställt tidigare..
Helt klart kan jag hålla med om att det är klantigt att lova att spelet kommer levereras idag när Webhallen inte har kontroll på postgången. Men om man ska hålla på med ordklyveri så levereras paketet ända tills det är levererat. Om Webhallen har lämnat över paketet till posten är den alltså under leverans.

Skrivet av kingboob:

Känns väldigt mycket som att massa folk kommer in och skriver bra ord om webhallen?

Är detta något jävla jippo eller, 80% av användarna här är pisst på webhallen.
Sen kommer 3-4stycken in säger att allt är skitbra.

Känns som någon får betalt för att skriva det där :)!

Sådana där påståenden är bara paranoida och fåniga.
Det är så mycket skitsnack och smutskastande från personer som inte kan förstå att de blir behandlade på samma sätt som alla andra. Just nu smutskastas webhallen oförtjänt. Jag hade reagerat likadant om det varit Komplett, Dustin eller någon av mina andra favoritaffärer.

Av Volkir
Skrivet av Chrester:

Är det release 01:00 så ska man ha det det dagen innan. Punkt slut. Det är det vi är upprörda över. Vad är det du inte förstår?

Vem har sagt att du ska få spelet innan dem som beställt digitalt?! Du kan väl iaf inte tro att EA godkänner att kunder till återförsäljare får spelet tidigare än dem som köpt spelet via Origin?! Skärp dig!
De som verkligen ville vara säkra på att få sin fysiska kopia vid release köade utanför affären till 01:00. Vi andra slöa får vänta tills posten kommer med paketet. Ni kan vara helt säkra på att webhallen skickade alla spel igår om ni beställt i tid.. Om ni inte får det idag beror det troligtvis på posten. Spel som får plats i brevlådan skickas alltid som brev från webhallen. Brev tar 1-3 arbetsdagar att levereras beroende på vart man bor och hur mycket post som behöver delas ut.
EA har Origin nu, toleransen för olydiga återförsäljare kommer försvinna. Jag tror att alla kloka återförsäljare anpassar sig efter reglerna.

Av Volkir
Skrivet av 93Clocker:

Klart du inte klagar

Klart att du inte svarade på min fråga

Av Volkir

Vad klagar ni på egentligen?!?.

Om det nu är så otroligt viktigt att ni kan spela exakt den minuten som spelet aktiveras så beställ inte en fysisk produkt som skickas via post. Det är massa led som kan gå fel. Tänk på att det är vanliga människor som hanterar spelet, packar det, fäster adressettiketten, hämtas av posten, sorteras. skickas, sorteras igen, delas ut. Hur många led som helst där det kan smyga in ett litet misstag som försenar paketet. Hur svårt kan det vara att förstå? Sluta gnäll och tänk till lite.
Jag beställde mitt spel för några veckor sedan från Webhallen. De skickade spelet en dag innan spelet släpptes. Det trillade ner i lådan med posten kl 13:11 idag.. Samma dag som spelet släpptes. Jag är nöjd. Jag slapp gå till affären och köpa det och fick en fysisk kopia. För besväret tog webhallen ynka 9 kr extra i porto.

Jag fattar inte vad ni klagar på...

Av Volkir

Utan tvekan Dual Optical....

Jag grinade blod när jag var tvungen att byta den mot en MX500 för att den var dålig på mina musmattor.

Logitech Dual Optical var grymt skön... Om jag kunnat modda in MX500an i skalet på en Dual Optical så hade jag gjort det!

Av Volkir

Lite Off-topic

Appropå EKK...

Kolla vad Ljudtekniska Sällskapet (några riktiga Audiofiler) rekomenderar efter ett blindtest av högtalarkablar.

http://www.lts.a.se/teknik/rekommenderat.html#Kabel

De där kablarna kostar inget 4-siffrigt belopp...

Många specialister blev förvånade i det testet...